Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hlavička Václava Hrušky zajistila Chýnovu tři body

 
pondělí, 31. října 2022, 20:06

Chýnov – Utkání dvou celků bojujících o čelo tabulky I. A třídy přineslo vyrovnané, bojovné a pro diváky však málo pohledné sportovní klání. Obě mužstva, vědoma si kvalit soupeře, se snažila nepustit soupeře do jakékoliv vyložené šance.

Začátek utkání byl opatrný, přesto se už ve 2. minutě dostal do dobré střelecké pozice Král, ale obrana soupeře jeho střelu zablokovala. Ve 13. minutě běžel z úhlu na branku rychlý Mareš, ale místo střely volil přihrávku, ale soupeř jeho úmysl vystihl. O minutu později hlavičkoval nebezpečně Vl. Hruška, ale brankář jeho úmysl vystihl.

Zbytek prvního poločasu se pak odehrával ve středu hřiště a ani jedno mužstvo se nedostalo k vážnějšímu ohrožení branky. Byl to spíš boj, který nepřinesl moc pěknou podívanou pro oko diváka.

Druhý poločas začali ve větším tempu domácí a snažili se víc tlačit do vápna soupeře. V 48. minutě přeci jenom uhodilo. Mládek zahrával rohový kop a Václav Hruška krásnou hlavičkou otevřel skóre (1:0).

Pak se hra opět vyrovnala a pokračovala snaha obou mužstev dostat se do jakékoliv šance. Za zmínku snad stojí dva nebezpečné trestné kopy hostů, které se však mezi tyče nevešly a únik mladého Štroufa, který byl také zakončen nepřesně.

Jak asistent trenéra domácích Pilík, tak i trenér hostů Tauber, se shodli, že fotbalově to nebylo moc pohledné utkání, ale bojovnost, nasazení a snaha po co nejlepším výkonu ani jednomu mužstvu nechyběla.

FC Chýnov – Lokomotiva Č. Budějovice 1:0 (0:0)

Gól: 48. Václav Hruška. Rozhodčí: Frček - Brych, Cimrhanzlová. Delegát: Eibl. ŽK: 4:0. Diváků: 130.

Chýnov: Zadražil – Mareš, Rytíř, Doubrava, Vl. Hruška – Petrů,(46. J. Hruška), Václ. Hruška,(75. Ursacher), Mládek, Štrouf (62. Havlík), – Král, (84. Hladík J.), Kavka (90. Štiller).

Loko: Roden – Wenzl J., Wenzl M., Šnedorfer (63. Pranevský), Choutka, Janů (46. Zítek), Hladík, Wimmer, Hajný (67. Martínek), Václavík, Hrabica.

Napsal(a) Miroslav Mládek | Foto Miroslav Holer