Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Jihočeši ovládli podzimní část. Lom naděloval v derby s Krumlovem

 
neděle, 13. listopadu 2022, 10:54

Jižní Čechy – V závěrečném podzimním kole divize se potvrdilo, že v derby se českokrumlovskému Slavoji nedaří. Na hřišti Sokolu Lom utrpěl nejtěžší porážku, když prohrál 0:7. Fotbalisté Slavoje mají za sebou nicméně velice úspěšný podzim, protože jako nováček budou přezimovat na vynikajícím šestém místě. A další jihočeské týmy jsou na tom ještě lépe. Zmíněný Lom je na prvním místě, hned za ním jsou Katovice. Katovičtí doma neztratili na podzim ani jeden bod. V sobotu už se zdálo, že v souboji s Hořovicemi se budou muset svěřenci trenéra Šrouba spokojit jen s remízou, když v první minutě nastavení udeřil Přemek Sládek a Katovice vyhrály 1:0. Také třetí příčka patří mužstvu z jihu Čech. Soběslav vyhrála i díky dvěma trefám Tadeáše Hájka nad Mariánskými Lázněmi 4:2 a zimu stráví na bronzovém stupínku hned za vedoucím tandemem Lom a Katovice. Inu krásný to pohled na podzimní tabulku divize.

Výsledky Jihočechů v 15. kole divize A


TJ Spartak Soběslav – FC Viktoria Mariánské Lázně 4:2 (2:0)

Góly: 17. a 61. Hájek, 42. Kutner, 55. Boucník – 73. Renza, 91. Kubart (vlastní). Rozhodčí: Štípek – Trska, Klátil. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:3 (Hromada, Hájek – Šácha, Drahorád, Skopový). Diváků: 187.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Kubart, Boháč, Hromada (66. Maršík) – Pavlík, Boucník, Bouchal (75. Vrána), Mazouch (75. Bříza) – Kutner, Hájek (90. F. Vaněk). Trenér Hajič. 

Nejlepší hráči: Boucník, Hájek

Radek Hajič (trenér Soběslav): „Vyhráli jsme, ale výkon nebyl úplně takový, jaký bychom si představovali. Byl to poslední zápas a spousta kluků jako by se už viděla na dokopné. Sezóna byla dlouhá a náročná, takže hra nebyla ideální. Na druhou stranu jsme dali čtyři branky, i když jich mohlo být mnohem víc. Pak jsme trochu polevili a obdrželi dvě branky, což mě trochu mrzí. Před chvílí ale začala dokopná a za hodinu už o tom nikdo nebude vědět (úsměv). Získali jsme tři body, jsme třetí, takže je co slavit. Myslím, že jak u nás, tak i v Lomu a v Katovicích budou pěkné dokopné.“


TJ Sokol Lom – FK Slavoj Č. Krumlov 7:0 (2:0)

Góly: 21. a 53. Tauber, 40. a 60. Musiol, 55. Slavík (pen.), 70. Pfeifer, 84. Rabiňák. Rozhodčí: Schveinert – Koranda, Mičan. Delegát: Svoboda. ŽK: 2:4 (Škarda, Slavík – Svoboda, Kuna, Matuška, Parakhnenko). Diváci: 150.

Lom: Matoušek – Vávra (34. Grobár), Rydval, Škarda – Skopec, Slavík – Novák (61. Kubovský), Šimák (71. Coufal), Pfeifer – Musiol (71. Rabiňák), Tauber. Trenér Zeman.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Kuna – Kolář, Svoboda, Matuška, Vávra, Novák – Strapek (46. Parakhnenko), Vaněk (46. Rosůlek). Trenér Domin

Nejlepší hráči: celé mužstvo, Šimák - nikdo

Petr Kolář (předseda klubu, asistent trenéra): „Byl to pro nás nakonec relativně jednoduchý zápas, i když musím říct, že jsme z něj měli s ohledem na předchozí výsledky Krumlova větší obavy. Kluci přistoupili špatně k předchozímu utkání v Tochovicích, které jsme prohráli, takže v týdnu jsme se je snažili namotivovat, aby do utkání s Českým Krumlovem šli naplno hned od začátku. To se nám povedlo a z mého pohledu jsme odehráli výborný zápas. Celé mužstvo hrálo dobře, dařilo se nám kombinačně i střelecky, skoro bych řekl, že Krumlov byl naší hrou zaskočený a nedokázal na ni odpovědět. Se sobotním zápasem jsme naprosto spokojeni.“

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Potvrdilo se, že derby nám nejdou, ale tentokrát jsme k tomu naším špatným přístupem výrazně přispěli. Nechci říct, že hráči už mysleli na dokopnou, ale zkrátka jsme podali nejhorší výkon v sezóně. Je smutné, že čtrnáct kol jsme odehráli rozumně, měli jsme třetí nejlepší obranu a v posledním kole si to pokazíme. Musím ale uznat fotbalovou sílu Lomu. Další komentář není potřeba, nyní se musíme připravit na jaro.“


SK Otava Katovice – SK Hořovice 1:0 (0:0)

Gól: 91. Sládek. Rozhodčí: Lerch – Panský, Novotný. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:3 (Sládek – Smetana, Kuška, Záluský). Diváci: 348.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Chylík, Motl – L. Bálek, Kotrba, Kadula (94. Kostka), Štěch – Uher – Habor (57. Sládek). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Sládek, L. Bálek

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Byl to těžký zápas, hráli jsme proti fyzicky velmi dobře připravenému týmu. Hořovice měly skóre 15:15, mají tedy výbornou obranu, takže jsme věděli, že bude náročné se proti nim prosadit. Řekl bych, že šedesát pět minut to byl vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách, ale v posledních pětadvaceti minutách jsme vyvinuli velký tlak, kdy Hořovice nevěděly, kam dřív skočit. Za poslední část zápasu jsme si ten gól zasloužili. Završili jsme tak úspěšný podzim a za domácí neporazitelnost vděčíme skvělým fanouškům, kteří nás podporovali.“


Ostatní výsledky:

SK Aritma Praha – SK Klatovy 1898 0:2 (0:1), 20. Presl, 89. Šoul

SK Petřín Plzeň – FK Viagem Příbram B 3:1 (3:0), 10. Kohout, 14. Vodrážka, 23. Zajíček – 50. Hájek (pen.)

FK Komárov – FC Rokycany 3:1 (0:1), 51. (pen.) a 72. Pužík, 61. Lang – 25. Glazer

SK Senco Doubravka – TJ Jiskra Domažlice B 0:0

SK Horní Bříza – SK Tochovice 0:2 (0:1), 42. a 51. Čížek


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle, Hana Grundová