Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor rozhodl zápas v Mladé Vožici již v prvním poločase

 
čtvrtek, 29. září 2022, 10:51

Mladá Vožice – V 6. kole I. A třídy bylo k vidění regionální derby mezi Mladou Vožicí a Meteorem Tábor. Domácí Vožice, která je nováčkem soutěže, dokázala v dosavadním průběhu soutěže zatím třikrát uspět a Meteor, který naopak usiluje o nejvyšší příčky, zvítězil v pěti zápasech čtyřikrát. Nedělní duel však žádnou zápletku nenabídl, protože Meteor pěti brankami v prvním poločase rozhodl. Ve druhém poločase přidal Tábor ještě jeden gól a zvítězil jasně 0:6.

Branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Už ve 2. minutě se po dobrém centru Lachouta prosadil hlavou z malého vápna Janošík. Domácí si hned vzápětí vytvořili téměř identickou šanci, ale Petr Kukla nedokázal centr z pravé strany poslat mezi tři tyče. V 7. minutě Tomáš Kukla lovil míč ze své sítě podruhé, když ho po centru Pípala překonal hlavou vlastní spoluhráč.

Za další minutu měl snížení na kopačce opět útočník s číslem 16 Kukla, který ale nahrávku od Peška znovu poslal vedle. Za pět minut měl možnost na druhé straně Sedláček, který ale trefil brankáře a po něm ještě Pípal, jenomže ten šajtlí přestřelil bránu. V 18. minutě zkoušel Sedláček z půlícího kruhu zaskočit Kuklu v bráně, ale bohužel pro Meteor také přestřelil bránu. Za okamžik se nabídla Sedláčkovi další možnost, ale znovu trefil brankáře. Po něm se ještě do zakončení dostal Lachout, kterému balón přihrál Fiala, táborský sběratel karet však z dobré pozice minul.

O minutu později se už ale hosté prosadili. Lachout dobře vystihl rozehrávku Sůvy a poslal nabíhajícího Kollárika do šance, ten střelou okolo brankáře nezaváhal - 0:3. Ve 29. minutě se hosté dobrou postupnou kombinací dostali do další šance a Neruda parádním centrem našel na malém vápně nabíhajícího Janošíka, který vstřelil svoji druhou branku v zápase.

Ve 33. se na hřišti začalo jiskřit, když Teplo nevybíravě sestřelil Nerudu a mohl být rád, že vyvázl pouze ze žlutou kartou. Deset minut před pauzou měl branku na hlavě Kollárik, ale centr Širokého neuklidil do sítě. Ve 40. minutě Janošík dobrým presem získal míč, který se odrazil na kopačky Kollárika a ten ho ještě poslal do jasné šance Širokému, který i za pomoci bránícího Dvořáka dostal míč do sítě a upravil tak poločasové skóre na 0:5.

Po přestávce završili půltucet

V úvodu druhé půle se mohl po centru prosadit hlavou Pešek, ale toho parádně vychytal Šedivý. Poté brankář Meteoru předvedl další zákrok po střele Tepla. V 56. minutě dobře vyvezl míč z obrany Janošík, nahrál na Velka, který na útočné polovině přiťukl Kollárikovi a ten skvěle našel v náběhu Sedláčka, pro nějž nebyl problém poslat balón do sítě - 0:6.

V 62. minutě Sedláček nastřeloval míč před bránu na Velka, ale ten byl ubráněn. Hned vzápětí to zkoušel ze střední vzdálenosti Štumfol, který těsně minul. 15 minut před koncem zápasu měl dvě dobré možnosti střídající Mrázek, ale nejprve levačkou netrefil prostor brány a poté pravačkou napálil brankáře. Pak měli možnost také domácí, ale ani jim se nepodařilo z vápna trefit bránu. Poslední šanci v zápase měl po pěkném centru od Štumfola Velek, jenomže při zakončení upadl a brankář jeho střelu stačil zastavit.

Utkání tak skončilo vítězstvím Meteoru, který navázal na vysokou výhru s Kovářovem a opět svého soupeře porazil o 6 branek.

Příští týden se Meteor utká na domácím hřišti proti Slavii ČB, která dokázala poprvé v sezoně zvítězit. Mladá Vožice se představí v Českých Budějovicích proti Lokomotivě.

Sokol Mladá Vožice – FK Meteor Tábor 0:6 (0:5)

Góly: 2. Janošík, 7. Teplo (vlastní), 24. Kollárik, 29. Janošík, 40. Dvořák (vlastní), 56. Sedláček.

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Markéta Velková
 


 
Reklama