Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko posílili útočník Jakub Šašinka a brankář Martin Pastornický

 
pátek, 9. prosince 2022, 13:28

Táborsko – Dvě výrazné hráčské posily hlásí ještě před Vánoci druholigový FC Silon Táborsko.

Smlouvu s klubem u Jordánu podepsal vytáhlý (193 centimetrů), 27letý útočník Jakub Šašinka, odchovanec Baníku Ostrava, starší bratr záložníka Ondřeje Šašinky, který nastupuje za Slovácko. Jakub Šašinka naposledy působil ve Spojených arabských emirátech v klubu Al Dhaid SC. Ve své kariéře tento forvard hrál za Poprad, Karvinou, Příbram a Blansko. V roce 2021 přestoupil do Řecka (AEP Kozanis).

„Jakub je somatotyp útočníka, který nám chybí. Skoro každý druholigový tým podobného útočníka má. Věřím, že nám pomůže se zlepšením ofenzivy a střílením branek, platný ale bude díky své výšce i v defenzivě. Jakub má už něco odkopáno i v první lize, je v ideálním věku,“ řekl důvody angažmá trenér FCT Roman Nádvorník, který Šašinku zná ze společného působení v Řecku i v Emirátech.

Brankářský post přichází posílit 26letý Martin Pastornický, který je odchovancem karvinského fotbalu. Právě v Karviné si připsal i prvoligové starty. Oblékal dresy Třince nebo Interu Bratislava.

„Chceme mít silnou brankářskou dvojici. Martin Pastornický byl pro mě jasná volba. Spolu s Adamem Zadražilem budeme mít dva kvalitní gólmany,“ uvedl Roman Nádvorník, který Pastornického trénoval kromě Karviné také v Řecku.

Oba hráči už za FC Silon Táborsko nastoupili v nedávných zápasech Tipsport ligy.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková