Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na vítězné vlně se fotbalisté Chýnova udrželi i v Kovářově

 
úterý, 11. října 2022, 09:27

Chýnov - Hosté nastoupili na hřišti Kovářova, stále ještě bez své brankářské jedničky Jiřího Průši, nejen s tím, že si chtěli bodově v boji o čelo tabulky opět polepšit, ale také napravit jarní smolnou porážku 2:3 z tohoto hřiště.

Od první minuty to bylo na hřišti i vidět a chýnovští se také již ve 4. minutě dostali do vedení, když se gólově prosadil jejich kanonýr Král - 0:1. Domácímu celku se sice podařilo hned o čtyři minuty později vyrovnat, když brankáře hostů Zadražila překonal Děd - 1:1.

Hosté ale dokázali odpovědět hned v 16. minutě, když dostal svůj celek znovu do vedení z pokutového kopu Mareš - 1:2. Do konce prvního poločasu se již ani jedno mužstvo gólově neprosadilo, a tak odcházely oba celky do šaten za jednobrankového vedení Chýnova.

Druhý poločas začal velkým odhodláním hostů rozhodnout toto utkání ve svůj prospěch a v 55. minutě se o to postarala jejich podzimní útočná posila Kavka, který se lepší zápas od zápasu, když se ze dvaceti metrů opřel do míče a jeho prudký projektil skončil přesně v šibenici Baštýřovy branky - 1:3. To byl opravdu nádherný fotbalový moment, kterým se Kavka prezentoval. Touto brankou se dostali hosté definitivně na koně, domácímu celku navíc docházely rychle síly, takže se výborně a chytře hrající hosté ještě dokázali dvakrát gólově prosadit.

V 65. minutě skóroval asi nejlepší hráč na hrací ploše Václav Hruška, který za celé utkání snad neprohrál jediný souboj, a zvýšil již na 1: 4 ve prospěch svého mužstva. Skóre uzavřel svoji druhou brankou v zápase v 73. minutě Král - 1:5. A po té hned uvolnil své místo na hrotu útoku dalšímu útočníkovi Ptákovi.

Utkání se v poslední čtvrthodině již prakticky jen dohrávalo, domácí si byli vědomi, že v tomto zápase bodovat nebudou a Chýnovští tak dokráčeli v pohodě k dalším  bodům ze hřiště soupeře. Navíc tímto vysokým vítězstvím a tříbodovým ziskem z kovářovského hřiště pozvali tím nejlepším možným způsobem své věrné příznivce na příští neděli od 15.30 hodin na domácí hřiště, kdy se střetnou v okresním derby s nováčkem soutěže Sokolem Mladá Vožice.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Samozřejmě, že jsme po takové vysoké výhře na hřišti soupeře spokojeni. Vítězství našeho celku bylo navíc zcela zasloužené, neboť jsme tentokrát neměli za celých devadesát minut žádné hluché místo. Zápas se lámal opravdu nádherným gólem Kavky, kterým zvyšoval naše vedení v 55. minutě již na 1:3, a od té doby jsme již byli na koni a domácí už na obrat neměli. Podali jsme výborný výkon hlavně jako tým, ale když bych měl někoho jmenovitě pochválit, tak Václava Hrušku, který podal super výkon a byl určitě nejlepším hráčem na hřišti. Věřím, že tyto body z Kovářova potvrdíme v neděli doma v zápase s Mladou Vožicí."

ZD Kovářov - FC Chýnov 1:5 (1:2)

Góly: 8. Děd - 4. a 73. Král, 16. Mareš (pen.), 55. Kavka, 65. Václav Hruška. Rozhodčí: Frček - Smola, Petričák. ŽK: 4:2 (Růzha, Brůžek, Škoch, Holub - Mládek, J. Hladík). Diváků: 90. 

FC Chýnov:  F. Zadražil  – Mareš, Doubrava, Rytíř, J. Hruška (79. Štiller) – Petrů (71. J. Hladík), Mládek, Václav Hruška, Štrouf (46. Lhoták) – Král (73. Pták), Kavka. Trenér Petr Holota.

ZD Kovářov: Baštýř - Škoch, Kvasnička, Novák, Rak, Zítek, Holub (84. Kříž), Děd, Brůžek (87. Grůbr), Kukačka, Růzha (61. Suchan).  Vedoucí mužstva: J. Novák

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer