Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nemanice se na jedenáctý pokus dočkaly. Odneslo to Veselí

 
úterý, 1. listopadu 2022, 18:39

Nemanice – V krajských soutěžích byly Nemanice jediným týmem, který doposud nebodoval. Hrůzostrašnou sérii ukončil klub z českobudějovického předměstí po více než dvou měsících v domácím střetnutí s předposlední Lokomotivou Veselí nad Lužnicí.

Fotbalisté Nemanic čekali jedenáct kol, než se v rozehrané sezoně poznali pocit vítězství. Na svém hřišti porazili 1:0 Veselí. První výhru svých barev v rámci I. A třídy zařídil výstavní ranou z 25 metrů exroudenský David Vančura.

Nemanické od léta trápí po nečekaném odlivu hráčů úzký kádr. Sestava se lepí, doslova jak se dá. Do Lišova ani nepřijely a prohrály kontumačně. V Třeběticích a Dačicích, kde se hrálo jen přes půl hodny, utržily Nemanice dvouciferné debakly. S Jistebnicí a Bernarticemi to skončilo jen o gól méně – 0:9.

Zlepšení ukázaly zápasy se Slavií ČB a Čtyřmi Dvory. „Pokaždé hrajeme v jiné sestavě. Není to jednoduché,“ povzdechl si nemanický trenér Jaroslav Rambousek, který se ujal nelehké role. Venku se mužstvo těžko schází, doma proti Veselí nastoupila asi ta nejlepší možná sestava. „Fotbal nemá logiku,“ smál se Rambousek nad cenným vítězstvím.

„Hosté z Veselí nastřelili dvakrát břevno, pomohl nám i těžký terén, z něhož se později stalo oraniště. Výborně zachytal brankář Petr Botko, který vede nemanických dorost a nechal se přemluvit, aby si po dlouhé době stoupl mezi tři tyče. Podržel nás,“ líčil průběh zápasu trenér Nemanic. Šok nastal pro veselskou Lokomotivu v 70. minutě, kdy se krásně trefil Vančura a opaření hosté už se nezmohli na odpověď.

Činovníci klubu hledají nové hráče, bývalé přemlouvají, získávají nové, aby podzimní část dohráli a v zimě tým patřičně doplnili. Jedním z noviců je jmenovec legendárního útočníka, Ukrajinec Jurij Ševčenko (Shevchenko). Vypomáhají i 16letí dorostenci.

V závěrečných dvou kolech podzimu zajíždí Nemanice do Kovářova a končí doma s nováčkem Mladou Vožicí, který má jen o šest bodů více. „Do Kovářova zřejmě zase budeme experimentovat se sestavou, ale na Vožici bychom se měli dát dohromady,“ vyhlížel konec podzimu Rambousek.

V Nemanicích chtějí dohrát soutěž za každou cenu. Jednou z variant do příští sezony je podat přihlášku jen do okresního přeboru.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto SK Nemanice