Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kovářov neměl na domácí Lišov vůbec žádný nárok

 
středa, 5. října 2022, 22:00

Lišov – Od začátku domácí dominovali a navázali na výborný výkon ve vítězném čtvrtfinálovém utkání Českého poháru ve Zlaté Koruně 3:0. Lišovským prospěla přestavba záložní řady a plnohodnotná náhrada Koláčka a V. Leštiny (dovolená a nemoc) Bambulem a Jakubem Leštinou a hlavně tentokrát vysoká produktivita v proměňování vytvořených šancí.

Už v 6. minutě po perfektně zahraném prvním rohovém kopu M. Šachlem naskočil na míč Červenka a hlavičkou jej poslal do Baštýřovy branky - 1:0. v 9. minutě v kruhu na polovině hřiště vybojoval Červenka míč a přihrál jej Bouchalovi, jenž tvrdou střelou asi z dvaceti metrů k tyči překonal Baštýře podruhé - 2:0. Ve 13. minutě vyvedl z hloubi obrany míč Shýbal a na hranici trestného území našel M. Šachla, ten nic nevymýšlel, prudkou křižnou střelou po zemi trefil levou tyč a „angličanem“ zvýšil na 3:0.

Několik nájezdů domácí nedotáhli, netrefíce branku. Ve 22. minutě si zabouřili domácí příznivci, když Kovačič vyvedl míč k polovině hřiště, poslal jej mezi obránci do běhu Červenkovi, ten šel sám na branku, na úrovni značky pokutového kopu nahrál doleva zpoza obrany nabíhajícímu J. Šachlovi, který míč usměrnil do prázdné branky. Rozhodčí byli proti, byl odmáván a odpískán ofsajd.

Domácí mužstvo se nenechalo rozhodit, bez protestů dohrálo poločas, a kdyby po bratrské spolupráci J. Šachl lépe zakončil centr Matěje, mohlo se skóre navýšit. Hosté se dostali k prvnímu ohrožení domácí branky v 34. minutě, kdy Rak narazil míč Kukučkovi, jehož střelu vyrazil hlavou Bambule, čímž předběhl Maršána. Ve 41. minutě opět Kukučka zahrával trestný kop asi z 30 metrů, míč po jeho střele tečovala zeď, ale Maršán si bez velkých obtíží věděl rady. Do poločasu se nic zásadního nestalo, a tak se průběh přestávky letos ještě tak bezstarostně v Lišově neprožíval. I největší skeptici měli jasno, Csaplárovu past jsme překonali, jsme v laufu, a tak něco ještě přidáme.

Další góly padaly až po přestávce

To se zdařilo hned v 46. minutě, kdy po kombinaci od půlky Hlaváčův přetažený centr doběhl Bouchal, vrátil míč před bránu mezi penaltu a malé vápno Červenkovi, který zády k brance posunul míč proti noze nabíhajícímu Pechočovi a ten málem protrhl síť - 4:0. Po dvou minutách M. Šachl s Kovačičem rozehráli rohový kop krátkými přihrávkami, míč se po ťukesu dostal opět k Červenkovi, ten zase našel Pechoče, jehož střelu s malou tečí obránce Suchana zastavila tyč. V 51. minutě zaujala rychlá akce „ J“ komanda. Jakub Leština uvolnil Jana Hlaváče, ten předložil míč ve vápně Jakubu Šachlovi, jeho střela z první šla ale vedle branky.

V 60. minutě pronikl s míčem až na penaltu Kovačič, prudce vystřelil, Baštýř ovšem zázračným zákrokem gólu zabránil. O chvíli později už kapituloval, když po bezchybné kombinaci z poloviny hřiště po ose J. Leština, Červenka a Jakub Šachl, prohodil míč za obranu nabíhajícímu Hlaváčovi a ten si trochu pohrál s obránci i brankářem a přivedl míč do prázdné branky - 5:0. V 66. minutě po další „rozborce“ obrany tvrdou střelou Červenka přestřelil branku. V 68. minutě tentokrát Hlaváč uvolnil J. Šachla, jehož centr po zemi prošel po hranici malého vápna a míč skluzem nasměroval do branky Bouchal na 6:0.

O chvilku později úplně identickou situaci zúročil Pechoč, když efektním skluzem poslal míč do šibenice a zvýšil na 7:0. V 78. minutě se skóre zápasu uzavřelo, když Bambule vyvedl míč z vlastní poloviny až do velkého vápna, kde jej přihrál vystřídavšímu Kandlovi jenž si prvním dotykem míč dobře připravil a druhým z otočky přesně zamířil k tyči na 8:0. Skóre se už nezměnilo i díky dalšímu bravurnímu zákroku Baštýře, kdy po narážečce Kandla zlikvidoval tutovku Pechoče.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Po docela dlouhé době povedené utkání. Byli jsme od začátku aktivní a dařilo se nám i v koncovce. Brzy jsme vedli 3:0, a i když jsme v prvním poločase další šance neproměnili, po přestávce jsme přidali další branky a utkání měli pod kontrolou. Snad jsme také konečně potěšili naše fanoušky, kteří nás v hojném počtu stále podporují.“

SK Lišov – TJ ZD Kovářov 8:0 (3:0)

Branky: 9. a 68. Bouchal, 47. a 72. Pechoč, 7. Červenka, 14. M. Šachl, 62. Hlaváč, 79. Kandl. Rozhodčí: Macháček – Šíma, Kotnauer. ŽK: 2:2 (Kovačič, Šachl J. – Rak, Svojše). Diváci: 50.

SK Lišov: Maršán – Shýbal, Bambule, Leština – Pechoč, Červenka (79. Burda), Kovačič, Hlaváč (71. Račák) – M.  Šachl (67. Klabouch), Bouchal (75. Kandl), J. Šachl (85. Vávra). Trenér: Beneda.

Kovářov: Baštýř – Janeček, Suchan (72. Grůbr), Jarošík, Novák (67. Hrdlička), Rak, Svojše, Zítek, Brůžek, Kukučka, Růzha (23. Suk).

Napsal(a) Jiří Hart | Foto David Hulák