Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na tým padla deka, hodnotí zaskakující kouč Oseka Karel Hoch

 
středa, 7. prosince 2022, 18:27

Osek – V přeboru kraje hrají osečtí fotbalisté nepřetržitě jedenáctou sezonu. Ta letošní byla z poloviny hodně nevydařená, tým byl v útlumu, pronásledovala jej zranění a došlo i na trenérskou změnu. Po čtvrtém kole a debaklu v Týně skončil u kormidla Josef Mráz, za něhož zaskočil do konce podzimu Karel Hoch. Osečtí vyhráli z patnácti pokusů jen jednou v Protivíně, uhráli šest remíz, což stačilo jen na předposlední místo s devíti body. „Přes zimu se pokusíme náš tým doplnit, ale to již bude na novém trenérovi,“ říká Hoch k dalšímu střídání stráží na osecké střídačce.

Na podzim jste skončili u dna tabulky. Počítám, že jste mysleli na daleko vyšší příčky, že?
Chtěli jsme navázat na loňskou úspěšnou sezonu a opět se pohybovat v popředí tabulky, ale to se nám vůbec nepovedlo. Bohužel místo toho, abychom proháněli ty nejlepší, jsme po nepovedeném startu do soutěže zabředli do spousty zranění, absencí hráčů a nepovedených výkonů. Na tým padla deka, a tak jsme ani slibně rozehrané zápasy nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Nejsme proto ani spokojeni s umístěním na předposledním místě po polovině soutěže.

Co jste říkal na samotný proběh celé soutěže?
Velice mile překvapili nováčci soutěže. Všichni byli připravení velice dobře a podávali kvalitní výkony. Z nich vyčnívala Hluboká, která podle mne bude bojovat o nejvyšší příčku. Dále musím kvitovat velice příjemné a přátelské prostředí ve fotbalovém stánku Trhových Svinů. Jinak si myslím, že exdivizní Hradec je zaslouženě v čele tabulky, protože podával vyrovnané a kvalitní výkony. Druhý konec okupují Prachatice, které hodně utrpěly odchodem více než poloviny hráčů zpět do Lažišť, a nedokázaly je adekvátně nahradit.

Víte příčiny špatného postavení vašeho mužstva?
Našemu týmu se příliš nepovedla letní příprava, kdy nám hráči vypadávali z tréninku ať už z pracovních, zdravotních nebo soukromých záležitostí. To se také projevilo na začátku soutěže, kdy jsme smolně přišli o několik bodů a neměli jsme sílu na zvrat. Po čtvrtém kole u nás skončil trenér Mráz a tým jsem jako hlavní trenér převzal já s asistentem Kubišem. Do zbývající části podzimu jsme se snažili manšaft zkonsolidovat a dát dohromady po fyzické i psychické stránce. Občas se nám to podařilo, ale většinou jsme v zápasech tahali za kratší konec a několikrát utrpěli ostudný debakl. Bohužel nás sráželo velké množství zranění klíčových hráčů a spousta individuálních chyb hráčů. Nejvíce nám podzim komplikovaly chyby v naší obranné linii, což se projevilo i tím, že jsme inkasovali nejvíc gólů v celé soutěži. Nejlepší zápas jsme odehráli v Protivíně, kde jsme se konečně sešli v téměř kompletní sestavě a podařilo se nám vybojovat jediné vítězství podzimu. Naopak nejraději bych zapomněl na zápasy v Týně a doma s Olešníkem, kdy nám soupeři nasypali shodně osm gólů.

Zaslouží si někdo z hráčů pochvalu?
I přes nepříznivé výsledky musím ocenit výkony Kuby Říského s Honzou Hochem, kteří se i přes absence způsobené zraněním, stali nejlepšími střelci našeho celku s osmi, respektive sedmi góly. Dále musím vyzdvihnout Martiny Cardu a Šrámka, kteří byli oporami našeho celku.

Co plánujete v zimní přestávce? Budete se poohlížet po posilách?
Přes zimu se pokusíme náš tým doplnit, ale vzhledem k období bez volných přestupů, to nebude nic lehkého. Ale to již bude na novém trenérovi, který bude pracovat na posilách podle svých představ. Já jsem se s vedením našeho klubu dohodl na trenérské spolupráci u mužů pouze do konce podzimu a nyní jsem tedy toto působení ukončil.

Nová tvář na střídačce bude mít jasný úkol.
Nový trenér, který bude připravovat i celou zimní přípravu, bude znám v nejbližších dnech a určitě bude chtít pro Osek zachránit krajský přebor a s týmem se posunout v tabulce co nejvýš.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle