Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves dokázala v Plané v závěru už jen snížit. Na zvrat bylo pozdě

 
středa, 16. listopadu 2022, 09:22

Planá - K poslednímu zápasu podzimní části 1. A třídy skupiny A proti sobě nastoupily celky Plané a Nové Vsi, kterým se v letošní sezoně moc nedaří. Šlo o klasický šestibodový zápas. Pokud by zvítězila Nová Ves, odskočila by Plané na rozdíl šesti bodů. V opačném případě by se Plánští bodově na svého soupeře dotáhli.

V prvních dvaceti minutách si ani jedna strana žádnou větší šanci nevypracovala. To se změnilo ve 24. minutě, kdy po ztrátě míče hostů domácí z první větší šance udeřili. Po centru z pravé strany nikým nehlídaný Šteyer hlavičkoval a dostal domácí do vedení 1:0.

Hosté mohli srovnat ve 27. minutě, kdy po tečované střele Fatury míč skončil na tyči. A hned následovala další šance po rohovém kopu, ale i ta zůstala nevyužita. Domácí měli od této chvíle více ze hry a měli i několik šancí skórovat. Tu největší spálil ve 44. minutě opět po centru z pravé strany Lacko. 

Domácí hráči začali lépe i druhý poločas. Hosté měli i štěstí, že proti nim rozhodčí po faulu neodpískal pokutový kop. I hosté z Nové Vsi měli šanci ke skórování, když si Žoček povodil obranu a přihrával na zadní tyč, kde Vodák jen těsně míč minul. Planá byla v této fázi zápasu lepším týmem. To také potvrdila druhým gólem Šteyera v 64. minutě, který po úniku a obehrání gólmana Hošny zavěsil do prázdné brány na 2:0.

Zlepšující se hosté se dočkali zaslouženého gólu v 77. minutě, kdy se po přiťuknutí Jiránka v 77. minutě prosadil novoveský Holý - 2:1. Najednou to byli hosté, kdo byl ke konci zápasu lepším týmem. Ale na zvrat již bylo pozdě. Poslední velké šance měli domácí, po sérii hlaviček ve vápně však Hošna míč chytil. 

SK Planá – TJ Nová Ves 2:1 (1:0)

Góly: 25. a 66. Šteyer – 77. Holý. Rozhodčí: Bartůněk - Křížek, Ernst. Delegát: Němeček. ŽK: 0:1 (Pech). Diváků: 77.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama