Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kanonýr Zbyněk Musiol si vylepšil svoji střeleckou statistiku. V divizi se zapsal sedmnáctkrát

 
pondělí, 12. prosince 2022, 14:07

Tábor – Podzimní vítěz divize A Sokol Lom má ve svém kádru i nejlepšího střelce soutěže. Zbyněk Musiol, odchovanec Baníku Ostrava, jenž svého času zkoušel štěstí také v Liberci a na Žižkově, naplňuje pověst ostrostřelce i po skončení profesionální kariéry v Táborsku a přestupu do Lomu, kam zamířil loni v létě. 31letý útočník nasázel v 15 zápasech 17 gólů. Radoval se ze tří hattricků.

Zbyňku, během podzimu jste nasázel 17 gólů, co říkáte na tuto bilanci?
Myslím si, že to není vůbec špatné. Až na nějaké zápasy jsem docela spokojený. Neproměnil jsem ještě k tomu dvě penalty, ale jinak je to docela dobré.

Stalo se vám někdy, že jste během ať podzimní či jarní části dal tolik gólů?
Ještě se mi to nestalo, asi ani v mládežnických kategoriích. Nevzpomínám si, že bych jich někdy nastřílel tolik.

Kterého toho gólu si nejvíce ceníte?
Důležité byly góly na Petříně, vyhráli jsme tam 4:3 a já jsem se trefil třikrát. A ještě vlastně proti Katovicím, to nebyl vůbec lehký soupeř a tam jsem dával na 2:1 a pak na 4:2, takže to bylo docela zlomové. Těchto gólů si vážím nejvíc.

Která obrana vám byla nejvíce nepříjemná?
Myslím si, že proti Soběslavi nám to sedlo hrozně špatně. Byli vážně nepříjemní, hráli důrazně, nešlo nám vůbec nic. Pak ještě v Tochovicích. Tam to ale bylo tím, ne že by Tochovice hrály špatně, hrály dobře, ale my jsme hráli vážně hodně špatně.

Jak jste spokojený s výkony Lomu po podzimní části?
Myslím si, že můžeme být spokojení. Jsme první, sice jenom o skóre, ale jsme. Samozřejmě se nám nějaké zápasy také nepovedly.

Říkali jste si už před sezonou, že byste chtěli hrát takhle nahoře?
Jo, určitě chceme být takhle vysoko. Nevím, jestli hrát přímo o postup, ale v horních patrech tabulky jsme se chtěli nacházet. V tomto ohledu máme klid na zimní přípravu.

Když se bavíme o tom postupu, je to vaším cílem?
To byste se asi musel zeptat pana majitele, ten je hodně ambiciózní a určitě by chtěl postoupit. (usmívá se) Ale ano, asi je to cílem.

Pracujete jako celník, jak stíháte práci kombinovat společně s fotbalem?
Musím říct, že to stíhám v pohodě. Mám pružnou pracovní dobu, takže dobrý. Do Budějovic jezdíme na půl sedmou a v půl třetí jedeme z Budějovic a tréninky máme v létě od šesti, některé kvůli světlu od pěti, ale úplně v pohodě.

Nyní běží světový šampionát v Kataru. Komu fandíte?
Já bych to přál docela Anglii, je to kolébka fotbalu a dlouho nic nevyhrála. Teď na EURU byla ve finále a na penalty jí to nevyšlo. A když ne Anglii, tak Francii. Ve finále spolu nebudou, když spolu hrají teď ve čtvrtfinále, ale tyto dva týmy mi jsou sympatické. Mám docela rád Harryho Kanea, který s Tottenhamem nikdy nic nevyhrál, takže tomu bych to přál. Ale budou to mít hodně těžké, Argentinci a Brazilci si na to také brousí zuby, Portugalci mají také svou sílu. Bude to zajímavé, vůbec nedokážu odhadnout, kdo to vyhraje. (pozn. red., rozhovor vznikal v pátek, před čtvrtfinálovými zápasy)

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Hana Grundová
 


 
Reklama