Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 14. kole krajského přeboru

 
středa, 9. listopadu 2022, 12:20

Jihočeský kraj - Své vedení v tabulce si upevnili ve 14. kole krajského přeboru fotbalisté Jindřichova Hradce, kteří vyhráli ve Strakonicích. Z jejich hlavních pronásledovatelů vyhrál jen Olešník, týmy Hluboké, Táborska B a Týna body ztratily. Největší překvapení se zrodilo v Protivíně, kde první výhru v soutěži vybojoval Osek.

Výsledky 14. kola krajského přeboru


FC SILON Táborsko B – TJ Jiskra Třeboň 1:1 (1:1)

Góly: 30. Praveček - 19. Hromádka. Rozhodčí: Dunovský - Kaštánek, Jevčák. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Kabeš, Chotovinský – Bartoš, Kubata). Diváků: 80.

Táborsko B: Chára - Kupka, Chotovinský, Pánek, Koblasa – Pajer (81. Jíra), Kabeš, Praveček (87. Marcolla), Činčura (84. Němeček) - Šplíchal, Ott. Trenér Jelen.

Třeboň: Kopecký - Zavadil (67. Schneider), Bartoš, Týnavský, Rezek - Kubata, Hromádka, Bicenc ml., Matoušek - Radosta (84. Kocanda), Tůma (81. Ježek). Trenér Bicenc st.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Museli jsme pozměnit sestavu, protože nám chyběli zkušení hráči Neužil s Trantýrem, a to mělo velký vliv na naší hru. Třeboň přijela dobře fyzicky a takticky připravená. V podstatě celý zápas byl hodně o soubojích, což nám moc nevonělo. Do vedení se dostala Třeboň v 19. minutě, kdy zahrávala trestný kop a nám trestuhodně prošel míč zdí. Srovnat jsme dokázali po penaltě, kterou ve 30. minutě proměnil Praveček. Gólu předcházela jediná naše povedená akce prvního poločasu. Druhý poločas se většinou odehrával mezi vápny bez vyložených šancí a tak zápas skončil spravedlivou remízou.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Utkání se hrálo na umělém trávníku. V prvním poločase bylo utkání vyrovnané a hodně soubojové. V 19. minutě jsme proměnili přímý kop Leošem Hromádkou a soupeř vyrovnal ve 29. minutě z pokutového kopu. Vytvořili jsme si několik šancí, ale v zakončení jsme to dobře nevyřešili. Ve druhém poločase jsme byli herně lepším týmem. Bohužel nás sráží neproměňování šancí. Dalších branek se diváci nedočkali.“


FK Junior Strakonice – FK Jindřichův Hradec 1910 3:6 (2:3)

Góly: 18. Máška, 23. Bílý, 51. Krejčí – 17. a 78. Votava, 25. Toman, 27. Mischnik, 69. Jaroš, 75. (pen.) Janák. Rozhodčí: Němec - Lepič, Smola. ŽK: 1:0 (Krejčí). Diváků: 60.

Strakonice: Lízal  – Boukalík, Rozhoň, Rybák, Prajzler – Děd (53. Chalupa), Benedikt – Zahrádka, Bílý (81. Míčka), Máška (73. Doležal) – Krejčí (83. Šimák). Trenér Čakrt.

J. Hradec: Cettl - Völfel, Koktavý, Rejthar, Hauser – Janák (83. Fiža), Jaroš (73. Šmíd), Votava, Mischnik, Waník (77. Fical) – Toman. Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: Krejčí – Votava, Mischnik, Janák

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „Poslední domácí podzimní zápas jsme odehráli na umělém trávníku. Proti velice kvalitnímu týmu z čela tabulky, Jindřichovu Hradci, jsme si vůbec nevedli špatně, ale opět jsme doplatili na individuální chyby ve vápně. Kvůli tomu jsme se připravili o nějaký ten bodový zisk. Zápas měl docela slušnou úroveň a první, kdo ohrozil vážněji branku, byli hosté, a to v 10. minutě, kdy z pětatřiceti metrů vyslal parádní ránu do šibenice Vöftel a Lízal ji stačil vytáhnout na rohový kop. V 11. minutě měl podobný pokus Zahrádka, lea brankář jeho střelu chytil. V 18. minutě přišla první branka, kterou vstřelili hosté, když Votava se trefil přesně k tyči a bylo to 0:1. V 19. minutě jsme sehráli pěknou akci, která začala u Zahrádky, pokračovala přes Bílého, ten našel ve vápně Krejčího, který ještě vylepšil pozici ke střele Máškovi, a bylo srovnáno na 1:1. Ve 23. minutě jsme měli výhodu trestného kopu, který jsme sehráli výborně a Bílý ho zakončil gólem na 2:1. O dvě minuty později, ale hosté Tomanem skóre srovnali na 2:2. Ve 27. minutě Janák z otočky vyslal překvapivou střelu, která zapadla přesně k tyči, a prohrávali jsme 2:3. Ve 36. minutě rozehrával trestný kop Krejčí, jeho centr si našel ve vápně Rozhoň, ale hlavičku poslal těsně vedle. Druhý poločas jsme začali velice dobře a hned ve 49. minutě Máška z dobré příležitosti trefil jen brankáře. V 51. minutě se ve vápně uvolnil Krejčí a přesnou střelou zakončil na 3:3. V 69. minutě přišla naše individuální chyba a Jaroš pohodlně skóroval na 3:4. Ještě jsme zbraně neskládali. V 71. minutě Bílý vystřelil z vápna, s jeho tečovanou střelou měl hostující brankář velké problémy, ale do branky jí nepustil. Zato hosté skóre navýšili v 75. minutě po faulu ve vápně z penalty Janákem na 3:5. Po této brance jsme už rezignovali a v 78. minutě Votava završil vítězství Jindřichova Hradce na konečných 3:6.“

Roman Lukáč (trenér Jindřichova Hradce): „Domácí hráli z bloku z vlastní poloviny a čekali na naše zaváhání, což se jim vyplatilo. Naštěstí pouze asi sedmdesát minut, pak již po našich slepených gólech nedokázali reagovat a zaslouženě jsme zvítězili.“


TJ Dražice – FK Tatran Prachatice 3:2 (1:2)

Góly: 4. M. Stuchlík, 54. Horka, 88. Hojdar - 15. Fischer, 45. Makoš. Rozhodčí: Kaštánek - Jevčák, Dunovský. Delegát: Vrchota. ŽK: 3:4 (Veselý 2, D. Štecher – Jakub Rauscher 2, Jar. Rauscher, Luňáček). ČK: 1:2 (87. Veselý – 73. Jar. Rauscher, 81. Jakub Rauscher). Diváků: 80.

Dražice: Počinek - Veselý, Bareš, Pražma, Turek - Novotný, D. Štecher, J. Štecher, M. Stuchlík – Horka (91. Tůma), Mareš (67. Hojdar). Trenér Hořejší.

Prachatice: Hopfinger – Luňáček, Jakub Rauscher, Miesbauer, Gramblička – Kasík, Jaroslav Rauscher, Makoš, J. Pravda, Řezník (76. Škopek) – Fischer (80. Linhart). Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: celý tým – Makoš, Fischer

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „V posledním důležitém domácím zápase jsme začali výborně a hned v úvodu jsme se ze standardky dostali do vedení. Zbytek první části jsme bohužel odehráli velice špatně a soupeř toho hned využil ke vstřelení dvou gólů. Druhá část už zase byla podle našich představ a v úvodu jsme srovnali. Hosté nám to poté trochu usnadnili vyloučením svých dvou hráčů za nesportovní chování. V hektickém závěru, kdy po stažení soupeře jsme byli také oslabeni o vyloučeného hráče, se nám podařilo po důrazu ve vápně vstřelit vítězný gól.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „První poločas jsme odehráli velice dobře a je jen škoda jednoho neuznaného gólu. Bohužel, ve druhé půli jsme se připravili vlastní nedisciplinovaností minimálně o bod, možná i o tři. Obdrželi jsme zbytečné dvě červené karty a situace, po níž jsme v závěrečných minutách dostali gól na 3:2, se taky určitě dala vyřešit jinak.“


SK Rudolfov – FK Olympie Týn n/Vlt. 2:1 (0:1)

Góly: 62. Prokeš, 77. Šindelář - 43. Mezera. Rozhodčí: Boček - Nedvěd, Hanzlíková. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:0 (Pouzar). Diváků: 65.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák (89. Tušl), Novotný, Hajný, Prokeš – Sládek (93. Teringl), Vejvar, Pouzar, Peiger, Šindelář – Tlamsa (68. Bláha). Trenér Nárovec.

Týn: Vachuta - Vařil, Brom, Račák, Meidl - Hudeček, Dobal, Stoklasa, Mezera (84. Dvořák) – Dumbrovský (82. Procházka), Maxa. Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: celý tým – nehlášeni

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Já bych rád hned na začátek vyzdvihl a ocenil málokdy vídané gesto fair play hostujícího Lukáše Maxy. Náš obránce špatně došlápl, čímž si způsobil nepříjemné zranění. Lukáš Maxa mohl jít následně sám na bránu, naskytnuté příležitosti však nevyužil a místo toho zahrál sportovně míč do autu. Za to si zaslouží opravdu velké uznání a respekt!!! V hodnocení se tentokrát asi s Vaškem Marešem neshodneme, protože podle jeho názoru, který jsem si přečetl v sumáři, byl Týn celý zápas lepší a my jsme šťastně vyhráli. Určitě o tom nebudu polemizovat, každý má právo říct, co si myslí. Můj názor je ten, že obě mužstva odehrála velmi zajímavý, vyrovnaný a vzhledem k těžkému terénu také kvalitní zápas. Šance byly na obou stranách, v prvním poločase nás dvakrát zachránilo břevno, nám při zakončení bohužel chyběla přesnost. Týn se dostal do vedení ve 42. minutě, kdy jsme nedokázali pokrýt hráče ve vápně. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že uděláme maximum, abychom dokázali zápas otočit. Rozhodujícím momentem z mého pohledu bylo, že v 52. minutě chytil brankář Keřka penaltu hostujícímu Vařilovi. Od té chvíle se zápas začal obracet, nastřelili jsme tyč a další příležitosti zlikvidoval týnský gólman. Šance měli i hosté, ale při nich nás opět podržel výbornými zákroky brankář Keřka. V 62. minutě vyrovnal Štěpán Prokeš, vítězný gól vstřelil o čtvrt hodiny později po rohovém kopu Honza Šindelář. Závěr, ve kterém jsme zřejmě měli zahrávat penaltu po ruce hostujícího obránce, jsme si už dokázali pohlídat. Jsem moc rád, že jsme po debaklu v Třeboni dokázali těžký a fyzicky náročný zápas s kvalitním soupeřem takhle zvládnout.“

Václav Mareš (trenér Týna): „V Rudolfově jsme ztratili jasně vyhraný zápas. V prvním poločase jsme nastřelili dvakrát břevno. Poté jsme si vytvořili dvě tutovky, ale ty jsme bohužel nedali. Do vedení jsme se přesto dostali ve 40. minutě Janem Mezerou. Domácí si za první poločas nevytvořili žádné šance. Začátek druhé půle patřil opět nám. Měli jsme tlak směrem dopředu, a kdybychom proměnili vyložený šance a pokutový kop, tak bylo po zápase. Bohužel jsme je ale neproměnili. Naopak domácí vytěžili po dvou rohových kopech dvě branky a rozhodli tak o výsledku utkání. Myslím si, že vyhrálo šťastnější mužstvo.“


FK Protivín – TJ Osek 1:3 (0:1)

Góly: 56. J. Vorel - 24. a 81. J. Říský, 49. Hoch. Rozhodčí: Albert - Dimitrov, Pravda. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:6 (Bečvář, Petr – Krejčí, Chaluš, Carda, Němeček, Hoch, Matěj Čapek). ČK: 1:0 (35. Štěpka). Diváků: 100.

Protivín: Pícha - Kulík, Z. Vorel, Vojta (46. Daniel Bečvář), Nedvěd - Urban (67. Buko Leroy), Štěpka, J. Vorel, Vojík (73. David Bečvář) - Martin Říha, Petr. Trenér Miroslav Říha.

Osek: Chaluš - Němeček, Krejčí, Carda, Martin Čapek - Hosnedl (69. Brabec), Šrámek, J. Hoch, Sigmund (56. Matěj Čapek) - J. Říský (86. Zelenka), Kubiš (73. Kinkor). Trenér K. Hoch.

Nejlepší hráči: nikdo – J. Říský, Carda, celý tým

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Začátek patřil hostům a dvacet minut nás přitlačili k naší brance standardními situacemi. Několikrát nás podržel brankář Pícha, ale ve 24. minutě jsme již dostali gól. Až tato branka nás probrala ze spánku, ale přibrzdilo nás vyloučení Štěpky ve 35. minutě. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení, ale když jsme hned po třech minutách obdrželi gól na 0:2, bylo jasné, že udělat něco s výsledkem bude složité. Přesto jsme to nezabalili a v 56. minutě se nám krásnou střelou Míry Vorla podařilo snížit. Posledním klíčovým momentem byla branka hostí na 1:3, která stanovila výsledek. Výhra hostů byla zasloužená, protože měli větší hlad a vůli po vítězství.“

Karel Hoch (trenér Oseku): „Utkání jsme začali aktivně, byli jsme od začátku více na míči a měli i několik dobrých příležitostí. Ve 24. minutě se poprvé prosadil Jakub Říský a dostal náš tým do vedení. Za pár minut šli domácí do deseti, když zastavili Sigmunda v samostatném úniku nedovoleným zákrokem. Vyloučení ale paradoxně prospělo Protivínským, kteří začali více bojovat, a najednou jich bylo plné hřiště. My jsme trochu ubrali z aktivity a jen se štěstím jsme nepřišli o vedení těsně před přestávkou. Druhý poločas jsme začali opět aktivně a odměnou nám byl druhý vstřelený gól, který z voleje vstřelil Hoch. Za pár minut byli domácí znovu na dostřel, když se pěknou střelou na zadní tyč prosadil Jaromír Vorel. Dále se zápas odehrával především uprostřed hřiště. Velice těžký terén ho rozdrobil do spousty osobních soubojů a ubíral síly pro kombinaci. Pojistku na naše první sezónní vítězství přidal v 81. minutě Jakub Říský svým druhým gólem a za dalších pár minut se mohl radovat i z hattricku, ale jeho střelu zastavila tyč domácí branky.“


FK Olešník – FC AL-KO Semice 4:0 (2:0)

Góly: 12. Martinec, 16. Toth, 69. Lafata, 89. E. Normandeau. Rozhodčí: Cigáň - Kollmann, Vican. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:1 (E. Normandeau, Toth, Heller – Holub). Diváků: 110.

Olešník: Tomášek – Miklík (82. Vrážek), Nohava, Kalášek, Eric Vida Normandeau - Toth, Vojta, Lafata, Martinec (73. Rajzl) – Vonášek (60. Beko), Dudek (73. Heller). Trenér Chlumecký.

Semice: Dvořáček – Pšenička, Holub, Listopad – P. Keclík, Hrala, Blažek, J. Keclík, Šourek – Veleman (77. Šindelář), Valach (46. Forman). Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: Martinec – nikdo

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „První poločas byl od nás velmi kvalitně sehraný a po krásných akcích jsme vedli 2:0. Nástup po přestávce byl trošku ospalejší a hosté zkoušeli s výsledkem něco udělat. Zlomil je náš gól na 3:0 a těsně před koncem jsme vsítili ještě jednu branku. Jsem spokojený s předvedenou hrou a s nulou vzadu. Musíme však najít dalšího penaltového střelce. Teď se ještě musíme pořádně připravit na poslední zápas na půdě dalšího nepříjemného nováčka soutěže.“

Marcel Nousek (trenér Semic): K soupeři jsme zajížděli po dobrém výkonu s Jankovem a chtěli jsme navázat na tento zápas.
Bohužel se nám utkání vůbec nepovedlo a na hru Olešníku jsme nenašli recept. Soupeř nás přehrával ve všech směrech, a když jsme si vytvořili nějakou šanci, tak jsme jí nedokázali proměnit. Byla to pro nás další zkušenost s velice dobrým týmem. Nyní už se musíme soustředit na poslední kolo s Protivínem, kdy budeme chtít doma bodovat."


FC ZVVZ Milevsko – TJ Hluboká nad Vltavou 3:3 (2:0)

Góly: 10., 14. a 61. (pen.) Petřík - 49. Křiváček, 62. (pen.) Škoda, 65. Rubick. Rozhodčí: Nedvěd - Šťastný, Vican. Delegát: Chlaň. ŽK: 3:2 (Kosobud, Petřík, Marvan – Konečný, Funda). Diváků: 100.

Milevsko: Dvořák – Kálal, Vakoč, Kosobud, Martin Hejl – Stejskal (79. Pich), Maršík, Souček, Přibyl (65. Sedláček) – Marvan (65. Bártík), Petřík. Trenér Strnad.

Hluboká: Konečný Krejčí (87. Kolafa), Otepka, Antoš, Kőssl – Kadlec (73. Rottenborn), Funda, Škoda, Hrachovec – Rubick, Křiváček (73. Šestauber). Trenér Táborský.

Nejlepší hráči: Petřík - nehlášeni

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Hrál se těžký zápas na těžkém terénu. Podali jsme slušný výkon a kluci se rvali o tři body. Začali jsme dobře, první poločas se nám podařilo jít do dvoubrankového vedení, ale pak nám pomalu začaly docházet síly. Je třeba brát v potaz, že soupeř měl určitě svou kvalitu. Jak nám ubývaly síly, občas vypadla i koncentrace a z toho pramenily chyby, které jsme udělali. Pak už jsme špatně řešili finální fázi, báli jsme se to vzít na sebe nebo podržet míč, posledních 20 minut pro nás bylo nesmírně náročných fyzicky i psychicky. Nakonec máme jen bod.“

Ladislav Táborský (trenér Hluboké): „Opět nám nevyšel vstup do zápasu a to se projevilo na celém prvním poločase. Hráči Milevska k nám rychle přistupovali a jejich důrazná hra nám dělala problémy. Obě branky, které jsme dostali v prvním poločase, padly kvůli našemu špatnému řešení daných situací. Druhý poločas byl přece jenom z naší strany lepší a po zlepšeném výkonu se nám podařilo nepříznivý výsledek zvrátit.“


SK Jankov – Spartak Trhové Sviny 1:3 (0:2)

Góly: 63. Kupka - 3. D. Kodras, 22. M. Kodras, 50. Novák. Rozhodčí: Leiš - Krčín, Ct. Novotný. Delegát: Peterka. ŽK: 1:1 (Hanzlík – O. Hruška). Diváků: 128.

Jankov: Skála – Tůma, Fajtl, Kupka, Kroneisl – Jirkovský (61. Vokurka), Hanzlík, Kollár, Bohoněk (85. J. Píša), Mizera – Borovka (75. M. Bláha). Trenér Kadlec.

T. Sviny: Vrábek - Novák, Šafránek (88. Tuscher), M. Kodras, Kolář - Popovič (83. V. Hruška), Valut, D. Kodras, Borek (75. Chromčák) – O. Hruška, D. Brůha. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: nikdo – D. Kodras

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Do utkání jsme nevstoupili dobře a hned v úvodu jsme inkasovali. Byť jsme vzápětí mohli vyrovnat po rohovém kopu, tak celkově hosté působili energičtějším dojmem a jejich nasazení předčilo to naše. Do poločasu jsme ještě obdrželi branku po nedohrané standardní situaci. V úvodu druhého poločasu jsme mohli být zpět ve hře o body, ale svou šanci jsme neproměnili, a naopak hosté se o dvě minuty později prosadili opět ze standardní situace. Necelou půlhodinu před koncem jsme upravili po rohovém kopu na 1:3 a v následujících minutách jsme sice měli mírnou optickou převahu, ale bez efektu.“

Martin Písko (trenér Trhových Svinů): „Na podmáčeném terénu se hrál bojovný fotbal, moc kombinací vidět nebylo. Tentokrát jsme chytli začátek a už ve čtvrté minutě po akci bratrů Kodrasů, nám Dominik zajistil vedení. Ve 22. minutě nám vyšla po dlouhé době standardka a tentokrát Marek Kodras proměnil na 2:0. Po poločase jsme přidali třetí branku Novákem a ta nás uklidnila. Domácí hrozili pouze ze standardek, které jsme si pohlídali. Výjimkou byla 63. minuta, kdy Kupka hlavou snížil na 1:3. Z Jankova jsme si zaslouženě přivezli tři body.“


 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák