Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Týně si užívají postavení v tabulce. Olympie se držela v popředí

 
pondělí, 5. prosince 2022, 13:49

Týn nad Vltavou – Nejvýraznější posun oproti minulým ročníkům učinila na podzim týnská Olympie. Její forma vygradovala vyhříváním se na první příčce, kde se držela po tři týdny. Závěrečnými dvěma porážkami se připravila o přezimování na medailových pozicích. „Poslední dva zápasy jsme nezvládli,“ našel kaňku na výtečném podzimu kouč Václava Mareš.

Jaké představy a cíle jste měli před startem do letošního podzimu?
Do sezony jsme vstupovali s tím, že bychom se chtěli pohybovat v horní polovině tabulky a prezentovat se především dobrým útočným fotbalem.

Jste spokojeni s umístěním?
Musím se přiznat, že jsem nečekal, že bychom mohli po podzimu skončit na 5. místě. Chyběli nám hráči základní sestavy Lukáš Mravec, Miroslav Boček, Radim Štos, Tomáš Houska a Jan Liška. Přesto všechno i ostatní hráči ukázali svoji kvalitu. Po podzimu mohu být spokojený, ale jak se říká, sezona se hodnotí až na konci.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Překvapilo vás něco?
Překvapený jsem i nejsem. V popředí tabulky se dalo očekávat, že tam bude Hradec, Hluboká a Olešník, ale nečekal jsem, že opačným směrem budou Prachatice a Osek.

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo a také zamrzelo?
Potěšila mě především hra směrem dozadu. Tam nás tlačila bota, ale příchodem Josefa Broma a především Matěje Račáka se naše hra zlepšil. A z toho mám největší radost.

Co vás nejvíc trápilo, na čem musíte zapracovat?
Měli jsme před sezonou starosti především se sestavou. Celý podzim jsme odehráli s 12 až 13 hráči. Nedokážu si představit, že by se ještě někdo zranil. Jestli se mi něco nelíbilo tak určitě začátky zápasů, kde máme problémy. Jsme nekoncentrovaní, ale na tom ještě zapracujeme.

Jaký zápas označíte za nejpovedenější a na druhou stranu za nejhorší?
Dokázali jsme porazit silné soupeře, a to nás stoprocentně těší. Na druhou stranu mě mrzí hned první ztráta ve Strakonicích, kde jsme ztratili jasně vyhraný zápas. A to, co mě ještě stále trápí, je to, že jsme nezvládli poslední dva zápasy podzimu. Tam si myslím, že jsme tomu mohli dát více úsilí.

Kdo z hráčů předvedenými výkony vyčníval, kdo byl oporou?
Jak už jsem zmínil, Matěj Račák byla pro mě priorita číslo jedna. Dal obrovskou kvalitu do defenzivy. Musím vyzvednout také Lukáše Stoklasu. Věděli jsme, že to sice není jeho post, ale po odchodu Tomáše Maxy a zranění Míry Bočka nám zalepil díru v podobě středního záložníka a vytvořil tak skvělou dvojici s Vladimírem Dobalem.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, co vás trápilo?
V zimě chceme dobře potrénovat, užít si soustředění, na které se hráči už nyní moc těší, a užívat si postavení v tabulce.

Hodláte hráčský kádr v zimní přestávce posílit? Dojde k nějakým změnám?
K dispozici už budeme mít Lukáše Mravce, Radima Štose a Jana Lišku. U Miroslava Bočka visí ještě otazník a Tomáše Housku zřejmě čeká operace, tudíž s ním počítat nemůžeme. Mám nějaké hráče v hledáčku, se kterými se chci určitě sejít, ale teď v zimě určitě nepřijdou.

Kdy odstartujete zimní přípravu a jak bude probíhat? 
Zimní příprava začne 3. února a budeme trénovat dva tři dny v týdnu a to v domácím prostředí. Poté nás čeká soustředění na Pražáku. Odehrajeme tři přípravné zápasy s Pískem U19, Meteorem Tábor a se Strunkovicemi.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Chtěli bychom se udržet v popředí tabulky a bavit především naše skvělé fanoušky dobrým fotbalem.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák