Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třebětický fotbal prožil mimořádný rok 2022. Nováček útočí na další postup

 
sobota, 17. prosince 2022, 15:06

Třebětice – FK Sokol Třebětice patří mezi nejmladší kluby na jihu Čech. Založen byl až v roce 1996 a od roku 2005 startuje pravidelně v krajských soutěžích. Mimořádné úspěchy začalo mužstvo psát do klubové kroniky od minulé sezony, kdy pod exhradeckým trenérem Markem Černochem postoupilo s 21bodovým náskokem z I. B třídy (sk. D). A aby toho nebylo málo, jako odvážný nováček vyhrálo podzimní polovinu I. A třídy, skupiny B. „Byl to snový rok,“ pochvaluje si 50letý kouč Černoch.

Před sezonou jste poprvé postoupili do A třídy, s jakými plány?
Plán zněl jednoznačně, a to bylo získat co nejrychleji tolik bodů, kolik by mělo stačit na záchranu (směje se). Prvotním cílem bylo, abychom se zachránili, samozřejmě jsme ale chtěli hrát někde uprostřed tabulky, takže cíl jsme určitě naplnili a hodně překročili.

Mohl u vás sehrát roli nováčkovský elán?
Myslím si, že nováčkovský elán tam bude pokaždé. Nicméně nám se podařilo tým vhodně doplnit a posílit, takže to byl nejspíše ten hlavní důvod toho, kde se teď nacházíme.

Máte skvělé fanoušky, mohly být pomyslným dvanáctým hráčem?
Určitě. V našem případě to platí doslova, protože ti fanoušci jsou opravdu skvělí. Jezdí s námi i ven a dokáží vytvořit výbornou atmosféru i tam. Nebojím se říct, že to opravdu byl dvanáctý hráč.

Soutěž je vyrovnaná, o postup může usilovat až sedm mužstev.
Je to hodně zajímavé a je bezvadné, že to takhle je. Jsme rádi, že toho můžeme být součástí. Vážíme si toho, všechny soupeře ctíme. Už se těšíme na jaro, až si to s nimi zase rozdáme.

Kdo podle vás bude největším adeptem na postup?
V tuhle chvíli určitě vidím největším adeptem na postup mužstvo Chýnova.

Kde byste chtěl vidět váš tým po posledním kole?
Nejradši bych svůj tým po sezoně viděl tam, kde jsme teď (směje se).

Dovedete si do budoucna představit, že by Třebětice hrály KP?
Samozřejmě nějaká představa je, ale jsme nohama na zemi. Kdyby k tomu ale někdy došlo, asi bychom do toho šli.

Pro váš mančaft to byl snový rok, postoupili jste do A třídy, které po podzimní části vévodíte.
Jak říkáte, snový rok, jinak se to asi nazvat nedá. Je to opravdu perfektní. Vyhráli jsme naprosto s přehledem I. B třídu, teď se nám navíc daří, jak herně, tak výsledkově v I. A. Nečekali jsme to a jsme za to moc rádi. Samozřejmě to za pár kol může být úplně jinak, momentálně si to ale užíváme a zavazuje nás to i k tomu, že musíme tvrdě dál pracovat.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto FK Třebětice