Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sálový fotbal v českobudějovickém okrese se blíží mílovými kroky

 
úterý, 15. listopadu 2022, 10:51

Sáloví fotbalisté v okrese již netrpělivě vyhlížejí start nové sezony, která se rozběhne již tento víkend. Dlouhou fotbalovou přestávku tak vyplní do konce února halovými zápasy, tradičně se bude hrát v českobudějovické hale Na Sádkách, v tělocvičnách základních škol v Lišově a na Hluboké, z důvodů ušetření nákladů oddílům, se letos nebude hrát v Hrdějovicích.

Českobudějovický okres se může i přes úbytek týmů vlivem pandemie pyšnit suverénně největší členskou základnou v celé republice, na startu bude 19 týmů rozdělených do dvou soutěží, hrát se bude i okresní pohár.

Pandemie COVID zasáhla i do startu předchozího 27. ročníku, který musel být v předloňském roce zrušen a v loňském roce, se vzhledem k opatřením, odehrála soutěž pouze se třinácti účastníky, jedenáct oddílů účast odřeklo, když nedokázalo splnit podmínku proočkovanosti, která byla turnajovým systémem pro start hráčů podmíněna.

Okresní prvenství letos nebude obhajovat PCO Rudolfov, který se přihlásil do celostátní ligy, o to větší bude boj o nejvyšší příčku, na kterou si brousí zuby několik horkých kandidátů v čele s Devianty, Suchou Vodou a Adamovem.

Naplánovány jsou tradičně mládežnické turnaje vypsané pro kategorie starších žáků a dorostu, v případě zájmu proběhne opět i tradiční turnaj žen. Poděkování patří touto cestou všem účastníkům soutěží dospělých, kteří částí svého startovného dobrovolně pokryli rozpočet pro uspořádání těchto turnajů a není jím tímto vstřícným krokem lhostejná budoucnost tohoto sportu.

Součástí vyhodnocení bude i tradiční sestavení All-stars týmu obou soutěží.

V úvodním programu je v hlubocké tělocvičně ZŠ na pořadu 1. okresní liga v (sobota 19.11., 8:00) a 2. okresní liga (neděle 20.11., 8:00).

Rozdělení soutěží:

1. liga (9 účastníků, systém dvoukolově)

Devianti, Suchá Voda, Adamov, Netáhla, Dokov, Zmijozel, ZSO Hluboká, Žabovřesky, T. Sviny

2. liga (10 účastníků, systém dvoukolově):

Bizoni, Leges, Adamov B, Young Boys, Next, Demolice, Jávři, Archeus, Netáhla jun., Partizan.

Napsal(a) Luboš Zabilka