Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor rozhodl derby s Chýnovem v nastavení

 
úterý, 25. října 2022, 19:45

Tábor – I. A třída měla v 11. kole na programu velice pikantní duel mezi Meteorem Tábor a Chýnovem. Táboráci se po dvou porážkách v řadě propadli až na 4. příčku, a tak byla vidět veliká touha s neoblíbeným soupeřem bodovat naplno. Utkání mělo podobný scénář, jako vzájemné zápasy z minulé sezóny, ale tentokrát z opačného pohledu.

Na první branku nemuseli diváci čekat dlouho, protože už ve 4. minutě byl ve vápně podražen Lachout a rozhodčí Hanzlíková bez váhání ukázala na puntík. Penaltu s klidem proměnil Fiala, který poslal Průšu na opačnou stranu. V 10. minutě mohl srovnat Zadražil, který vystihl propadnutý balón, ale z těsné blízkosti proti Šedivému neuspěl. Zadražil však na svoji branku nemusel dlouho čekat, protože v 15. minutě mu po rohovém kopu přistál míč na hlavě a tento chýnovský univerzál vyrovnal - 1:1.

Poté měli možnost na změnu skóre domácí, ale Sedláček střelou z úhlu na Průšu nevyzrál. Další dobrou šanci měl o pár chvil později Lachout, ale jeho hlavička po centru z rohového kopu těsně minula bránu. Ve 28. minutě udělal Chýnov pěknou akci po levé straně a následný centr uklidil do brány Kafka, který poslal hostující celek do vedení.

Poté měli šanci znovu domácí, jenomže hlavička Fialy po centru Širokého se do brány nevešla. Krátce před pauzou měli hosté dobré střely z hranice, ale veškerá zakončení zablokovala domácí obrana. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:2.

Ve druhém poločase se hrálo výhradně před bránou Chýnova. Hned v úvodu poločasu měl Meteor možnost přímého kopu ze slibné pozice, jenomže Průša si s bombou od Lachouta poradil. V 58. měl po centru ze strany obrovskou šanci opět Lachout, který však volil razanci na úkor přesnosti a branku netrefil.

V 70. minutě se Chýnov snad poprvé v poločase dostal hlouběji na polovinu Meteoru a hned mohl udeřit. Propadnutý balón se dostal na kopačky Kafky, ale ten si naneštěstí pro svůj tým s přesností nepotykal a ránu poslal vedle brány. V 80. minutě vyhráli domácí souboj na své polovině hřiště, následný nákop dopředu od Štrincla si našel Sedláček, který využil zaváhání Doubravy a v úniku našel skulinu mezi nohama brankáře - 2:2.

Domácí stále dobývali soupeře a chtěli ze zápasu víc než bod, ale střela Koláře z 90. minuty se nevešla mezi tyče. V Čekanicích už se schylovalo k remíze, když Meteor udělal poslední akci zápasu. Na levé straně se dostal k míči Široký, který poslal přihrávku do vápna, kde tušil Sedláčka, který ale na balón nedosáhl. Naštěstí pro domácí zavíral celou situaci Kollárik, který z ostrého úhlu nezaváhal a svým gólem vystřelil Meteoru 3 body. Výbuch emocí a následná oslava všech hráčů a funkcionářů domácích, byla jen třešničkou na dortu.

Tento zajímavý duel se musel líbit všem 160 divákům, kteří na utkání dorazili.

Meteor se díky výhře vyhoupl na dělené první místo, kde je ve společnosti Bernartic, Lokomotivy ČB a Třebětic, které budou dalším soupeřem výběru trenéra Smetany. Chýnov je se ztrátou jednoho bodu na 5. příčce a příští kolo změří v domácím prostředí síly s Lokomotivou České Budějovice.

Hodnocení zápasu asistentem trenéra hostů Pavlem Pilíkem: „Jsem hodně zklamaný, neboť jsme si toto utkání, (i když na hřišti kvalitního soupeře z čela tabulky), prohráli bohužel prakticky sami… Takto zkušený tým, jakým v současnosti disponujeme, si nemůže nechat dát rozhodující branku prakticky z poslední akce domácích, v poslední minutě nastaveného času. Alespoň remízu a tedy jeden bod jsme v tomto utkání mohli a měli určitě uhrát. Zápas jsme měli po prvním poločase velmi dobře rozehraný, ale dvěma hrubými chybami ve středu hřiště jsme v posledních deseti minutách darovali domácím nakonec všechny tři body. A vlastně i první branka v naší síti hned v úvodu zápasu byla po našem autovém vhazování, po kterém jsme pak zbytečně faulovali v našem pokutovém území a domácí se dostali z penalty brzy do vedení. Musíme se z tohoto zápasu poučit a připravit se v týdnu na další těžké utkání, kdy hostíme na domácím hřišti letos velmi dobře hrající Loko Č.B.“

FK Meteor Tábor – FC Chýnov 3:2 (1:2)

Góly: 5. Fiala (pen.), 81. Sedláček, 91. Kollárik - 15. F. Zadražil, 28. Kavka.  Rozhodčí: Hanzlíková - Kříž, Saidl. ŽK: 2:2 (Fiala, Mrzena – Petrů, Václav Hruška). Diváků: 160.

Napsal(a) Vojtěch Kollárik, Pavel Kulveit (ohlas) | Foto Markéta Velková