Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Katovice zabraly v Tochovicích, Č. Krumlov otočil zápas s Petřínem Plzeň

 
neděle, 9. října 2022, 10:03

Čechy – Na domácí půdě se v 10. kole divizní skupiny A představil pouze nováček Č. Krumlov, který obratem během druhé půle porazil ambiciózní Petřín Plzeň a z pátého místa ztrácí na vedoucí Rokycany pouhé dva body. Třetí příčku si druhým venkovním vítězstvím v Tochovicích udržely Katovice. Do poločasové přestávky si zadělaly na luxusní náskok 4:0 a po dvou měsících přivezli zvenku tři body. Druhý Sokol Lom na stadionu Na Litavce získal bod po bezgólové remíze s nevyzpytatelným béčkem Příbrami. Mrzela jen zahozená penalta. Bez bodu skončila Soběslav, v Praze i přes vedení podlehla Aritmě.

Výsledky Jihočechů v 10. kole divize A:


SK Aritma Praha – TJ Spartak Soběslav 3:1 (1:1)

Góly: 38. a 57. Trenkwitz, 84. Zeman (vlastní) - 14. Mazouch. Rozhodčí: Depeš - Braun, Klír. ŽK: 2:4 (Mareš, Míka – Hájek, Zeman, Kutner, Kubart). Diváků: 100.

Soběslav: Červenec – Pavlík, Kubart, Boháč, Zeman – Mazouch (66. Bříza), Boucník, Hájek, F. Vaněk – Kutner, D. Vaněk (66. Vrána). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: nikdo.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Prohráli jsme asi zaslouženě. Po chybě domácího brankáře jsme se sice ujali vedení, ale musím říct, že domácí byli jinak lepší, živější a nakonec zápas otočili. Ještě před poločasem se podařilo domácím vyrovnat a po přestávce přidali ještě další dva góly. My jsme také měli nějaké náznaky šancí, celkově ale vyhrála po zásluze Aritma. Náš výkon byl neslaný, nemastný.“


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Petřín Plzeň 2:1 (0:0)

Góly: 61. Kohout (vlastní), 78. Novák - 59. Bednář. Rozhodčí: Panský - Janíček, Kotalík. ŽK: 4:5 (Vaněk, Trmal, Matuška, Kabele – Kohout, Zajíček, Provod, Demeter, Lisý). Diváků: 195.

Č. Krumlov: R. Švec – Trmal, Kabele, Kuna – Kolář, Svoboda, Matuška, Strapek (58. Vávra), Novák – Rosůlek (87. Gelnar), Vaněk (75. Parakhnenko). Trenér Domin.

Nejlepší hráč: Novák.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Přijel kvalitní, který se zaměřil na standardní situace, protože měl výškovou převahu. V prvním poločase jsme měli asi dvě šance, tu největší ale Rosůlek z malého vápna do sítě nedotlačil a poločas tak skončil 0:0. Ve druhé půli jsme dostali gól, když hosté zaútočili do otevřené obrany, ale už za dvě minuty si hostující hráč srazil po Vaňkově centru míč do brány a bylo to 1:1. Plzeňští se snažili nakopávat dlouhé míče za naši obranu, jinak si ale myslím, že se hrálo v naší režii. V 78. minutě dal krásný gól z půlící čáry náš kapitán Václav Novák a vyhráli jsme 2:1. Pak nám ještě neuznali dva góly, jeden kvůli postavení mimo hru a druhý kvůli faulu na vápně. Hosté si moc šancí nevytvořili a řekl bych, že jsme o ten jeden gól vyhráli zaslouženě.“


SK Tochovice – SK Otava Katovice 2:5 (0:4)

Góly: 59. (pen.) a 72. Sirotek - 13. Kostka, 24. L. Bálek, 39. Chylík, 45. Štěch, 81. Habor. Rozhodčí: Švorc - Hes, Chládek. ŽK: 1:3 (Sirotek – D. Bálek, Cibulka, Štěch). Diváků: 100.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Chylík (46. Motl) – L. Bálek (65. Požárek), Kotrba, Sládek, Štěch, D. Bálek (85. Kahuj) – Uher (69. Habor). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Uher, D. Bálek, celý tým.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Podali jsme výborný týmový výkon. Zápas jsme skvěle odmakali, v prvním poločase jsme nastříleli čtyři góly, a to rozhodlo. Na Tochovice jsme se dobře připravili. Na posledním tréninku jsme nacvičovali standardní situace, protože jsme věděli, že v týmu soupeře chybí vysocí hráči. V prvním poločase se nám ze standardek podařilo skórovat hned dvakrát. Dobře jsme napadali a kromě dvaceti minut ve druhé půli jsme byli lepším mužstvem. Ve druhém poločase se Tochovice dostaly díky dvěma slepeným gólům do hry. Nechci říct, že jsme se obávali o výsledek, protože po celý zápas jsme věřili, že to zvládneme. Nakonec jsme přidali pátý gól a bylo rozhodnuto. Měli jsme i další šance, nastřelili jsme ještě tyč a naše vítězství bylo zasloužené. Jsme rádi, že po dlouhé době vezeme body z venku.“


FK Viagem Příbram B – TJ Sokol Lom 0:0

Rozhodčí: Janíček - Kotalík, Panský. Bez karet. Diváků: 150.

Lom: Matoušek - Škarda, Slavík Mácha, Vávra (86. Rabiňák) – Skopec, Grobár – Novák (67. Kubovský), Šimák (74. Janů), Pfeifer – Musiol. Trenér Zeman.

Nejlepší hráč: Matoušek.

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Z našeho pohledu je bod dobrý. Zápas mohl klidně skončit 4:4, šance jsme měli my i Příbram. Byl to vyrovnaný zápas, a myslím, že remíza je spravedlivá pro oba týmy. Škoda, že jsme před koncem poločasu neproměnili penaltu, ale to se stává.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - TJ Jiskra Domažlice B 4:3 (1:1), 3. a 53. Pěček, 83. Skopový (pen.), 84. Prokop - 40. a 71. Velfl, 74. Růžička (vlastní).

SK Klatovy 1898 - SK Senco Doubravka 2:2 (2:1), 27. Mészáros, 39. Presl - 24. Patrovský, 81. Krejčí.

SK Horní Bříza - FK Komárov 0:3 (0:0), 51. Pužík (pen.), 65. a 86. Mojdl.

FC Rokycany - SK Hořovice 0:0


Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama