Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Šest jasných partií, Olešník a Táborsko B si otevřely střelnici

 
neděle, 30. října 2022, 11:51

Jihočeský kraj – Ve 13. kole krajského přeboru se dařilo favoritům a k žádným změnám na čele tabulky tedy nedošlo. Jindřichův Hradec výborně vstoupil do utkání v Trhových Svinech a vyhrál 5:2. Druhý Týn po dvou remízách opět zabral a naplno bodoval v duelu s Milevskem. Dařilo se i třetímu Táborsku B, které až nečekaně snadno porazilo Strakonice. Již v pátek potvrdila roli favorita Hluboká doma s Dražicemi. Prachatice sahaly po bodech v domácím duelu s Protivínem, nakonec ale nedosáhly ani na jeden. Výsledkovou i herní krizi prožívá Osek, který vyfasoval doma osmičku od Olešníku.

Fotbalisté Hluboké narazili v páteční předehrávce na houževnatého soupeře, který se v prvním poločase velmi dobře bránil a nebál se přejít ani do protiútoku. Dražickým stanovená taktika vycházela po celý první poločas a domácím pomohl až pokutový kop na začátku druhé půle. Ten proměnil v 53. minutě Matěj Otepka a Hluboká vedla 1:0. Převaha domácího celku pak již byla, na rozdíl od prvního poločasu, znatelná a Hluboká jí vyjádřila dalšími třemi góly. V 67. minutě zvýšil Funda na 2:0 a v závěru se trefili ještě Rubick a Kadlec. Hluboká nakonec vyhrála přesvědčivě 4:0. „Druhý poločas už byl přeci jenom o hodně lepší," pochvaloval si kouč Ladislav Táborský. Poprvé se před hlubockým publikem představil novic Tomáš Pecka (23) z Písku, hostující v posledních sezonách v Prachaticích a Olešníku.

Trápící se Osek schytal další krutý debakl. Doma podlehl Olešníku 1:8. Zpočátku to na tak vysokou výhru hostů nevypadalo. Olešník měl sice velkou převahu, na gól ale hosté čekali až do 26. minuty, kdy se prosadil Jakub Toth. Navíc o čtyři minuty později Jakub Říský vyrovnal na 1:1. Olešník ale v závěru poločasu zpřesnil mušku a do druhé půle šel s tříbrankovým náskokem. Domácí to ještě na začátku druhého poločasu zkusili, žádnou z vyložených šancí ale neproměnili a pak už zcela kraloval Olešník. „Pátý gól definitivně zlomil naši snahu o lepší výsledek,“ řekl zklamaný trenér Oseku Karel Hoch. „Zápasy v Oseku nejsou jednoduché. Výsledek je pro domácí krutý, protože tři góly jim rozhodčí neuznal,“ uvedl Roman Chlumecký, který nominoval do základní sestavy obě kanadské posily a bratry Alexe a Erica Normandeauovi. Alex v bráně inkasoval jednu branku a bratr Eric se na vysoké výhře Olešníku podílel dvěma góly.

Duel mezi béčkem Táborska a Strakonicemi měl jednoznačný průběh. Domácí byli Na Soukeníku od prvních minut jasně lepším týmem a hosty převyšovali ve všech herních činnostech. Táborští měli navíc i přesnou mušku, a tak se zrodil výsledek 8:0. Čtyři góly vstřelilo Táborsko v prvním poločase, další čtyři si nechalo na druhý poločas. Hosté se dostali do hry krátce ve druhém poločase, výsledkem však byla pouze nastřelená tyč Tomem Bílým. „Od třicáté minuty si domácí udělali z naší brány doslova střelnici,“ potvrdil jasnou převahu Táborska vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka.

Semičtí fotbalisté potěšili své fanoušky jasnou výhrou nad Jankovem, která je při historické účasti zároveň nejvyšší. V první půli padla jediná branka a víc štěstí měli domácí. V 15. minutě dorazil Pavel Keclík do sítě dalekonosnou střelu Hraly odraženou od tyče. Druhá půle už se odehrála jednoznačně v režii Semic. Jankov chtěl navázat na poslední dva vyhrané zápasy a duel v Semicích otočit, to byla ale voda na mlýn domácího týmu. Hosté se snažili vyrovnat, domácí ale nacházeli skulinky v jejich obraně a po přestávce přidali ještě další čtyři góly. Za Semice se dvakrát trefil Veleman, po jednom gólu přidali Pavel a Jakub Keclíkové a Blažek.

Hráči Jindřichova Hradce mají skvělé začátky utkání, což ukázali v několika podzimních zápasech. Pro hráče Trhových Svinů to ale nebylo dostatečným varováním a po čtyřech minutách hry již prohrávali o dvě branky. Na trefu Votavy z první minuty navázal už o tři minuty později svým čtrnáctým podzimním gólem Toman a Jindřichohradečtí vedli 2:0. Domácí Spartakovce to však nepoložilo a ti ještě do poločasové pauzy dokázali vyrovnat. Ve 20. minutě Ondřej Kolář snížil na 1:2 a čtyři minuty před odchodem do kabin dal Marek Kodras na 2:2. Jindřichův Hradec o svém vítězství rozhodl až v závěrečné části utkání. Nejprve se podruhé v zápase prosadil výstavní ranou kapitán Votava a tři body vedoucímu mužstvu tabulky pojistil za necelé dvě minuty Mischnik a v závěru Janák.

Protivín to neměl na hřišti posledních Prachatic jednoduché, nakonec ale roli favorita splnil a ze hřiště Tatranu si odvezl plný počet bodů. Prachatičtí ale byli hodně nepříjemným protivníkem. Zvlášť v prvním poločase, kdy kromě gólu Fischera nastřelili ještě břevno. Ve druhém poločase se Protivínu podařilo vyrovnat, ale Tatran chtěl dokázat, že to s bodovým ziskem myslí vážně a Jaroslav Rauscher mu v 66. minutě znovu zajistil vedení. O to ale domácí přišli a nakonec nezískali ani bod. O výhře Protivína rozhodly dva slepené góly v rozmezí čtyř minut. Vítězný vsítil Michal Nedvěd. V nervózním závěru padlo několik žlutých karet a jedna červená. „Cením si, že jsme dokázali těžký zápas otočit,“ oddechl si po závěrečném hvizdu trenér Protivína Miroslav Říha.

Dramatický duel viděli diváci v Týně nad Vltavou, kam zavítalo Milevsko. První gól dali ve 20. minutě vzduchotechnici. Obránci Týna dostatečně nepokryli Daniela Petříka a ten poprvé překonal brankáře Vachutu. Pak už se prosadil Týn. Na přihrávku Jakuba Hudečka si nejprve naběhl Lukáš Maxa a vyrovnal, chvilku na to se hlavou prosadil sám Jakub Hudeček a bylo to 2:1. V 70. minutě přidal uklidňující třetí gól Pavel Vařil, v klidu ale ještě hráči Olympie být nemohli. Jedenáct minut před koncem se totiž krásným obloučkem z hranice vápna prosadil znovu Daniel Petřík a na závěrečné drama bylo zaděláno. Domácí už ale cenné vítězství uhájili. „O tu jednu branku jsme byli lepším mužstvem,“ myslí si trenér Týna Václav Mareš.

Další jasnou partií 13. kola, alespoň podle výsledku, byl nedělní duel mezi Třeboní a Rudolfovem, který skončil výhrou domácí Jiskry 4:0. Ve vyrovnaném prvním poločase se gólově prosadil pouze třeboňský Tůma, jemuž přihrál Matoušek. Ve druhém poločase už Rudolfov lépe vzdorovat nedokázal. V nástupu do druhé půle přidal druhý gól Třeboně Filip Radosta a pak už byli na hřišti jen hráči Jiskry. Radosta se prosadil ještě jednou, když v 59. minutě po rohovém kopu dal třetí gól Třeboně a na konečných 4:0 upravil v předposlední minutě střídající Adam Ježek. "Podali jsme působivý výkon," byl potěšen hrou svých svěřenců trenér Jiskry Karel Bicenc.

Výsledky 13. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Dražice 4:0 (0:0)

Góly: 53. (pen.) Otepka, 67. Funda, 84. Rubick, 87. Kadlec.

Rozhodčí: Nedvěd - Albert, Kollmann. ŽK: 1:2 (Křiváček – Běhoun, D. Štecher). Diváků: 120. Předehráno v pátek 28. 10. 2022.


FC SILON Táborsko B – FK Junior Strakonice 8:0 (4:0)

Góly: 16. a 44. Trantýr, 43. a 63. Ott, 49. a 58. Činčura, 6. Kabeš, 73. Praveček.

Rozhodčí: Vican st. - Vican ml., Cigáň. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:3 (Ott, Neužil – Krejčí, Děd, Rybák). Diváků: 50.


TJ Osek – FK Olešník 1:8 (1:4)

Góly: 30. J. Říský - 26. a 61. Toth, 31. a 78. E. Normandeau, 43. a 59. Dudek, 44. Vonášek, 85. Carda (vlastní).

Rozhodčí: Votava - Boček, Krčín. Delegát: Jodl. ŽK: 2:2 (Maroušek, Šrámek – Lafata, Vojta). Diváků: 50.


FC AL-KO Semice – SK Jankov 5:0 (1:0)

Góly: 52. a 67. Veleman, 15. P. Keclík, 63. Blažek, 75. J. Keclík.

Rozhodčí: Mach - Dimitrov, Vítek. Delegát: Tůma. ŽK: 0:1 (Borovka). Diváků: 150.


FK Olympie Týn n/Vlt. – FC ZVVZ Milevsko 3:2 (2:1)

Góly: 32. Maxa, 36. Hudeček, 70. Vařil - 20. a 79. Petřík.

Rozhodčí: Cigáň - Vican st., Vican ml. Delegát: Skalák. ŽK: 3:2 (Stoklasa, Hudeček, Dobal – Stejskal, Málek). Diváků: 200.


FK Tatran Prachatice – FK Protivín 2:3 (1:0)

Góly: 11. Fischer, 66. Jaroslav Rauscher - 60. a 76. Nedvěd, 72. Kulík.

Rozhodčí: Krčín - Boček, Votava. ŽK: 7:3 (Jakub Rauscher 2, T. Pravda. Jar. Rauscher, Kasík, Makoš, Linhart – Říha, J. a Z. Vorlové). ČK: 1:0 (90. Jakub Rauscher). Diváků: 70.


Spartak Trhové Sviny – FK Jindřichův Hradec 1910 2:5 (2:2)

Góly: 20. Kolář, 41. M. Kodras - 1. a 68. Votava, 4. Toman, 70. Mischnik, 83. Janák.

Rozhodčí: Jevčák - Němec, Kaštánek. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:1 (Novák, Hruška – Votava). Diváků: 100.


TJ Jiskra Třeboň – SK Rudolfov 4:0 (1:0)

Góly: 51. a 59. Radosta, 32. Tůma, 89. Ježek.

Rozhodčí: Albert - Dunovský, Lepič. Delegát: Kureš. ŽK: 4:0 (Týnavský, Radosta, Kubata, Ježek). Diváků: 200.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle