Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník připravil vedoucímu Hradci první porážku, Týn vyhrál v Třeboni a je druhý

 
středa, 28. září 2022, 18:57

Jihočeský kraj – Čelo soutěže se po zápasech na státní svátek neskutečně vyrovnalo. Hned čtyři týmy mají shodně po 17 bodech. Z vedoucího kvarteta dokázal zvítězit jen Týn. Druhá Hluboká remizovala na táborské Svépomoci proti třetímu béčku Táborska, čehož využila týnská Olympie a třemi body z Třeboně předskočila oba rivaly. Olešník se vrátil do boje o nejvyšší příčky, když dvěma góly 19letého Martince zdolal první J. Hradec, pro který to byla první porážka v sezoně. Vzduchotechnici porazili zásluhou hattricku Petříka Osek, Jankovu pomohl k cennému zisku se Strakonicemi „vlastenec“. Semice získaly v Dražicích bod proměněnou penaltou v závěru. Nováček T. Sviny si v Protivíně připsal další remízu.

O výsledku úterní předehrávky Rudolfov – Prachatice se rozhodlo až ve druhém poločase. V tom prvním se ani jeden tým střelecky neprosadil a první půle skončila bez branek. Po přestávce uštědřil Rudolfov hostům lekci z efektivity. V poli byla partie opticky vyrovnaná, zatímco ale akce Tatranu končily většinou před pokutovým územím domácích, akce Rudolfova končily góly v prachatické síti. První gól dal v 58. minutě nechytatelnou střelou Radim Pouzar, další dva góly pak přidal Marek Sládek a Rudolfov vyhrál přesvědčivě 3:0.

Jeden z největších taháků kola se hrál na Svépomoci v Táboře, kde svůj domácí duel proti Hluboké odehrálo béčko Táborska. Duel třetího s druhým jistě zasluhoval větší pozornost, v sychravém počasí ale na Svépomoc dorazilo pouze 50 diváků. Ti viděli remízu 1:1. Oba góly padly už v prvním poločase. Do vedení šel domácí celek Táborska ve 25. minutě utkání. Domácí dlouho kombinovali před vápnem, míč nakonec doputoval na hlavu neobsazeného Matyáše Otta a ten dal vedoucí gól. Hluboká vyrovnala gólem do šatny ve 44. minutě. Pavel Hájek nečekaně vystřelil z otočky necelý metr za vápnem a míč skončil v domácí síti. Další branka nepadla a duel Táborsko B – Hluboká skončil 1:1. „V prvním poločase hrálo Táborsko opravdu dobře,“ uznal trenér Hluboké Ladislav Táborský.

Domácí Jiskra Třeboň měla proti Týnu v první půli převahu, srazil jí ale gól Valdimíra Dobala ve 13. minutě, který využil chybu v rozehrávce domácího týmu. Druhý gól přidala Olympie na začátku druhého poločasu, kdy se trefil Dominik Dumbrovský. V 61. minutě vstřelil z penalty kontaktní gól na 1:2 Leoš Hromádka a trenér Bicenc poslal na trávník hned tři nové hráče. „Chtěl jsem oživit hru, což se nám povedlo, ale z našich příležitostí gól nepadl,“ objasnil svůj tah domácí kouč Karel Bicenc. Ani Týn už žádnou ze svých šancí nevyužil a zápas tak skončil 1:2. „Hráčům chci poděkovat za taktiku, kterou jsme si stanovili,“ řekl šťastný trenér hostující Olympie Václav Mareš.

Fotbalisté Trhových Svinů si odvezli překvapivě bod ze hřiště favorizovaného Protivína, pro který to byla první domácí ztráta. Domácí prohrávali 0:1 vlastním gólem Václava Kulíka z 15. minuty. Hosté zaskočili domácí tým svou aktivitou, Protivínu se nicméně podařilo ve 33. minutě vyrovnat. Po akci Hrachovce a Jaromíra Vorla se prosadil Michal Nedvěd. Protivín v bojovném utkání strhl po hodině hry vedení na svou stranu, když se po přímočaré akci ze sóla prosadil Adam Petr, houževnatému nováčkovi se však podařilo brzy odpovědět. Na konečných 2:2 vyrovnal v 75. minutě Jiří Šemro. „Hosté si odvezli zasloužený bod a mohli mít i tři, protože za stavu 2:2 nastřelili tyč,“ řekl k zápasu šéf protivínského mužstva Václav Křišťál.

Posledními úspěchy povzbuzené Dražice hostily nováčka ze Semic a domácího prostředí chtěly využít k prodloužení vítězné šňůry. Zápas se pro dražické fotbalisty vyvíjel podle jejich představ. Již v 9. minutě nahrál Jiří Štecher Lukáši Stuchlíkovi, tomu sice střela příliš nesedla, s pomocí tyče ale překvapivě skončila v síti. Natěšení fanoušci čekali další góly v síti nováčka, dvakrát pomohlo Semicím břevno, žádný už ale z domácí strany nepřišel. Už se zdálo, že gól Lukáše Stuchlíka z úvodu utkání bude domácím na další tříbodový zisk stačit, pět minut před koncem se ale Dražičtí dopustili v pokutovém území faulu na Valacha a Filip Blažek se z penalty nemýlil.

V duelu Jankova s Juniorem měli povedenější vstup do zápasu domácí. Kočer nejprve mířil nad, v 11. minutě neproměnil vyloženou gólovku. A tak Jankovským pomohli sami hosté, jmenovitě Kafka, který si v 16. minutě srazil do vlastní branky střílený centr Mizery. Celkově se nehrál nijak extra kvalitní fotbal, ovšem druhá půle byla vyloženě podprůměrná. Zápas byl nervózní, začaly padat karty a Strakonice díky tomu již v 52. minutě přišly o vyloučeného Zahrádku. Jankov měl zhruba dvě až tři možnosti na pojištění výsledku, což se ale nestalo, a tak to byly nervy až do konce. „Zápas ke koukání to nebyl, my vyhráli jen díky tomu, že si soupeř dal vlastní gól. Sami bychom ho zase nedali,“ povzdychl si vedoucí mužstva Petr Maxa.           

Olešník tři zápasy po sobě nevyhrál a získal v nich jen jeden bod, ale proti lídrovi od Vajgaru se vytáhl a po celých 90 minut podal kvalitní výkon. Skóre pohledného střetnutí, v němž se hrálo nahoru dolů, otevřel ve 29. minutě domácí Toth, který využil nedůrazu brankáře Cettla. Sedm zápasů v řadě neporažený Hradec zahrozil Tomanovou tyčí a odpověděl osm minut před přestávkou, když se odražený míč po rohu dostal k Mischnikovi a ten za přihlížení domácích nekompromisní ranou vyrovnal. Po hodině hry přišly velké chvilky benjamínka Jakuba Martince, jehož si Olešničtí vyhlédli v létě v českobudějovické Lokomotivě. Nejprve dostal prodloužený míč za obranu a z první poslal míč do sítě, podruhé bezpečně pálil pod břevno. Povedlo se mu to během necelých tří minut! Hosté si žádnou vážnější příležitost ve druhé půlce nevypracovali a poprvé odcházeli z trávníku se sklopenými hlavami.

Milevsko v prvním ze dvou domácích zápasů chtělo odčinit zbytečnou porážku z Dražic. Naproti tomu Osek doposud nevyhrál, navíc jej trápí úzký kádr. Do kopaček musel na střídačce i kouč Karel Hoch. V prvním poločase byli vzduchotechnici daleko aktivnější a z převahy vytěžili zasloužený dvougólový náskok. Hrdinou střetnutí se stal 23letý Daniel Petřík. V 19. minutě zamířil z trestného kopu kolem zdi a zahájil svou kanonádu. Pět minut před pauzou získal výhodu další standardky, tentokrát penalty za faul, z níž nezaváhal. „Do druhého poločasu jsme trochu přeskupili řady a začalo to fungovat. Byli jsme lepší, aktivnější a dočkali se snížení,“ sdělil osecký trenér Karel Hoch. Martin Čapek korigoval, v době oseckého náporu unikl z půlky hřiště Petřík a po kličce brankáři bezpečně skóroval. Jenže hosté nic nevzdali a závěr řádně zdramatizovali. Jan Hoch z přímého kopu parádní střelou do šibenice snížil a v 88. minutě se hosté dožadovali penalty za zákrok na Šrámka, ale sudí Krčín situaci jako faul neposoudil.

Výsledky vloženého 1. kola krajského přeboru


SK Rudolfov - FK Tatran Prachatice 3:0 (0:0)

Góly: 58. Pouzar, 63. a 88. Sládek.

Rozhodčí: Lepič - Němec, Kaštánek. ŽK: 1:1 (Hric – T. Pravda). Diváků: 100.
Předehráno v úterý 27. 9. 2022. Foto: zde


FC MAS Táborsko B - TJ Hluboká nad Vltavou 1:1 (1:1)

Góly: 25. Ott - 44. Hájek.

Rozhodčí: Vican - Kollmann, Cigáň. ŽK: 3:2 (Chotovinský, Ott, Neužil – Hrachovec, Kadlec). Diváků: 50.


TJ Jiskra Třeboň - FK Olympie Týn n/Vlt. 1:2 (0:1)

Góly: 61. Hromádka (pen.) - 13. Dobal, 52. Dumbrovský.

Rozhodčí: Petričák - Kaštánek, Jeřábek. Delegát: Peterka. ŽK: 4:3 (Hromádka, Tůma, Ježek, Vochozka – Brom, Dumbrovský, Mezera). Diváků: 100.


FK Protivín - Spartak Trhové Sviny 2:2 (1:1)

Góly: 33. Nedvěd, 62. Petr - 15. Kulík (vlastní), 75. Šemro.

Rozhodčí: Šťastný - Boček, Herzog. Delegát: Eibl. ŽK: 5:4 (Z. Vorel, Štěpka, J. Vorel, Váverka, Vojta – Hruška, Valut, Kolář, Borek). Diváků: 105. Foto: zde


SK Jankov - FK Junior Strakonice 1:0 (1:0)

Gól: 16. Kafka (vlastní).

Rozhodčí: Votava - Tauber, Ct. Novotný. ŽK: 4:4 (Jirkovský, Kollár, Mizera, Voráček - Zahrádka 2, Rozhoň, Rybák). ČK: 0:1 (53. Zahrádka). Diváků: 108.


FC ZVVZ Milevsko - TJ Osek 3:2 (2:0)

Góly: 19., 38. (pen.) a 73. Petřík - 55. Martin Čapek, 83. Hoch.

Rozhodčí: Krčín - Albert, Mach. ŽK: 1:3 (Marvan - Kubiš, Matěj Čapek, Zelenka). Diváků: 150. Foto: zde


TJ Dražice - FC AL-KO Semice 1:1 (1:0)

Góly: 9. L. Stuchlík - 85. Blažek (pen.).

Rozhodčí: Cigáň - Kollmann, Vican. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:3 (M. a D. Štecherové - Trentina, Holub, Veleman). Diváků: 50.


FK Olešník - FK Jindřichův Hradec 1910 3:1 (1:1)

Góly: 29. Toth, 67. a 69. Martinec - 37. Mischnik.

Rozhodčí: Dunovský - Jevčák, Mráz. Bez karet.  Diváků: 150.


Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle (5), FC SILON Táborsko (1)
 


 

Reklamní sdělení

Reklama