Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Studená bojovala za kamaráda Soukala, se Slavonicemi dotahovala v závěru

středa, 9. listopadu 2022, 12:03

Studená – V posledním domácím zápase podzimu I. B třídy, sk. D, přivítala Studená Slavonice. Díky skutečnosti, že Slavonice hrající celý podzim lépe venku než na domácím hřišti, byli ve Studené vzhledem k absencím svých klíčových hráčů v očekávání těžkého zápasu.

Na velmi dobře připraveném trávníku byli první poločas lepší hosté ze Slavonic. Méně kazili, byli schopni kombinovat a domácí zatlačili do defenzívy. Z jejich převahy pramenily hlavně střely zpoza vápna, s kterými si výborný domácí gólman Tomáš Duchoň poradil. Nebezpečně pálili hlavně slavoničtí Dominik Nevrkla, Petr Marhoun a kapitán Martin Jindrák.

Studená v prvním poločase zahrozila pouze jedinou šancí, zato šancí tutovou. Libor Dvořák již překonal Jana Pospíchala ve slavonické bráně, ale jeho spoluhráč Milan Balík přispěchal se skluzem, který zamezil míči v cestě do již nekryté brány.

Po bezgólovém prvním poločase a po důrazné domluvě v kabině se domácí v druhé polovině hry zlepšili a začali častěji hostující Slavonice překonávat, přesto se však k nebezpečným zakončením dostávali pouze ze standardních situací. Největší možnosti na změnu skóre měli na hranici malého vápna domácí Tomáš Lindourek a Lukáš Makovička.

Hosté se nadále spíše spoléhali více na brejky, které však byly nebezpečné. Při jednom z výpadů k bráně Studené v 71. minutě se poprvé měnilo skóre zásluhou Martina Bodláka, který si poradil s přesilou bránících hráčů a chytrým obstřelením Duchoně poslal svůj tým do vedení – 0:1.

Po střídání, kdy do pole přišli domácí Tomáš Přibyl a Martin Šimánek, nastalo oživení hry na straně Studené. I přes zlepšení hry směřoval závěr k těsné výhře Slavonic, ale dvě minuty před koncem získala Studená výhodu standardní situace. Ondřej Dokulil poslal po trestném kopu od rohového praporku pas do vápna, kde míč našel na přední tyči střídající Martin Šimánek a hlavou zařídil remízu 1:1.

Zápas dvou rozdílných poločasů měl jiný průběh, než před utkáním naznačovala pozice obou týmů v tabulce, kde je dělily pouhé tři body.

Mimo tohoto měl zápas i jiný rozměr než jen body v tabulce… Zápas byl věnován hráči domácího FK Studená Filipu Soukalovi, který den před zápasem začal svůj mnohem důležitější boj se zákeřnou nemocí.

FK Studená – Sokol Slavonice 1:1 (0:0)

Góly: 89. Šimánek - 71. Bodlák. Rozhodčí: Chvála - Saidl, Kopřiva. ŽK: 1:2. Diváků: 110.

 
 
Napsal(a) Petr Adamec | Foto Petr Vlasák