Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí fotbalisté vytěžili z duelu s Vodňany jen bod

 
pondělí, 10. října 2022, 22:20

Kaplice - V již osmém kole oblastní I. A třídy hostili Kapličtí na svém hřišti před vlastními diváky soupeře z Vodňan. Domácí kouč stále do zápasu nemohl nasadit distancovaného Štěpánka a nemocného Pastiera. Do sestavy se naopak po nemoci vrátil Čutka.

Spartakovci začali zápas velice aktivně. Již po pár vteřinách hry vystihli špatnou rozehrávku soupeře, Divoký posunul míč doleva Gutheisovi, po jeho centrovaném balónu se natahoval Daniel, na míč sice hlavou dosáhl, ale nedokázal jej lépe usměrnit a míč skončil vedle brány. Ve třetí minutě další nepřesná rozehrávka hostů, tentokráte při ní chyboval Volmut, k míči se lacino dostal Vaniš, navedl si míč na střelu, z hranice velkého vápna však jeho střela po zemi těsně minula pravou tyč. V jedenácté minutě se podařilo Spartakovcům hostujícího gólmana Budína překonat, bohužel pro ně, zůstávalo skóre nezměněné. Trestný kop z levé strany zahrával Divoký, přetaženým centrem našel Procházku, který však hlavou poslal míč pouze do tyče a odražený balón nedokázal do brány dorazit Štrbačka. Domácí byli i nadále o poznání aktivnější než jejich soupeř. Ve třinácté minutě zahrával trestný kop z levé strany tentokráte Gutheis, přízemní centr se snažil usměrnit Čutka, bohužel míč nasměroval pouze do míst, kde byl připravený gólman Budín.

Po čtvrthodině hry se ke střele dostal kaplický Gutheis, střelu po zemi si Budín pohlídal bez větších obtíží. Spartakovci byli v prvním poločase jednoznačně lepším týmem, byli fotbalovější, lépe kombinovali a dostávali se i do podstatně vyššího počtu příležitostí. V polovině první půle Vaniš rozehrál trestný kop na Gutheise, jeho gólovou střelu vyhlavičkoval bránící Plocek.

Hosté si sami neodkázali připravit prakticky žádnou větší příležitost. Přesto mohli jít do vedení. Ve 37. minutě střetnutí zahrál špatnou malou domů Vávra, nabídl tím stoprocentní příležitost vodňanskému kapitánovu Píšovi, který však ve snaze přelobovat gólmana, poslal míč pouze do připravené náruče gólmana Říhy. A tím tak prakticky založil gólovou akci Spartakovců. Míč se totiž záhy dostal na polovinu hostů, Daniel před vápnem posunul míč Jiřímu Divokému a po jeho křížné přízemní střele k pravé tyči se gólman Budín natahoval marně – 1:0. O rychlou odplatu se snažil hostující Volmut, ale svým pokusem brankáře Říhu nepřekvapil.

Do kabin odcházeli s jednobrankovým náskokem Kapličtí. S ohledem na rozložení sil na hřišti a počtu šancí před oběma brankami mělo být jejich vedení ještě výraznější.

Po osmi minutách hry musel kaplický kouč Ginzel sáhnout k vynucenému střídání brankářů. Zraněného Říhu, musel mezi třemi tyčemi nahradit Bílý. V 58. minutě se z čista jasna podařilo hostům smazat jednogólové manko. Dostali výhodu přímého kopu a na umístěnou střelu Tomáše Vokatého Bílý nedosáhl – 1:1. Krátce na to se prodral do vápna Spartaku z pravé strany Kukla, proti ráně po zemi stačil Bílý zakročit nohama. Na druhé straně se do střelecké pozice dostal Daniel, nestřílel vůbec špatně, gólman Budín se sice prolétl vzduchem, míč však skončil nad břevnem vodňanské brány.

Po změně stran bylo na hřišti vidět více bojovnosti než fotbalovosti. Komplikace pro hosty nastala v 66. minutě, když musel po červené kartě předčasně pod sprchy střídající Ladislav Benedikt. Ten první žlutou kartu viděl ještě na střídačce a šest minut po svém působení na travnaté ploše si vysloužil i druhou a musel nuceně do kabin dříve než ostatní. Hosté se pak logicky více soustředili na pozorné bránění a Kaplické příliš do gólových šancí nepouštěli a měli i kus toho fotbalového štěstí.

Čtvrthodinu před koncem napřáhl zpoza šestnáctky kapitán Divoký, Budína podruhé v zápase zachránila brankové konstrukce, v tomto případě domácím zkazilo radost břevno. Domácí kapitán byl i u další příležitosti. Šest minut před koncem na konci pěkné kombinace Vaniš zpětnou přihrávkou oslovil ve vápně Divokého, ten však z velmi dobré střelecké pozice bránu soupeře vysoko přestřelil. V úplném závěru pak mohl strhnout vedení na stranu Spartakovců po Pálově centru na přední tyč Daniel, ale mířil jen mimo.

Zápas tak skončil dělbou bodů. Určitě se dá říci, že Kapličtí vzhledem k průběhu zápasu dva body ztratili, naproti tomu Vodňany bod získaly.       

TJ Spartak Kaplice – FK Vodňany 1:1 (1:0)

Branky: 37. Divoký – 58. Vokatý. Rozhodčí: Vítek – Bartůněk, Kovařík. ŽK: 4:4 (Štrbačka, Kuchař, Daniel, Pál – L. Benedikt 2, Volmut, Píša). ČK: 0:1 (66. L. Benedikt). Diváků: 165.

Kaplice: F. Říha (53. F. Bílý) – Štrbačka, T. Vávra, Kuchař, Gondek, Daniel, Procházka (80. J. Smolen), Čutka (75. Pál), Vaniš, Divoký, Gutheis.

Vodňany: Budín – Janda, Brož, Plocek, O. Benedikt, Kukla, Volmut, Hudák, Kubeník (60. L. Benedikt), Vokatý, Píša.          

 

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama