Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ledenice si za deště vystřílely hokejovou výhru 7:3

 
pondělí, 3. října 2022, 10:27

Kaplice - Jako již tradičně na podzim, utkání se hrálo za deště a s přibývajícím časem na více a více podmáčeném terénu.

Úvodní desetiminutovka se odehrávala v režii domácích. Vytěžili z toho však jen přímý kop z velmi dobré střelecké pozice. Vaniš přízemní ranou poslal míč vedle pravé tyče.

V jedenácté minutě poprvé zahrozili hosté. Z levé strany centroval Čouza, na zadní tyči z první zakončoval Maxa, i on soupeřovu branku minul. Skóre se přesto zanedlouho měnilo. Při centru z pravé strany fauloval Doubrava ve výskoku Fencla a pískala se penalta. Matěj Bednář pokutový kop s přehledem proměnil – 0:1. O čtyři minuty později bylo skóre srovnané. Na levé straně Pál zpětnou přihrávkou našel Tomáše Nowaka, ten se protáhl do vápna a střelou po zemi k pravé tyči překonal gólmana Cempírka – 1:1.

V polovině prvního poločasu se hosté vrátili do vedení. Po centru z pravé strany Fencl sklepnul míč do gólové pozice Tomáši Maxovi, který sám před gólmanem nezaváhal – 1:2. Ve 27. minutě už měli Ledeničtí dvoubrankový náskok. Další rychlý kontr sehráli hosté na výbornou. Z pravé strany poslal centr na šestnáctku Maxa, Martin Pytlík si našel prostor ke střele, a tečovaná rána zapadla přesně k levé tyči – 1:3. Domácí pak měli trestný kop k dispozici. Nepříjemnou střelu vyslal Divoký, Cempírek byl u své tyče včas a míč vytěsnil na rohový kop.

Na druhé straně obdobná situace pro hosty. Pytlíkova střela skončila nad břevnem Bílého svatyně. Ve 39. minutě hosté podnikli rychlý výpad středem hřiště, Fencl připravil pozici Martinu Pytlíkovi, který zvyšoval už na 1:4 pro hostující Slavoj. Tři minuty před přestávkou Cempírek na rohový kop vytáhl povedenou střelu Vaniše.

Ani po změně se nestranný divák nenudil, góly stále padaly. V 54. minutě střílel mimo domácí Presniakov. Na druhé straně skončila vedle brány křížná střela Babky. Po hodině hry hosty podržel gólman Cempírek, když po Nowakově přihrávce pálil Pál, ale trefil hostujícího gólmana do nohou. A jak už to bývá, skórovali hosté. Po brejku do otevřené obrany zakončoval po zemi mimo Bílého dosah Jan Fencl – 1:5. V 69. minutě skórovali i Kapličtí. Tečovaná přízemní střela Divokého skončila sice jen na tyči, ale první u odraženého balónu byl Filip Bárta – 2:5.

Gólová odpověď Ledenických byla prakticky okamžitá. Fencl připravil gól Tomáši Maxovi a bylo to zase o čtyři – 2:6. Ani to však ještě nebylo vše. Čtvrthodinu před koncem viděl rozhodčí ve vápně faul bránícího Dudáčka na Nowaka a pískala se penalta i pro Spartakovce. K míči se postavil Jakub Vaniš a mířil přesně k tyči – 3:6. Poslední slovo ale měli Ledeničtí. Po rohovém kopu se šťastnou hlavičkou prezentoval Matěj Bednář – 3:7.

Pak sice ještě skórovali Kapličtí, ale Bártův gól nebyl pro ofsajd uznán. Hosté vyhráli zcela po zásluze. Předčili Spartakovce především v útočné fázi. Jejich finální fáze byla jednoduchá a účinná. Kapličtí naopak v koncovce hledali zbytečné složitosti.

TJ Spartak Kaplice B – TJ Slavoj Ledenice 3:7 (1:4)

Branky: 18. Nowak, 69. Bárta, 76. (pen.) Vaniš – 14. (pen.) a 88. Bednář, 23. a 70. Maxa, 27. a 39. Pytlík, 63. Fencl. Rozhodčí: Ondra – Picka, Večerník. ŽK: 1:1 (Pál – Trnka). Diváků: 100.

Kaplice B: F. Bílý – Doubrava, T. Vávra, Kebl (36. Presniakov), Jan Fejtek - D. Svoboda (63. Paťha), Divoký (70. Lhotský), Nowak, Vaniš - Bárta, Pál.

Ledenice: Cempírek – Trnka, Dudáček, Kubec (86. Bicera), Bednář - Pytlík (70. V. Svoboda), Čermák, Fencl, Babka - Čouza (46. Havrda), Maxa.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec