Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třebětice zapnuly ve druhé půli, oslabené Veselí už nestačilo

 
úterý, 11. října 2022, 14:11

Veselí nad Veselí – V naprosto zdecimované sestavě, v níž chybělo pět hráčů základní sestavy, nastoupili Veselští proti týmu Třebětic. V zahajovací jedenáctce museli nastoupit tři patnáctiletí dorostenci, díky čemuž byl věkový průměr domácího základu 21 let.

Od úvodní minuty se hra přelévala z jedné strany na druhou a byla ovlivněna značnou nepřesností obou týmů. Hosté se mohli ujmout vedení ve 13. minutě, ale míč proletěl po přímém kopu mimo branku. V 16. minutě šli domácí do vedení. Po samostatné akci se prosadil Bursík – 1:0.

Vyrovnáno mohlo být v 18. minutě, ale hosté nevyužili šanci z přímého kopu ze 17 metrů. Další šanci Třebětičtí nevyužili ve 25. minutě, kdy ve velké šanci hlavičkoval nad Chvátal. Podobnou šanci nevyužil v 38. minutě Martin Kelbler.

Ve 41. minutě málem udeřilo na druhé straně. Vpravo ve velkém vápně se skvěle uvolnil domácí Bursík, nasměroval přihrávku ke vzdálenější tyči, ale osamocený Kirilovicz netrefil odkrytou branku. Poslední šanci prvního poločasu měli hosté, ale na čáře skvěle vykopl míč domácí náhradník mezi tyčemi Štětina.

Do druhého poločasu vtrhli hosté jako polití živou vodou. Byli aktivnější a častěji drželi míč na kopačkách. A během 14 minut dokonale otočili skóre zápasu, čímž potěšili svůj neustále fandící kotel fanoušků.

Nejdříve v 54. minutě vyrovnal Ondřej Černoch, v 61. minutě skóroval neobsazený Nehyba – 1:2 a v 68. minutě rozhodl zápas hlavou po rohovém kopu Martin Kelbler – 1:3.

Zbytek zápasu byl ve znamení zkušeného držení výsledku hostujícím týmem a marnou snaho domácích mladíčků něco se zápasem udělat. V 71. minutě se objevil v dobré šanci Návara, ale po zásahu brankáře hostů získal pouze roh.

V 77. minutě nabídl hostující brankář Urbánek svojí hrubou chybou jedinečnou šanci domácím, ale Bursík trestuhodně netrefil z hranice velkého vápna prázdnou branku. Tím definitivně zhasla pro domácí tým šance na bodový zisk. V šanci se ještě objevil v 85. minutě domácí Šimek, ale přestřelil branku hostů.

Výsledek utkání lze nakonec hodnotit jako zasloužený. Rozhodla především zkušenost hostů, kterou domácí mladíčci získají až časem. Domácí tým je třeba přesto pochválit za bojovnost do poslední minuty. Doufejme, že se brzy do sestavy vrátí marodi a Veselí začne v dalších zápasech bodovat.

Loko Veselí – FK Třebětice 1:3 (1:0)

Branky: 17. Bursík – 54. O. Černoch, 61. Nehyba, 68. M. Kelbler. Rozhodčí: Písek – Ondřej, Ryklík. ŽK: 2:1 (Křiklán, Hejl – Chvátal). Diváci: 100.

Veselí: Štětina – Berezný, Nuhlíček, Čížek, Křiklán – Návara, Hájek, Čech (11. Šimek), Průcha – Bursík, Kirilovicz (65. Mrzena).

Třebětice: Urbánek – Chvátal (38. Novák), Bastl (75. Kelbler David), Kelbler Martin, Nehyba, Švarc (81. Přívětivý), Kelbler Petr, Trávníček, Tříletý, Chvátal, O. Černoch.

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Loko Veselí