Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalový tým Budweis Pitbulls VŠTE skončil ve čtvrtfinále univerzitní fotbalové ligy

 
čtvrtek, 10. listopadu 2022, 15:00

České Budějovice - V říjnovém čtvrtfinále univerzitní fotbalové ligy se utkaly v tréninkovém areálu Dynama České Budějovice týmy VŠTE a VŠE. Čtvrtfinále těchto týmu nabízelo fanouškům kvalitní fotbalové utkání z důvodu toho, že soupisky obou týmů byly nabyty kvalitními fotbalisty z vyšších fotbalových soutěží, například Ondřej Žežulka z FK Viktoria Žižkov nebo Jindřich Sojka z TJ Jiskra Domažlice.

Na utkání byl připraven historicky první předzápasový bulletin, ve kterém byly představeny soupisky obou týmů s krátkým rozhovorem vybraného hráče. I tento připravený bulletin a zajímavá jména na soupiskách obou týmů přilákalo na tribuny celkem početnou fanouškovskou kulisu, kdy dorazilo okolo sedmdesáti fanoušků, kteří sledovali zajímavé utkání, které nabízelo krásné góly, skvělé zákroky brankářů, krásné akce a v neposlední řadě férové souboje.

Utkání začalo s mírnou převahou domácího týmu VŠTE, který držel více míč na svých kopačkách, než soupeř VŠE, který začal hrát ve vysokém bloku a takticky vyčkával na chyby soupeře. Tým VŠTE nedokázal tento prvotní tlak přetavit v žádnou nebezpečnou situaci před brankářem hostujícího týmu VŠE a dalo by se říct, že po prvotním platonickém tlaku přebrala větší iniciativu VŠE, hráči VŠE hned svou první střelou na branku nechali ukázat fanouškům na tribunách brankářské dovednosti Martina Července, který vytáhl krásným zákrokem střelu letící do pravého rohu branky. Bohužel tým VŠTE si opět nedokázal vytvořit žádné přímé ohrožení branky soupeře a toho dokázali využít hráči VŠE, kteří po nedůrazném bránění rohového kopu v pokutovém území a nešťastném odrazu od obránce, v první branku utkání, která znamenala vedení 0:1, branku vsítil Pavel Jirsa.

Hráči VŠTE se poté snažili o vyrovnání, kdy se dá říct, že domácí hráči mysleli více na útok než na bránění a docházelo občas k velkému přečíslení, tyto závary a situace hostující hráči nedokázali využít a mohli být potrestáni, bohužel přišel dle mého rozhodující okamžik čtvrtfinále, kdy před koncem prvního poločasu nedokázal domácí hráč umístit míč do branky z malého vápna a svou střelou přestřelil branku hostujícího brankáře. Tento moment se ukázal jako klíčový z toho důvodu, že po následné chybě ve středu hřiště došlo k opětovnému přečíslení hostujících hráčů domácí hráče a hosté se ujali vedení 0:2, branku vsítil Edis Šamini.

Korigovali po přestávce

O poločasové přestávce přišla v domácí kabině k bouřce, která měla znamenat razantní změnu skóre. Domácí hráči ale nedokázali rozbít obranný val hostujících hráčů, kteří dokázali uplatnit své nabyté zkušenosti z mezinárodního turnaje, který absolvovali v minulých letech v daleké Číně, hosté chytře čekali na chyby vyplývající z nervozity domácích hráčů z důvodu rychle ubíhajícího času. V těchto chvílích deptal útočníky VŠE domácí brankář, který se s pomocí obrany snažil dát nějakou naději na lepší výsledek.

První úspěšný střelec domácího týmu se stal Filip Navrátil, který snížil po pěkné akci na 1:2, po této brance se hrálo utkání nahoru dolu, kdy se dá říct, že na domácí straně bylo v této fázi utkání více útočících hráčů než bránicích a možná i toto rozhodlo, že hosté využili velkých oken v domácí obraně ke zvýšení vedení v utkání a nejspíš i zavření cesty VŠTE do semifinále, kdy deset minut před koncem řádné hrací doby se trefil Ismar Begič, 1:3. Když už domácí hráči hráli vabank, tak Martin Vodička upravil skóre na 1:4. Aby se fanoušci, kteří neustále podporovali domácí tým nenudili, tak svou premiérovou branku, po rychle rozehraném autu, vsítil Vojtěch Bence a upravil skóre utkání na konečných 2:4.

"Bohužel utkání se musí hodnotit jako neúspěch z toho důvodu, že jsme chtěli využít domácí prostředí a zkušenosti z předešlých zápasů, abychom mohli bojovat v dalších fázích. Bohužel jsme doplatili na činnost, která nás trápí od začátku vzniku fotbalového týmu, a to je proměňování šancí a hrát více taktičtěji. Tyto aspekty neúspěchu musíme zanalyzovat a zapracovat na tom do dalšího ročníku univerzitní ligy, která by měla začít v roce 2023," zaznělo z realizačního týmu.

Aktuálně se hráči připravují individuálně na základě možnosti využití fitness prostor na základě dohody VŠTE a Crazy Hockey. V blízké době čeká tým VŠTE Firemní liga Golden Tour. V neposlední řadě probíhá diskuse s prvoligovým týmem Dynama České Budějovice, kdy je v jednání přátelské utkání s dorosteneckým mužstvem a týmem VŠTE.

Napsal(a) VŠTE | Tisková zpráva | Foto VŠTE ČB
 


 

Reklamní sdělení

Reklama