Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Podzim byl jako na houpačce, hodnotí třetiligový půlrok Milan Nousek

 
čtvrtek, 1. prosince 2022, 18:59

Písek - Fotbalisté Písku podzim v České fotbalové lize moc pozitivně nehodnotí. Mají málo důvodů ke spokojenosti, v omlazené sestavě dokonce po osmém kole klesli až na samé dno. Pak ale přece jenom nastalo částečné zlepšení a ke konci podzimu už měli Písečtí lepší náladu. Především pak trenér Milan Nousek, jemuž minulý týden přibyl do rodiny druhý potomek. Z hlediska píseckého kouče, který nám poskytl rozhovor, byl tedy podzim nakonec zakončený úspěšně. Hráči ale budou muset na jaře přidat, aby neměli sestupové starosti.

Jak jste spokojeni s podzimním devátým místem?
V prvních dvou utkáních jsme sice bodovali, pak ale přišla šňůra zápasů, ve kterých jsme vůbec nebyli dobří. Zlepšení nakonec přišlo, vůbec se ale nedá hovořit o spokojenosti.

Vstup do soutěže se Písku celkem povedl, pak se ale přestalo dařit a po osmém kole jste byli poslední. To už byla situace hodně vážná?
Samozřejmě, každá další prohra znamenala propad v tabulce a často to nezměnila ani výhra. S ohledem na vyrovnanost tabulky byla každá porážka bolestná.

Co bylo příčinou takového sešupu?
Zapříčinila to nevyrovnanost výkonů jednotlivců a potažmo celého mužstva. Tým stále hledal svou tvář a často jsme mluvili o tom, jak se prezentovat. Naše výkony se později ustálily, pořád to ale bylo jako na houpačce. V některých zápasech přišlo zlepšení, v jiných se nám zase nedařilo.

Ve druhé polovině podzimu ale zlepšení přece jenom nastalo?
To ano, avšak optimální to zdaleka nebylo. Byli jsme ale rádi, že jsme bojovali a malinko jsme začali utíkat tomu spodku tabulky.

Co přispělo ke zlepšení vašich výkonů?
Někteří hráči začali plnit, co se od nich požadovalo a pomohli tak týmu. Nechali si poradit v určitých věcech a pak to přenášeli do zápasů.

O které hráče se konkrétně jedná?
Nerad hovořím o jednotlivcích. Určitě nám ale pomohla stabilizace zadních řad. V průběhu sezóny jsme z Táborska přivedli Itopu Musu, což byl krok, který nám pomohl vyztužit obranu. Někteří hráči, jako třeba Ondřej Běloušek, nastupovali se sebezapřením, neboť se potýkali s drobnějšími zraněními. Ondra sice trochu riskoval, nakonec ale absolvoval všechny zápasy. To byl další z faktorů, které nám pomohly. 

Zklamal vás někdo?
Trápil nás prostředek hřiště, od středových hráčů jsem očekával určitě víc. Nechci jmenovat jednotlivce, protože každý ví, co se od něj očekává. Doufám, že si to každý vezme k srdci a na jaře dojde ke zlepšení.

Co vás napadne při pohledu na tabulku?
Asi každý trenér řekne, že tabulka je hodně vyrovnaná. Každá výhra či prohra znamená posun v tabulce. Bohužel v případě porážky se obvykle jedná o markantní sešup dolů. Proto je třeba se důkladně připravit na každý zápas, abychom na jaře utekli ze sestupového pásma.

Letos se Písku tolik nedaří. Zkvalitnila se soutěž?
V soutěži je řada kvalitních týmů. Mám na mysli hlavně Domažlice, Vltavín a i další soupeře. Béčka Bohemians a Viktorie Plzeň zase dodávají té naší skupině ten správný náboj. Vždycky to ale bude o nás samotných, o našich výkonech.

Na co se v zimní přípravě zaměříte, aby se na jaře dostavily lepší výsledky?
Budeme muset víc pracovat s kluky, které jsme přivedli v létě. Dále musíme zapracovat na obranné fázi, neboť jsme nejhorší v počtu obdržených branek. V útoku jsme schopni být kvalitní, v obraně však pokulháváme. Ve vyrovnaných zápasech si pak nedokážeme pomoc udrženou nulou vzadu.   

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle