Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Druhý půlrok za sebou jsme se bodově zlepšili, těší protivínského Miroslava Říhu

 
sobota, 17. prosince 2022, 14:17

Protivín – V poklidných vodách proplouvala protivínská družina podzimní částí krajského přeboru. Sedmkrát zvítězila a čtyřikrát uhrála po bodu, což v součtu dělalo 25 bodů, které stačily na šesté místo. „Pohybovali jsme se v lepším středu tabulky. S podzimem jsme spokojeni,“ hodnotí lodivod Miroslav Říha.

Jaké plány jste měli před zahájením letošního podzimu?
Před sezónou jsem říkal, že bychom chtěli být důstojným soupeřem všem týmům, umístění do 10. místa, a to se nám myslím povedlo.

S umístěním tedy panuje spokojenost?
V podstatě v celém průběhu podzimní části jsme se pohybovali v lepším středu tabulky, získali 25 bodů, takže v tomto směru jsme spokojeni.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce?
Na fotbale je krásné, že každá sezóna je nová a jiná. Já jsem předpokládal, že bude hodně vyrovnaná, což se nepotvrdilo a jako každého jsou pro mě překvapením výsledky Prachatic, Oseku a Jankova.

Co vás během první poloviny nejvíc potěšilo a také zamrzelo?
Mě na naší krajské úrovni nejvíc potěší, když to kluky baví, nestane se nikomu žádné ošklivé zranění a vyhráváme, což se nám celkem dařilo. Zamrzelo mě, že jsme poslední domácí zápas s Osekem přišli o domácí neporazitelnost.

Kde vás nejvíc tlačila bota, kde musíte přidat?
Nepodařilo se nám porazit ani jeden tým, který skončil před námi. Nemyslím si, že bychom byli ve všech těchto zápasech horší, ale určitě jsme byli míň efektivní. Dále máme z první desítky nejvíce obdržených branek. Takže zlepšit produktivitu a defenzivní činnost celého týmu.

Jaký zápas označíte za nejpovedenější a na druhou stranu za nejhorší?
Nemohu nezmínit poslední zápas v Semicích, kde jsme vysoko vyhráli po výborném výkonu, kolektivní výkon v Týně (2:2) a nejvíce mě mrzel poslední domácí zápas s Osekem, který jsme po špatném výkonu zaslouženě prohráli.

Kdo z hráčů předvedenými výkony vyčníval, kdo byl oporou?
Nemohu nezmínit nestárnoucího Míru Zacha a protivínské legendy Radka Vojtu a bratry Vorlů, kteří jsou příkladem a vzorem pro ostatní. Všichni odehráli v podstatě celý podzim a řekl bych, že vyčnívali především svým přístupem k fotbalu a to je hodné následování.

Na co se v zimní přípravě zaměříte, co vás trápilo?
Tak pracovat se musí na všem, aby se zlepšily individuální výkony, ze kterých se poté odvíjí týmový výkon. Přes zimu se hlavně pracuje na kondiční stránce a tam jsme měli v určitém období problém.

Plánujete posílit? Dojde v týmu k nějakým změnám?
Nyní máme kádr dobře vyvážený, takže nepotřebujeme za každou cenu do toho zasahovat. Samozřejmě rádi přivítáme každého hráče, který má chuť trénovat a hrát za Protivín. Do přípravy v Písku by se měl vrátit Adam Petr, který byl naším nejlepším střelce a jeho případný odchod by byl pro nás samozřejmě oslabením. Přesto mu přeji, aby se v kádru Písku prosadil a hrál III. ligu. V opačném případě ho rád uvidím v našem dresu. Jinak věřím, že tým zůstane pohromadě, a když bude možnost, tým rádi okysličíme.

Co jste nachystal pro tým v zimní přípravě?
S přípravou začneme v polovině ledna. Chtěli bychom zkombinovat halu, posilovnu a UMT, aby to pro kluky bylo pestřejší a na trénink se těšili. Pro stmelení bychom měli absolvovat soustředění v Borovanech a samozřejmě odehrát několik přátelských zápasů.

S jakým přáním vykročíte do jarní poloviny?
Druhý půlrok za sebou jsme se bodově zlepšili a v tomto trendu bychom chtěli pokračovat, ale samozřejmě ve spojení s osobním rozvojem našich mladých hráčů.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle