Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov čeká klidná zima. Splnil předsezonní cíl, ale závěr mohl být lepší, cítí v klubu

 
úterý, 29. listopadu 2022, 19:13

Rudolfov – Sportovní klub v Rudolfově v létě oslavil kulaté devadesátiny a narozeniny korunoval povedeným vstupem do letošního ročníku krajského přeboru. Tým trenéra Jiřího Nárovce se po celou dobu pohyboval v horní polovině tabulky a do jara vstoupí z osmé pozice. Modrobílí si připsali na konto 24 bodů a mají vyrovnané skóre 25:25. „Bodů jsme měli nasbírat více,“ uvědomuje si kouč Nárovec, že postavení po první polovině mohlo být ještě lepší.

S jakými představami a plány jste vstupovali do letošního podzimu?
Hlavním cílem bylo úspěšně navázat na loňský ročník a na podzim získat takový počet bodů, abychom v klidu zvládli zimní přípravu a nemuseli mít starosti se záchranou.

Jak moc se ambice přiblížily realitě po polovině soutěže? Jste spokojeni s umístěním?
Získali jsme 24 bodů a v tabulce nám patří osmé místo. Závěr podzimu nám sice úplně nevyšel, protože bodů jsme mohli mít i víc, ale ve finále jsme spokojení.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Překvapilo vás něco?  
Umístění na čele jsem tipoval už před začátkem soutěže. Překvapením pro mě je, že tabulku uzavírají Prachatice a Osek. V každém případě bude jaro hodně zajímavé.

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo a také zamrzelo?
Kromě počtu bodů mám radost z výkonnostního růstu mladých hráčů, kteří se postupem času stali důležitou součástí základní sestavy. Bohužel i v průběhu podzimu nás trápila zranění řady hráčů, takže jsme občas měli velký problém dát základní sestavu vůbec dohromady.

Kde vás nejvíc tlačila bota, kde musíte přidat?
Určitě to byly nevyrovnané výkony, protože se nám stávalo, že po výborně odehraném zápase jsme v následujícím kole herně i výsledkově propadli.

Jaký zápas označíte za nejpovedenější a na druhou stranu za nejhorší?
Těch povedených naštěstí bylo víc, ale z mého pohledu asi zmíním zápasy s Táborskem a Týnem n/Vltavou. Jednoznačně nejhorší zápas jsme odehráli v Třeboni.

Kdo z hráčů předvedenými výkony vyčníval, kdo byl oporou?
V naprosté většině zápasů jsme se prezentovali týmovým výkonem, ale přesto bych rád za všechny vyzdvihl kapitána Honzu Novotného, Radima Pouzara a Davida Keřku.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, co vás trápilo?
Už jsem to zmínil – byla to především nevyrovnanost našich výkonů, v tom vidím největší problém. Takže možná otázka pro psychologa. (úsměv)

Hodláte hráčský kádr v zimní přestávce posílit? Dojde k nějakým změnám?
Uvidíme. Naše priorita to není, ale pokud by se objevily nějaké zajímavé možnosti, tak je určitě budeme zvažovat.

Kdy odstartujete zimní přípravu a jak bude probíhat?
Zahájení zimní přípravy máme naplánováno na 20. ledna. Příprava bude stejně jako v loňském roce probíhat v našem areálu, a její součástí bude samozřejmě také několik přípravných zápasů.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Podávat takové výkony, které nám opět zaručí umístění v horní polovině tabulky a pokračovat v zabudování vlastních odchovanců.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle