Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut se vrací do Sportovky, v neděli hostí Betis Kadaň

 
čtvrtek, 6. října 2022, 09:48

České Budějovice - S koncem září se tradičně rozbíhá také druhá nejvyšší futsalová soutěž a nejinak tomu bylo i letos. Tuto neděli, 9. října 2022 od 18:00, tak Absolut Černý Dub již v rámci 3. kola aktuální sezony vyzve v domácím utkání nováčka soutěže FC Betis Kadaň.

Vedle tréninkových jednotek tvořil hlavní část přípravy Absolutu na novou sezonu 2. Futsal ligy západ Pohár SFČR. V něm v krajském finále nejprve, i s notnou dávkou štěstí, vyřadil exligové SK Dynamo PCO České Budějovice a stal se tak vítězem krajské části. V celostátním čtvrtfinále pak los krajským šampionům přisoudil ligového soupeře, FC Rapid Ústí nad Labem. Utkání začalo dle papírových předpokladů a krátce po úvodním hvizdu se Ústí dostalo do vedení. Jihočeští futsalisté se však brzy dokázali s tempem zápasu nejen srovnat, ale postupně jej i diktovat. Ústřední postavou domácích byl Viktor Kadlec, který se na konečném výsledku 6:5 podílel hattrickem a dvěmi asistencemi. Absolutu se tak povedlo prvoligového favorita zaskočit a nechyběl jako jediný zástupce své soutěže v osudí při losu čtvrtfinále. V něm změří síly s dalším exligovým soupeřem. Tentokrát však se Žabínskými Vlky Brno, kteří 1. Futsal ligu opustili v uplynulé sezoně stejně jako jihočeské Dynamo. Duel je po vzájemné dohodě klubů na programu v neděli 16. října od 18:30 hod ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.

Úspěšný vstup do sezony

Přesně 14 dní po postupu mezi osm nejlepších celků republiky čekal na Černý Dub start nové sezony. V úvodním kole v azylu v tělocvičně Lokomotivy v Suchém Vrbném hostili celek FK Boca Chotěboř. Oproti zápasu s Ústím se domácím vstup do zápasu povedl, již ve 2. minutě se z blízka nemýlil Ďurica. Po trefách Kadlece a Grigery byl náskok již tříbrankový. Hosté však do půle stihli snížit. Po změně stran na rozdíl tří branek opět upravil Kadlec a cesta k premiérovému vítězství se zdála volná. Během pár minut však hráli Jihočeši vinou pěti faulů pod hrozbou „desítky“ a utkání se i díky zlepšenému výkonu hostí zdramatizovalo. Právě z desetimetrového kopu totiž minutu a dvacet vteřin před koncem Chotěboř vyrovnala na 4:4 a utkání směřovalo k remíze. Necelých devět vteřin před koncem však dělbu bodů odmítl tentokráte hrající trenér Radim Staněk a spolu se svými spoluhráči se mohl radovat z vydřených tří bodů.

V 2. kole zajížděl Absolut Černý Dub na půdu věhlasného nováčka, Bohemians Praha 1905, jenž se netají prvoligovými ambicemi. Ač se sestava trenéru Staňkovi neskládala vůbec lehce, nakonec na palubovku sportovní haly na Jižním Městě vyběhly dvě čtyřky vzadu s gólmanem Křížem. Tato skvadra podala v utkání precizní týmový výkon v čele s výtečným Ďuricou na pivotu a mohla se radovat z výhry 8:6!

V neděli doma s dalším nováčkem

Hned po úvodních dvou kolech zůstaly v tabulce jediné dva stoprocentní týmy. Vedle Absolutu ještě další spolufavorit soutěže, FC Baník Chomutov. V rámci 3. kola se tak utká na skóre druhý Absolut s nyní posledním Betisem Kadaň. „Betis aktuálně tabulku uzavírá, nicméně ta není tak vypovídající, neboť jsou odehrána zatím jen dvě kola a mají dokonce ještě o zápas méně,“ dodává produktivní obránce Stanislav Pacholík a pokračuje: „Doposud jsme se s nimi neutkali, soustředit se tak budeme především na sebe. Hrajeme doma a rádi bychom i po tomto kole zůstali stoprocentní. Po rekonstrukci haly se vracíme do "naší" Sportovky, kam doufám, že si naši fanoušci opět najdou cestu!" zve na nedělní utkání, které má výkop od 18:00!

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach