Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí v Mirovicích neskórovali a domů se vraceli s nulou

 
pondělí, 7. listopadu 2022, 20:28

Mirovice - Podruhé v řadě se Kapličtí představili na hřišti svého soupeře. Po Roudném zavítali na půdu dalšího aspiranta postupu. Brzo ráno vyrazili do dalekých Mirovic.

První střelecký pokus mezi tři tyče nasměrovali ve čtvrté minutě Kapličtí, po zemi střílel Pastier, Čejdík v pohodě jeho pokus kryl. Krátce na to měli Spartakovci výhodu standardní situace. Po rozehrávce Divokého vyslal křížnou střelu po zemi Gutheis, tečovaná střela jen těsně minula vzdálenější tyč Čejdíkovy svatyně. A jak už to tak bývá, domácí první vážnější příležitost přetavili ve vedoucí branku. V deváté minutě se protáhl zprava do vápna Jakub Převrátil a po přesné přihrávce zakončoval zblízka do odkryté brány Spartaku Karel Mařík1:0. V jedenácté minutě na druhé straně posílal z pravé strany do vápna nebezpečný centr Gutheis, hostům se zdálo, že nabíhající Pastier byl stažen nedovoleně, ale hlavní arbitr jejich pocit nesdílel, píšťalka tak zůstala němá.

Naopak i druhá nebezpečná akce Mirovických skončila gólem v kaplické síti. Po přihrávce kapitána Peterky poslal míč přesně k tyči po zemi skórující Jan Císař2:0. Domácí měli míč častěji na svých kopačkách. Po půlhodině hry pokoušel střelecké štěstí mirovický Ševr, skóre ale zůstalo neměnné.

O několik minut později se ke střele odhodlal domácí Mařík, Říha si jeho pokus pohlídal. Nedlouho před koncem prvního poločasu zahrozil ještě Matěj Štochl, z pravé strany pronikl do vápna, ale křížný přízemní pokus se mezi tři tyče nevešel. Do kabin přesto odcházeli spokojenější Mirovičtí, kteří si v průběhu prvních pětačtyřiceti minut vypracovali dvoubrankový náskok.

I po přestávce se o první střelecký pokus postarali hosté. Tečovaná střela Pastiera se mezi tři tyče nevešla. O chvíli později zahrozil po brejkové situaci Matěj Štochl, i jemu byla branka soupeře malá. I když se ve druhém poločase do této doby hrálo více na polovině domácích, byli to pět oni, kdo se dokázal prosadit v koncovce. V 59. minutě po centru z levé strany přesně k pravé tyči mířil Petr Janota3:0. Hned v následující minutě měli stoprocentní příležitost i Kapličtí. Gutheis průnikovou přihrávkou uvolnil do vápna nabíhajícího Daniela, jenž byl sám před gólmanem, zvolil zakončení na zadní tyč, trefil však padajícího brankáře do kolene.

V polovině druhého dějství výhodu trestného kopu pro Spartakovce. K míči se postavil Gutheis, mířil však jen nad Čejdíkovu bránu. Když se hosté prosadit nedokázali, znovu udeřili gólově Mirovičtí. Do Štochlova centru z pravé strany se krásně položil Jakub Převrátil a poslal míč nechytatelně k tyči – 4:0. Poté měli pro změnu gólovku Spartakovci. Trestný kop z pravé strany zahrával Divoký, osamocený Kuchař hlavičkoval pouze do prostoru, kde by připravený Čejdík, který míč vyrazil. Z následného brejku minul svatyni hostů střídající Vondrák. Kaplickým nebylo v koncovce přáno.

V 76. minutě se po Smolenově přiťuknutí ke střele odhodlal Kuchař, Čejdík míč ze své levé šibenice vytáhl na rohový kop. Devět minut před koncem obral Smolen o míč kličkujícího obránce, ocitl se sám před Čejdíkem, střela po zemi však minula pravou tyč. Ani z této šance se hostů gólové radosti nedočkali. Domácí zvítězili zcela po zásluze, prohra o čtyři góly je pro hosty vzhledem k šancím ve druhém poločase příliš krutá. Z podzimní části sezóny se Kapličtí rozloučí v domácím střetnutí s Vimperkem.  

SK Mirovice – TJ Spartak Kaplice 4:0 (2:0)

Góly: 9. Mařík 20. Císař, 59. Janota, 69. Převrátil. Rozhodčí: Mach – Kovařík, Šíma. ŽK: 3:2 (Císař, Převrátil, Mařík – Vávra, Gondek). Diváků: 201.

Mirovice: Čejdík – Ševr (85. Jelínek), Kocourek, Viták, Mařík, Janota (68. Husar), Peterka, Císař (68. Vondrák), R. Převrátil, J. Převrátil (78. Sláma), M. Štochl (87. Sedlák).

Kaplice: F. Říha – Kuchař, T. Vávra, Čutka, Gondek, Daniel, Vaniš, Procházka (46. Smolen), Pastier (76. Svoboda), Divoký, Gutheis.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec