Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Podzimním králem jsou fotbalisté Jindřichova Hradce. V posledním kole uspěli i další favorité

 
neděle, 13. listopadu 2022, 19:14

Jihočeský kraj – Letošní poslední kolo v krajském přeboru žádné překvapivé výsledky nepřineslo. Snad jen výhra Táborska B v Týně nad Vltavou je do určité míry překvapením. Podzimním králem je mužstvo Jindřichova Hradce, které si v 15. kole hladce poradilo s Jankovem. Jindřichohradečtí mají čtyřbodový náskok na trojici Olešník, Táborsko B a Hluboká. Olešník uspěl v Trhových Svinech a Hluboká doma s Rudolfovem. O čem přemýšlet budou mít během zimy v Prachaticích. Že Tatran uhraje za celý podzim jediný bod, o tom se vedení klubu nezdálo ani v nejhorším snu.

Fotbalisté Hluboké nepodali v páteční předehrávce s Rudolfovem nikterak působivý výkon, na rozdíl od svého soupeře však dali tři góly, a to bylo pro výsledek utkání rozhodující. První gól zaznamenal již v 16. minutě Pavel Hájek a trefil se parádně. Tento gól však paradoxně nastartoval hosty z Rudolfova, kterým patřil zbytek prvního poločasu. Rudolfovští měli i v úvodu druhé půle navrch. Zlom přišel po druhém gólu v jejich síti. Po brance Fundy v 62. minutě Hluboká hru ovládla a střídající Křiváček přidal ještě jeden gól.

Loučení s podzimem se nepovedlo fotbalistům Semic, kteří v okresním derby podlehli Protivínu vysoko 0:5. Hosté byli po celý zápas lepším týmem a svoji převahu dokázali vyjádřit i góly. Již v úvodní čtvrthodině se trefili Adam Petr a Daniel Bečvář a Protivínští vedli 2:0. Domácí pokračovali v mdlém výkonu i po přestávce a hosté naopak kralovali. Když si v 61. minutě srazil centr do vlastní brány semický obránce Holub, bylo definitivně rozhodnuto. „Na výborně připraveném hřišti se nám dařila kombinace,“ byl rád za tři body trenér Protivína Miroslav Říha.

Jednoznačný průběh měl duel Jindřichova Hradce s mužstvem Jankova. Jindřichohradečtí mají jasně nejlepší útok v soutěži a v posledním podzimním utkání se prosadili spíš sváteční střelci. V prvním poločase vstřelil v rozmezí dvou minut dva góly Adam Šmíd. Domácí obránce se střelecky prosadil poprvé v sezoně. Jedním gólem přispěl další zadák Michal Völfel a mezi netradiční střelce patří i Jakub Jaroš, který svým třetím gólem v sezoně zvyšoval ve 27. minutě na 3:0. Pak už si vzaly slovo „známé firmy“ Votava s Janákem. Jankov se dostal ke slovu až čtvrt hodiny před koncem za stavu 6:0.

Gólovou úrodu viděli diváci v Oseku, kam k poslednímu letošnímu utkání zavítaly Dražice. Osek nastoupil poprvé v sezóně s Jiřím Pavelkou v bráně. Ten poprvé kapituloval v 10. minutě z kopačky Jakuba Stuchlíka. V poločase ale vedl Osek 4:2. Fotbalová divočina pokračovala i ve druhém poločase a skóre se nakonec zastavilo na stavu 5:5. Výbornou střeleckou formu prokázal v domácím dresu autor tří gólů Jakub Říský, ve střeleckých dostizích ho ale tentokrát překonal Matyáš Stuchlík, který skóroval čtyřikrát. „Našimi hrubými chybami jsme soupeři věnovali cenný bod jak na zlatém podnose,“ poznamenal trenér Oseku Karel Hoch.

Ze souboje dvou mužstev z čela tabulky vyšli vítězně fotbalisté Táborska B, kteří vyhráli v Týně nad Vltavou tak trochu překvapivě 3:2. Olympii se vůbec nepovedl vstup do zápasu a po dvou gólech Neužila a jednom Trantýra už hosté vedli 0:3. Do druhého poločasu šli domácí s jistou nadějí, neboť ve 38. minutě Lukáš Stoklasa snížil na 1:3. Vltavotýnští se ve druhém poločase snažili o vyrovnání, Táborsko však bylo pro domácí tvrdým oříškem. „Měli jsme špatný vstup do zápasu a to byl rozhodující faktor celého utkání,“ přiznal trenér Olympie Václav Mareš.

Ani v posledním utkání podzimu fotbalisté Prachatic nevyhráli. Milevsku nedali ani jeden gól a bez vstřelené branky se jednoduše vyhrát nedá. Pod Libínem se prosadil v prvním poločase po přímočaré akci milevský kanonýr Daniel Petřík a svým patnáctým gólem v sezoně se dotáhl na nejlepšího střelce soutěže Martina Tomana z Jindřichova Hradce. Tatranu opět nelze upřít snahu, tentokrát byl ale málo nebezpečný. Milevsko bylo fotbalovější a svou herní převahu vzduchotechnici zúročili i ve druhém poločase, kdy se mezi úspěšné střelce zapsal Jan Marvan.

Olešník vyhrál v závěrečném kole na půdě Spartaku Trhové Sviny a udržel se na druhém místě tabulky před Táborskem a Hlubokou. Přestože byl Olešník jasně lepším mužstvem než domácí Spartak, na vítězství se dost nadřel. V prvním poločase hosté z řady šancí využili jen jedinou ve 25. minutě, kdy domácí obraně unikl Jakub Toth a s přehledem otevřel skóre zápasu. Olešník na horší produktivitu málem doplatil. V 75. minutě vyzrál na dvojici Nohava, Szó hlavou domácí Ondřej Kolář a Trhové Sviny vyrovnaly. Jenže nerozhodný stav vydržel jen tři minuty. Pak dal gól Robert Szó a tři body si odvezl Olešník.

Závěr podzimu se moc nepovedl fotbalistům Strakonic. Ti v posledních třech zápasech inkasovali dohromady devatenáct gólů, z toho pět v neděli dopoledne v Třeboni. „Doplatili jsme na stejné chyby z posledních zápasů, kdy v první čtvrthodině dostaneme rychlé góly po individuálních chybách,“ hněval se vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka. Jiskra položila základ k výhře už v prvním poločase, po němž vedla 4:0. „Ve druhém poločase se soupeř soustředil spíše na obranu a my jsme dobývali,“ řekl k utkání trenér Třeboně Karel Bicenc. Domácím vycházely standardní situace, po nichž dali čtyři z pěti gólů.

Výsledky 15. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou – SK Rudolfov 3:0 (1:0)

Góly: 16. Hájek, 62. Funda, 90. Křiváček.

Rozhodčí: Krčín - Novotný, Barva. Delegát: Třeštík. ŽK: 2:2 (Kössl, Kadlec – Peiger, Šindelář). Diváků: 150. Předehráno v pátek 11. 11. 2023.


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Jankov 6:1 (3:0)

Góly: 17. a 19. Šmíd, 27. Jaroš, 55. Votava, 64. Völfel, 68. Janák - 75. Kollár.

Rozhodčí: Dimitrov - Albert, Tauber. Delegát: M. Urban. ŽK: 0:1 (Mizera). Diváků: 100.


FC AL-KO Semice – FK Protivín 0:5 (0:2)

Góly: 48. a 87. Zb. Vorel, 3. Petr, 15. Bečvář, 61. Holub (vlastní).

Rozhodčí: Lepič - Pravda, Smola. Delegát: Přibyl. ŽK: 4:0 (Holub, Šourek, Zborník, Forman). Diváků: 200.


FK Olympie Týn n/Vlt. – FC SILON Táborsko B 2:3 (1:3)

Góly: 38. Stoklasa, 86. Dumbrovský - 12. a 37. Neužil, 5. Trantýr.

Rozhodčí: Vican - Hošek, Prinz. ŽK: 1:3 (Kubík – Neužil, Trantýr, Činčura). Diváků: 140.


FK Tatran Prachatice – FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:1)

Góly: 20. Petřík, 55. Marvan.

Rozhodčí: Votava - Jarolím, Vejčík. Delegát: Hanzal.  ŽK: 3:1 (Kasík, Linhart, Makoš – Hejl). Diváků: 50.


TJ Osek – TJ Dražice 5:5 (4:2)

Góly: 34., 39. a 81. Řiský Jakub Jakub, 20. Šrámek, 38. Hosnedl - 27., 64., 70. (pen.) a 83. M. Stuchlík, 10. J. Stuchlík.

Rozhodčí: Jevčák - Němec, Kaštánek. Delegát: Krauskopf. ŽK: 3:3 (Martin Čapek, Němeček, Kuneš – Novotný, Veselý, J. Štecher). Diváků: 60.


Spartak Trhové Sviny – FK Olešník 1:2 (0:1)

Góly: 75. Kolář - 25. Toth, 78. Szó.

Rozhodčí: Kollmann - Cigáň, Herzog. Delegát: Jodl. ŽK: 4:2 (Popovič, D. Kodras, O. Hruška, D. Brůha – Miklík, Beko). Diváků: 200.


TJ Jiskra Třeboň – FK Junior Strakonice 5:0 (4:0)

Góly: 37. a 89. Tůma, 2. Matoušek, 7. (pen.) Hromádka, 16. Bartoš.

Rozhodčí: Šťastný - Boček, Vican. Delegát: Eibl. ŽK: 1:4 (Kopecký – Rybák, Krejčí, Chalupa, Bílý). Diváků: 80.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle
 


 
Reklama