Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Semice propadly v souboji nováčků, Tomanova střelecká show v Oseku

 
neděle, 16. října 2022, 14:04

Jihočeský kraj – V pátečních a sobotních zápasech 11. kola krajského přeboru se dařilo hostujícím týmům. Olešník vyhrál na Hluboké a zastavil propad tabulkou. Jindřichův Hradec si suverénně poradil s Osekem, Trhové Sviny uspěly v Semicích, stejně jako Jankov v důležitém souboji v Prachaticích. Čest domácích napravil částečně Týn nad Vltavou, který jako jediný domácí tým dokázal skórovat, bod za remízu 2:2 je ale úspěchem hostů z Protivína. V neděli dopoledne byly na pořadu tři zápasy. Dražice uhrály venku první bod v Třeboni. Béčko Táborska s Milevskem už do přestávky otočilo stav Neužilovými góly a po obrátce pečetilo náskok na 4:1.

Sousedské derby v podzámčí mezi domácí Hlubokou a Olešníkem vyhráli nejtěsnějším rozdílem hosté, kteří v pátečním večeru odčinili dvě předchozí porážky po sobě znamenající propad na osmou příčku tabulky. Jediný gólový moment přišel už v 7. minutě, kdy hosté zahrávali roh a volný kapitán Jakub Kalášek hlavičkoval přesně za Konečného záda. Po přestávce byl tlak hlubocké jedenáctky drtivý, uzamkla Olešník na vlastní polovině, ale s neprostupným blokem soupeře si neporadila. Další podrobnosti se dočtete v samostatném článku, kde najdete i videosestřih z návštěvy naší redakce (zde).

Fotbalistům Oseku se úplně přestalo dařit a v sobotu dopoledne utržili další potupný debakl. Jejich katem byl tentokrát Jindřichův Hradec, kterému Osek doma podlehl 0:5. S chutí si v tomto utkání zastřílel autor čtyř gólů Martin Toman.  Domácí se dlouho úspěšně bránili, těsně před pauzou ale začal úřadovat právě Toman, když gólman Vojta neudržel lehkou přízemní střelu Mischnika a jindřichohradecký kanonýr uklidil míč do brány. Ve druhém poločase už to šlo jak po másle. V 63. minutě přidal Kevin Strejček druhý gól hostů a třikrát během jedenácti minut se pak prosadil znovu Martin Toman.

V Semicích na sebe narazily dva týmy, které se znají velmi dobře, neboť v minulých sezónách se utkávaly v I. A třídě. Do Semic přijel další nováček soutěže, loňský vítěz A třídy Spartak Trhové Sviny. Vloni viděli semičtí diváci ve vzájemném duelu obou mužstev osm gólů a odcházeli spokojeni, neboť domácí tým vyhrál 5:3. Trhovosvinenským se i tentokrát podařilo v Semicích dát tři branky, které už jim stačily k zisku tří bodů, neboť domácí neskórovali ani jednou a během utkání si nevypracovali kloudnou příležitost. Stínem utkání bylo zranění hostujícího brankáře Karla Brůhy, který odnesl střet s domácím kapitánem Císařovským otřesem mozku a zlomenou čelistí. V Semicích tak opět musela zasahovat záchranka. Domácí od té chvíle dohrávali celý druhý poločas v deseti lidech.

Vltavotýnská Olympie měla po pátečním zaváhání rivala z Hluboké velkou šanci jít v případě výhry nad Protivínem na čele tabulky do trháku. Tuto šanci však Olympie využila jen částečně, neboť ze zápasu s Protivínem urvala jen bod. V první půli se Týnu nedařilo, od 9. minuty prohrával, avšak těsně před přestávkou se Mezerovi podařilo vyrovnat na 1:1. Gól do šatny domácím pomohl, zlepšili se a ve druhé půli se jim podařilo skóre otočit ve svůj prospěch. Poslední slovo měl ale v 79. minutě protivínský Adam Petr a zápas skončil nerozhodně 2:2. „Vzhledem k rozpoložení, v jakém jsme se před utkáním nacházeli, musíme být s bodem spokojeni,“ byl kouč Týna Václav Mareš za výsledek nakonec rád.

V důležitém souboji dvou soupeřů ze dna tabulky uspěl Jankov na hřišti Tatranu Prachatice za tři body. Domácí tak propásli velkou příležitost přiblížit se na jeden bod předposlednímu Oseku. Hra v prvním poločase odpovídala aktuální formě obou mužstev. Prachatičtí byli o něco nebezpečnější, ale žádný z jejich střeleckých pokusů nebyl úspěšný. O výsledku tak rozhodla produktivita Jankova v závěrečné části utkání. Už se zdálo, že utkání skončí bez branek, úspěšné trefy Hanzlíka a Jirkovského v posledních deseti minutách však rozhodly, že důležité tři body poputují do Jankova.

Fotbalisté Rudolfova hostili v nedělních dopoledních hodinách Strakonice a s poctivou a dobře organizovanou obranou hostů se neúspěšně potýkali třicet minut. Pak ale Peiger přihrál před bránu Janu Šindelářovi, tomu sice střela nesedla, míč se ale překvapivě snesl do brány a Rudolfov vedl 1:0. O šest minut později však hostům vyšla přímočará akce a Karel Krejčí tváří v tvář brankáři Keřkovi uspěl a vyrovnal na 1:1. Ve druhém poločase už se hrálo podle rudolfovských not a domácí strhli vítězství na svou stranu v 60. minutě, kdy se prosadil hlavou nepokrytý Marek Sládek. „Na naší straně bylo vidět velké zlepšení, opět jsme si ale neodpustili pár hrubých chyb,“ řekl k výkonu strakonického mužstva jeho vedoucí Jiří Cibulka.

Béčko Táborska hostilo vzduchotechniky  z Milevska a na Soukeníku začali lépe  hosté. Ti v úvodní čtvrthodině zatlačili Táborské na jejich polovinu a na jejím konci dal Jaroslav Hadáček vedoucí gól Milevska. Postupně se ale dostávali do hry i domácí mladíci a jejich narůstající převahu zúročil ještě do konce  poločasu dvěma  góly v rozmezí čtyř minut David Neužil. Hosté se nevzdali a hrozili i na začátku druhé půle, klid do domácích řad ale přinesl gól Kristapse Liepy na 3:1 v 55. minutě. Tři body pro Táborsko potvrdil v 73. minutě čtvrtým gólem v milevské síti Ondřej Praveček.   

V prvním poločase duelu mezi Třeboní a Dražicemi se hosté úspěšně bránili a ve 14. minutě jim navíc Michal Mareš zajistil vedení, když předskočil třeboňské stopery a uklidil míč na přední tyč. Domácí Jiskra se proti konsolidované obraně Dražic prosazovala jen s velkými obtížemi, v 64. minutě se jí ale přece jenom podařilo vyrovnat. Pavel Tůma se v pokutovém území prosadil k hlavičce a míč nešťastně pro hosty zapadl k levé tyči jejich brány. Další šance už Třeboňští nevyužili, a tak se museli spokojit jen s bodem. „Jsem zklamaný z přístupu našich hráčů v prvním poločase,“ uvedl po utkání domácí trenér Karel Bicenc.    

Výsledky 11. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Olešník 0:1 (0:1)

Gól: 7. Kalášek.

Rozhodčí: Němec - Kaštánek, Lepič. Delegát: Krauskopf. ŽK: 3:2 (Hájek, Blažek, Otepka – Toth, Beko). ČK: 1:0 (94. Hájek). Diváků: 200. Předehráno v pátek. 14. 10. 2022.


TJ Osek – FK Jindřichův Hradec 1910 0:5 (0:1)

Góly: 44., 70., 77. a 81. Toman, 63. Strejček.

Rozhodčí: M. Pečenka - Němec, Dimitrov. Delegát: Chlaň. ŽK: 3:0 (Kubiš, Kuneš, Martin Čapek). Diváků: 50.


FC AL-KO Semice – Spartak Trhové Sviny 0:3 (0:2)

Góly: 10. a 83. Šemro, 21. M. Kodras.

Rozhodčí: Kollmann - Cigáň, Mach. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:2 (Zborník – O. Šafránek. D. Kodras). ČK: 1:0 (43. Císařovský). Diváků: 100.


FK Olympie Týn n/Vlt. – FK Protivín 2:2 (1:1)

Góly: 45. Mezera, 63. Dobal - 9. Štěpka, 79. Petr.

Rozhodčí: Dimitrov - Němec, M. Pečenka. Delegát: Albrecht. ŽK: 3:4 (Dumbrovský, Dobal, Liška – Štěpka, Petr, Vojík, Janeš). Diváků: 220.


FK Tatran Prachatice – SK Jankov 0:2 (0:0)

Góly: 82. Hanzlík, 87. Jirkovský.

Rozhodčí: Dunovský – Jevčák, Hanzlíková. Delegát: Tůma. ŽK: 2:3 (Kasík, Jar. Rauscher – Kollár, Fajtl, Bürger). Diváků: 70.


FC SILON Táborsko B – FC ZVVZ Milevsko 4:1 (2:1)

Góly: 30. a 34. Neužil, 55. Liepa, 73. Praveček - 13. Hadáček.

Rozhodčí: Boček - Krčín, Leiš. ŽK: 1:1 (Neužil – Marvan). Diváků: 60.


TJ Jiskra Třeboň – TJ Dražice 1:1 (0:1)

Góly: 64. Tůma - 14. Mareš.

Rozhodčí: Lepič - Kaštánek, Němec. Delegát: Vrchota. ŽK: 3:2 (Bartoš, Tůma, Zavadil – Mareš, Běhoun). Diváků: 180.


SK Rudolfov – FK Junior Strakonice 2:1 (1:1)

Góly: 30. Šindelář, 60. Sládek - 36. Krejčí.

Rozhodčí: Cigáň - Vican, Nedvěd. ŽK: 1:3 (Peiger – Prajzler, Máška, Rybák). Diváků: 60.


Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Jan Klein