Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Týn a Hluboká opět ztratily, Olešník, Strakonice a znovu první J. Hradec nadělovaly půltucet

 
neděle, 23. října 2022, 17:50

Jihočeský kraj - V sobotních zápasech 12. kola krajského přeboru padaly góly, tentokrát se pro změnu dařilo domácím, hostující týmy si odvezly pouhé dva body. Hluboká odvedla na hřišti silného Protivína dobrý výkon a v pohledném utkání brala zasloužený bod. To Olympie Týn nad Vltavou s bodem v Dražicích spokojená být nemůže. Olešník potvrdil roli jasného favorita s posledními Prachaticemi a Strakonice přehrály překvapivě hladce Trhové Sviny. Střelecky se činili strakonický Karel Krejčí čtyřmi góly a olešnický Jakub Toth čistým hattrickem v první půli. V neděli dopoledne v duelu Rudolfova s béčkem Táborska gól nepadl. Odpoledne Jankov dokonale zužitkoval přesilovku s trápícím se Osekem, jednoznačné výhře zavelel hattrickem exligista Aleš Hanzlík. Třeboň získala v Milevsku cenný bod a exdivizní J. Hradec nakročil za třemi body s nováčkem Semicemi už do poločasu. Po hokejovém výsledku 6:3 se vrátil na první místo.

Docela překvapivý výsledek se zrodil ve Strakonicích. Trhové Sviny byly ve formě a vezly si na vítězné vlně, v sobotu je ale forma opustila. Spartaku nevyšel začátek a ve 20. minutě už prohrával neuvěřitelným skóre 0:4. Hosté do poločasu snížili Macákem, ale Strakoničtí svůj velmi dobrý výkon pojistili ve druhém poločase dalšími dvěma góly. „My jsme vůbec nechytli začátek a za stavu 4:0 byl zápas rozhodnutý,“ řekl k zápasu trenér Trhových Svinů Martin Písko. To vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka byl mnohem spokojenější. „Byli jsme si vědomi, že nutně potřebujeme vyhrát, a měli jsme famózní vstup do zápasu,“ uvedl.

Protivín s Hlubokou dokázaly svou hrou pobavit 150 protivínských diváků, kteří se přišli podívat na zápas, a nelitovali, protože viděli opravdu hezký fotbal. Oba celky si nakonec body rozdělily po remíze 2:2. „Tentokrát se bylo na co dívat, stále se něco dělo,“ vysekl poklonu oběma týmům šéf protivínského klubu Václav Křišťál. Utkání mělo náboj i tempo, na hřišti byly emoce. Už v 6. minutě skóroval z penalty hostující Kössl, domácí ale brankami Jaromíra Vorla, rovněž z penalty, a Adama Petra skóre ještě do poločasu otočili. Hluboká brzy po přestávce zásluhou Rottenborna vyrovnala, z dalších šancí už ale gól nepadl a obě mužstva se rozešla smírně.

Duel mezi Olešníkem a Prachaticemi se odehrál v režii domácího favorita, na začátku si ale víc šancí vypracovali hosté. Tatran se ale zvlášť v poslední době v koncovce trápí, a tak udeřili domácí. Olešník uklidnil svým čistým hattrickem Jakub Toth, který nastřílel tři góly v rozmezí mezi 14. a 32. minutou. Tři góly si Olešník nechal i na druhý poločas, tentokrát už se ale prosadili jiní střelci. Naopak Tatran ve druhé půli nedokázal skórovat ani z penalty a potvrdil tak své střelecké trápení. Olešníku se zápas povedl především výsledkově, herně to ale nebylo ono. To ale domácí mrzet nemusí, protože tři body se počítají.

Do Dražic odjížděli fotbalisté Týna jako jasní favorité, Dražice však na domácím hřišti dokážou potrápit prakticky kohokoliv. Před čtrnácti dny si tu vylámala zuby rezerva Táborska. Ani Týn to neměl v Dražicích jednoduché. Domácí dobře bránili a nakopávali dlouhé balóny do vápna. Hosté na to byli připraveni, ale dvěma gólům ve své síti nezabránili. Na vedoucí gól domácího Běhouna dokázala Olympie ještě do poločasu dvakrát odpovědět a po pětačtyřiceti minutách vedla 2:1. V 60. minutě ale Matyáš Stuchlík vyrovnal a stanovil konečný výsledek 2:2. „Bod je pro nás málo, ale v Dražicích je to vždy těžké,“ přesvědčil se na vlastní kůži trenér vedoucího celku tabulky Václav Mareš.

Duel dvou týmů z horních pater tabulky, Rudolfov -Táborsko B, skončil dělbou bodů. V oboustraně bojovném utkání se úspěšný střelec nenašel. V prvním poločase měli navrch spíš hosté, kteří působili živějším a fotbalovějším dojmem a ve 12. minutě byli také blízko vstřelení branky. Největší šanci první půle ovšem spálil domácí stoper Jakub Hric, který měl ve 36. minutě sám před gólmanem dostatek času a prostoru k přesnému zacílení, pálil však jen do míst, kde stál brankář Chára. Druhý poločas měl podobný průběh jako první. Hosté dál marně hledali recept na stoprocentně pracující obranu Rudolfova. Domácí hrozili hlavně z rohových kopů, také obrana Táborska však pracovala bezchybně a zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

Osek se výhry nedočkal ani dvanáctý pokus. V Jankově tahal v podstatě od začátku za kratší konec. V prvním poločase přežil šance Bürgera a Mizery, ale veškeré naděje vzaly za své ve 37. minutě, kdy rukou hrající Němeček zabránil domácím k jistému gólu a obdržel červenou kartu. Navíc pokutový kop proměnil Aleš Hanzlík, který ještě krátce před pauzou zvýšil na 2:0. Hned po přestávce zkompletoval hattrick a bylo jasné, že si Jankov tento duel už pohlídá. Hlídal, hlídal a v 79. minutě se ještě po rohu prosadil hlavičkující Kupka. "Zápas ovlivnila 37. minuta, červená karta a první vstřelený gól. Od té doby nebylo pochyb, kdo zvítězí," hodnotí duel Petr Maxa.

V utkání Milevsko - Třeboň se vše nejpodstatnější odehrálo v prvním poločase. Do vedení šli ve 23. minutě hosté. Třeboňští založili přímočarou akci středem hřiště a unikajícího Pavla Tůmu zastavil ve vápně na poslední chvíli kapitán Tomáš Vakoč. Počínal si však nedovoleným způsobem a Třeboň kopala penaltu. Jan Kubata ji bezpečně proměnil a Jiskra vedla 1:0. Vzduchotechnici dokázali odpovědět ve 37. minutě, kdy se po centru z levé strany zblízka prosadil hlavou Jaroslav Hadáček a vyrovnal na 1:1. I ve druhém poločase se hrála vyrovnaná partie. Hra se odbývala častěji na polovině Milevska, domácí obrana však pracovala spolehlivě. Gól už diváci v dalším průběhu utkání neviděli a zápas tak skončil 1:1. 

Dvanácté kolo zakončoval nedělní odpolední duel u Vajgaru, kde Jindřichův Hradec hostil nováčka ze Semic. Domácím se s ohledem na předchozí výsledky nabízela jedinečná příležitost vrátit se do čela tabulky. Lukáčovi hráči věděli, že když vyhrají, budou první, a šanci chytli, jak se říká, za pačesy. Domácí mužstvo položilo základ k vítězství již v prvním poločase, po němž vedlo 3:0. Ve druhé půli se hrála otevřená partie nahoru dolů a produktivní byli i hosté, kteří dokázali vsítit tři góly. Jindřichův Hradec však na každou obdrženou branku dokázal brzy zareagovat a i přes zlepšený výkon Semic ve druhém poločase nebylo o vítězství favorita pochyb. Šutér Martin Toman se trefil dvakrát a s počtem 13 gólů vévodí střelecké tabulce.

Výsledky 12. kola krajského přeboru


FK Junior Strakonice – Spartak Trhové Sviny 6:1 (4:1)

Góly: 7. (pen.), 9., 56. a 84. Krejčí, 16. a 20. Bílý, - 45. Macák.

Rozhodčí: Mach - Cigáň, Jarolím. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:1 (Krejčí – D. Kodras). Diváků: 100.


FK Protivín – TJ Hluboká nad Vltavou 2:2 (2:1)

Góly: 20. (pen.) J. Vorel, 40. Petr - 6. (pen.) Kössl, 54. Rottenborn.

Rozhodčí: M. Pečenka - Dunovský, Šťastný. Delegát: Krauskopf. ŽK: 3:5 (Říha, Petr, P. Hrachovec – Kössl 2, V. Hrachovec, Krejčí, Kadlec). ČK: 0:1 (90. Kössl). Diváků: 150.


TJ Dražice – FK Olympie Týn n/Vlt. 2:2 (1:2)

Góly: 16. Běhoun, 60. M. Stuchlík - 26. Meidl, 46. Mezera.

Rozhodčí: Lepič - Němec, Kaštánek. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:2 (Veselý, Tůma, J. Štecher, Běhoun - Mezera, Meidl). Diváků: 80.


FK Olešník – FK Tatran Prachatice 6:0 (3:0)

Góly: 14., 18. a 32. Toth, 59. (pen.) Kalášek, 71. Vonášek, 85. Dudek.

Rozhodčí: Albert - Smola, Průchová. ŽK: 1:3 (Vojta – Osvald, Jar. Rauscher, Luňáček). ČK: 0:1 (66. Luňáček). Diváků: 80.


SK Rudolfov - FC SILON Táborsko B 0:0

Rozhodčí: Kaštánek - Němec, M. Pečenka. Delegát: Šafránek. ŽK: 3:5 (Hric, Novotný, Šindelář – Liepa, Činčura, Cízler, Jelen - trenér, Vesecký - asistent). Diváků: 130.


SK Jankov – TJ Osek 4:0 (2:0)

Góly: 38.(pen.), 43. a 46. Hanzlík, 79. Kupka.

Rozhodčí: Vican - Boček, Nedvěd. Delegát: Třeštík. ŽK: 2:2 (Bürger, Mizera - Kuneš, Kubiš). ČK: 0:1 (37. Němeček). Diváků: 108.


FC ZVVZ Milevsko - TJ Jiskra Třeboň 1:1 (1:1)

Góly: 37. Hadáček - 23. (pen.) Kubata.

Rozhodčí: Albert - Dimitrov, Leiš. Delegát: Němeček. ŽK: 1:2 (Kosobud – Bicenc, Zavadil). Diváků: 100.


FK Jindřichův Hradec 1910 – FC AL-KO Semice 6:3 (3:0)

Góly: 12. a 81. Toman, 61. (pen.) a 90. Janák, 37. Hrala (vlastní), 45. Jaroš - 55. Zborník, 70. Buchtele, 84. Veleman.

Rozhodčí: Dunovský - Mach, Ct. Novotný. Bez karet.  Diváků: 101.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle