Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Futsalová událost roku na jihu Čech, Absolut hostí hvězdnou Chrudim!

 
úterý, 8. listopadu 2022, 12:20

České Budějovice - Cesta Pohárem SFČR v podání futsalistů Absolutu nabídne již čtvrté pokračování. Bude se jednat o epilog této senzační jízdy, nebo to Jihočeši dotáhnou až do pražského finále? Ať už to dopadne jakkoli, nenechte si tento zápas ujít, v cestě totiž stojí nejvěhlasnější tuzemský futsalový celek FK Chrudim!

SK Dynamo PCO, Rapid Ústí nad Labem a naposledy Žabínští Vlci Brno. Všichni tito (ex)ligoví soupeři se v rámci Poháru SFČR museli sklonit před kvalitou futsalistů Absolutu Černý Dub. Nutno však podotknout, že v prvních dvou případech to byla vždy velmi dramatická utkání a nejinak tomu bylo i ve čtvrtfinále proti Brnu. Po základní hrací době totiž na světelné tabuli svítil nerozhodný stav 3:3 a šlo se do prodloužení hraného na 2 x 5 minut. V něm již hosté pošesté v utkání srovnat nedokázali a Černodubští se tak radovali z výhry 6:5 a postupu mezi nejlepší čtyři!

Los nadělil slavnou Chrudim

Postupem do semifinále se svěřenci trenéra Staňka ocitli ve vskutku vybrané společnosti, ostatně posuďte sami. V osudí se vedle nich totiž ocitla obě věhlasná pražská „S“ a nejúspěšnější tuzemský futsalový klub FK Chrudim. Losu se ujala Denisa Skálová, aktuálně nejlepší střelkyně české futsalové reprezentace a rozhodla jak o tom, že fanoušci uvidí před branami finále derby, tak hlavně o tom, že do Českých Budějovic zavítá slavný východočeský celek!

Už samotný postup druholigového celku do semifinále je pro celý jihočeský futsal obrovským úspěchem. Vždyť z jejich skupiny 2. Futsal ligy nepostoupil žádný jiný celek ani do čtvrtfinále, v historii jihočeského futsalu pak navázali na svůj dnes již vousatý počin z doby krátce po příchodu milénia a 5 let staré tažení tehdejšího PCO Rudolfov, které se shodou okolností v semifinále také utkalo právě s Chrudimí.

Svátek futsalu

Zatímco dres Absolutu oblékají amatérští futsalisté, kteří se primárně věnují fotbalu, v dresu jejich semifinálového soupeře se to hemží jak českými futsalovými reprezentanty (mj. Koudelka, Slováček či bratři Drozdové), tak zahraničními hvězdami (Capinha, Éverton a další), to vše pod taktovkou brazilského stratéga Felipe Condeho. Že se v případě FK Chrudim jedná o nejblyštivější tuzemskou futsalovou značku lze ilustrovat hned mnoha způsoby. Namátkou – obhájce „double“ z loňské sezony, účastník letošní UEFA Champions League, v níž se dostal do tzv. Elite round, tedy mezi nejlepších 16 celků kontinentu a pokud by vám to stále nestačilo, pak vězte, že za posledních 18 sezon dokázali hned 15krát (!) vyhrát tuzemský futsalový titul.

Nenechte si tak ujít jedinečnou příležitost vidět na vlastní oči jak jihočeský celek v semifinále Poháru SFČR, tak hvězdami nabitou slovutnou FK Chrudim a dorazte tuto středu 9. listopadu od 19:00 do českobudějovické Sportovní haly. Vedle prestižního zápasu se můžete těšit na předzápasovou show, poločasovou soutěž, hudební a multimediální doprovod a chybět samozřejmě nebude ani občerstvení.

Napsal(a) Redakce | Foto Jerigo 1994 Plzeň