Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Lom si vstřílel zpátky druhé místo, Krumlov přivezl první venkovní výhru

 
neděle, 2. října 2022, 11:57

Čechy – Mimořádně vydařené bylo v pořadí deváté divizní kolo z pohledu jihočeských klubů. Bodovaly na sto procent. Lom odčinil domácí porážku se Soběslaví a u nováčka Komárova si ve druhé půli otevřel střelnici, v níž hráli prim dvougóloví střelci Miroslav Grobár a Lukáš Pfeifer. První tři body venku získal krumlovský Slavoj v Hořovicích zásluhou přesné střely Patrika Vaňka. Katovice po přestávce zmobilizovaly všechny síly a čtyřmi góly zvrátily nepříznivý stav. V posledních minutách završil zasloužené vítězství po dvou výpadech do otevřené obrany Klatov Jindřich Kadula. Soběslav měla s beznadějně posledním Horní Břízou trvalou převahu, ale z řady šancí proměnila jen dvě. Oba zásahy obstaral Daniel Vaněk. Před utkáním obdržel dary ke kulatým padesátinám kouč Spartaku Radek Hajič.

Výsledky Jihočechů v 9. kole divize A:


FK Komárov – TJ Sokol Lom 1:7 (1:2)

Góly: 28. Pužík - 3. a 61. Grobár, 64. a 84. Pfeifer, 30. Rydval, 55. Kaufman (vlastní), 86. Rabiňák. Rozhodčí: Mičan - Špindlerová, Hessová. ŽK: 4:3 (Klimeš, Vokáč, Vaníček, Pužík – Slavík, Kubovský Rabiňák). Diváků: 175.

Lom: Matoušek – Madar (54. Kubovský), Mácha, Rydval, Škarda (66. M. Rabiňák) – Slavík, Skopec – Novák (66. Coufal), Pfeifer, Grobár – Musiol. Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: Grobár, Pfeifer.

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Nálada je podstatně lepší než před týdnem po prohře se Soběslaví. Do Komárova jsme odjížděli s mírnými obavami, neboť domácí tým nepodává v této sezoně špatné výkony. Chtěli jsme hrát za zabezpečené obrany a zápas odehrát, pokud možno, bez obdržené branky. Věděli jsme zároveň, že jsme schopni nějaký gól dát. Po třetím gólu do sítě Komárova bylo rozhodnuto a zápas se prakticky už jen dohrával. Kluci odehráli zbývající minuty s radostí a přidali ještě další branky. Vzadu jsme zápas odehráli podle našich představ.“


SK Hořovice – FK Slavoj Č. Krumlov 0:1 (0:0)

Gól: 56. Patrik Vaněk. Rozhodčí: Havránek - Šlajs, Schveinert. ŽK: 4:2 (Puchmertl 2, Mareš, Čapek – Kuna, Matuška). ČK: 1:0 (92. Puchmertl). Diváků: 68.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Kuna – Kolář, Svoboda, Matuška, Strapek (65. Vávra), Novák – Rosůlek (73. Růžička), Vaněk (78. Parakhnenko). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „V Hořovicích se hrálo na těžkém, avšak regulérním terénu. Věděli jsme, že Hořovice moc gólů nedostávají, ale ani nedávají. Připravovali jsme se na nakopávané míče a standardky a všechno jsme si pohlídali. Myslím, že sedmdesát minut z utkání jsme měli pod kontrolou. Náš gól se zrodil tak, že Vaněk získal na polovině hřiště míč a svou samostatnou akci zakončil střelou asi ze dvaceti metrů přesně k tyči, proti které byl brankář bezmocný. Domácí pak hru otevřeli, z čehož vyplynulo několik našich šancí na přečíslení, žádné jsme už ale ke vstřelení další branky nevyužili.“


SK Otava Katovice – SK Klatovy 1898 4:1 (0:1)

Góly: 59. D. Bálek, 80. Štěch, 88. a 90.+2 Kadula - 45.+1 Málek. Rozhodčí: Toucha - Janíček, Izugrafov. ŽK: 1:2 (Cibulka – Brabec, Málek). Diváků: 207.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Chylík – L. Bálek (65. Motl), Kotrba, Štěch (82. Sládek), D. Bálek – Kadula, Uher (76. Habor). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: D. Bálek, Kadula, Štěch.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Odehráli jsme výborný druhý poločas. První půle byla vyrovnaná s minimem šancí, šlo spíše jen o náznaky. Bohužel těsně před poločasem jsme udělali chybu u velkého vápna soupeře a z brejku jsme dostali gól do šatny. Druhá půle vypadala jako z říše snů. Musím před kluky smeknout, byla z jejich strany vidět vůle zápas otočit. Ve druhém poločase jsme zvedli hlavy a byla to hra na jednu bránu. Vytvářeli jsme si šance a dávali jsme pěkné góly. Musím hráče pochválit za to, že se v druhém poločase dokázali zvednout, a jsem rád, že jsme zápas otočili.“


TJ Spartak Soběslav – SK Horní Bříza 2:0 (2:0)

Góly: 24. a 41. Daniel Vaněk. Rozhodčí: Flade - Doubek, Kolátor. ŽK: 1:0 (Boháč). Diváků: 127.

Soběslav: Červenec – Pavlík, Kubart, Boháč, Zeman – Mazouch (74. Větrovský), Boucník (81. Hoffmann), Hájek, F. Vaněk (85. Vrána) – Kutner (81. Bříza), D. Vaněk (74. Bouchal). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: D. Vaněk.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Řekl bych, že dneska to byla povinná výhra. Zápas se vyvíjel jednoznačně, osmdesát minut se hrálo na jednu bránu. Náš brankář Červenec řešil ve druhém poločase snad jedinou střelu na bránu. Alespoň podle množství šancí měl být výsledek minimálně šest nebo sedm nula. Jenom David Vaněk měl pět vyložených šancí. V tomto utkání jsme si spíš měli vylepšit skóre. Z toho důvodu moc spokojený nejsem, protože jsme měli vyhrát vyšším rozdílem. Byl to jiný zápas než před týdnem proti Lomu nebo než proti lepším divizním týmům.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - SK Tochovice 1:2 (1:2), 33. Demeter - 13. a 27. Sirotek.

FC Viktoria Mariánské Lázně - FK Viagem Příbram B 2:1 (0:0), 9. a 94. Skopový - 64. Novotný.

SK Senco Doubravka - SK Aritma Praha 4:2 (1:0), 28. a 60. (pen.) Künstner, 54. Paul, 74. Fleissig - 70. Míka, 77. Kalina.

2.10. 10:30 TJ Jiskra Domažlice B - FC Rokycany

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle