Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 8. kole krajského přeboru

 
úterý, 27. září 2022, 15:08

Jihočeský kraj – Tahákem uplynulého kola byl nerozhodná partie Olešníku s rezervou Táborska. V utkání dvou rozdílných poločasů Olešničtí dvakrát překonali po přestávce sparťana Kotka, stačilo to na remízu 2:2. Stejným výsledkem se rozešly vedoucí J. Hradec s Týnem, který u Vajgaru překvapivě zabral ve druhé půli a odvezl si cenný bod. Na druhé místo se po výhře v T. Svinech posunula Hluboká. Souboj dvou nováčků a loňských vítězů I. A třídy rozhodl exligista Funda. Nad očekávání si vede nejen týnská Olympie, ale i šestý Protivín, který se bodově dotáhl na Olešník. Poslední příčku nadále okupují Prachatice. Na premiérovou výhru čekají i v Oseku, který se po páté plichtě v derby ve Strakonicích stává suverénním remízovým králem.

Výsledky 8. kola krajského přeboru:


Spartak Trhové Sviny - TJ Hluboká nad Vltavou 1:2 (1:1)

Góly: 36. Gažák - 38. Hájek (pen.), 77. Funda. Rozhodčí: Němec - Kaštánek, Smola. ŽK: 1:1 (Hruška – Kössl). Diváků: 100.

T. Sviny: Vrábek - Hruška, Chromčák, Valut (77. Popovič), Novák, Šafránek, Kolář, Macák (79. F. Pavel, 84. Tuscher), Borek (69. M. Kodras) - Kurali, Gažák. Trenér Písko.

Hluboká: Konečný – Krejčí, Otepka, Antoš, Kőssl – Kadlec (90. Kokeš), Funda, Škoda, Rubick (71. Rottenborn) – Šestauber (62. Blažek), Hájek (85. Křiváček). Trenér Táborský.           

Nejlepší hráči: Vrábek – celé mužstvo.

Martin Písko (trenér Trhových Svinů): „Hluboká byla po celý zápas lepším týmem. Z naší strany bylo hodně nepřesností, a to nás stálo hodně sil. Jen díky našemu gólmanovi jsme po půli neprohrávali 1:4. Vedli jsme sice 1:0, toto vedení jsme ale dlouho neudrželi a za dvě minuty bylo vyrovnáno. Druhou půli nás sice hosté přitlačili, ale bez nějaké velké šance. Nebýt naší hrubé chyby, možná jsme uhráli remízu, ale vítězství Hluboké je jinak zasloužené.“

Ladislav Táborský (trenér Hluboké): „Ze zápasu v Trhových Svinech jsme měli obavy. V prvním poločase jsme prohrávali, ale vzápětí se nám podařilo vyrovnat. Ve druhém poločase jsme si vytvořili několik dalších šancí, ale vítězný gól padl až na konci zápasu. Výhru jsme si zasloužili a odvezli jsme si z Trhových Svinů tři body.“


FC AL-KO Semice - FK Tatran Prachatice 4:0 (1:0)

Góly: 11. Pšenička, 69. Keclík, 76. Blažek, 90. Machovský. Rozhodčí: Kaštánek - Jevčák, Jarolím. ŽK: 1:2 (Buchtele – J. Pravda, Jakub Rauscher). Diváků: 100.

Semice: Dvořáček – Buchtele (73. Machovský), Trantina, Listopad, Pšenička – Hrala (73. Antony), Keclík, Blažek, Holub, Šourek (73. Řezáč) – Valach (58. Císařovský). Trenér Nousek.

Prachatice: Hopfinger - Jaroslav Rauscher, J. Pravda (79. Kolda), Řezník, Fürbach (72. Gramblička) - Škopek, T. Pravda, Makoš, Linhart, Jakub Rauscher  - Fischer (87. Zenkl). Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: celý tým - Makoš, T. Pravda, Linhart.

Marcel Nousek (trenér Semic): „Vzhledem postavení v tabulce bylo jasné, že to bude velký boj o body. To se nakonec ukázalo a vyzněl lépe pro nás. Zápas jsme rozehráli dobře a po rohu šli do vedení Pšeničkou. O chvilku později obdobná situace, ale tentokrát zazvonilo břevno. Díky dobré defenzivní práci jsme Prachatice moc do šancí nepouštěli. Po poločase soupeř trochu přidal a otevřel více obranu. Toho jsme využívali a po pěkných akcích přidali další branky. Konečně můžeme být s výsledkem a hrou spokojeni. Čeká nás série venkovních zápasů, takže výhra byla důležitá.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Bohužel jsme museli nastoupit se třemi zraněnými či nemocnými hráči, přesto jsme měli více ze hry a domácí vytěžili z minima maximum. Bohužel se trápíme v koncovce a dostáváme laciné góly. Je nás čím dál méně, tak snad tu střeleckou smůlu někdy prolomíme.“


FK Protivín - SK Rudolfov 2:1 (2:0)

Góly: 10. J. Vorel, 12. Bečvář - 63. Hric (pen.). Rozhodčí: Cigáň - Vican, Vican. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:2 (J. Vorel, Říha, Vojík – Novotný, Pouzar). Diváků: 100.

Protivín: Pícha - Vojík (71. Štěpka), Kulík, Z. Vorel, Zach - Hrachovec (78. David Bečvář), Daniel Bečvář, J. Vorel, Nedvěd – Martin Říha, Petr (63.Leroy Abatawa). Trenér Miroslav Říha.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný, Hajný, Prokeš – Sládek (70. Vejvar), Hric, Pouzar, Říha, Peiger – Tlamsa. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Kulík – Hric.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „První půlhodinka nám vyšla náramně, vstřelili jsme dva góly a hráli tak, jak bych si představoval. Hlavně druhý gól od Dana Bečváře, premiérový v našem dresu, padl po krásné kombinaci. Bohužel jsme nevyužili další dobré šance k navýšení skóre a hosté postupně hru vyrovnali. Druhý poločas tolik pohledný nebyl, na těžkém a podmáčeném trávníku hráčům ubývaly síly a přibyla spousta nepřesností. V 63. minutě jsme soupeři nabídli snížení hloupou penaltou a od té doby jsme se soustředili na udržení těsného vedení. Když ale hosté nevyužili stoprocentní šanci, kdy z malého vápna hlavičkoval osamocený hráč a netrefil branku, těsné vedení jsme udrželi.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „První poločas patřil domácím, kteří dvěma slepenými góly rychle vedli, a měli i další šance. Ve druhém poločase jsme díky zlepšenému výkonu dokázali z penalty snížit, ale na vyrovnání to nestačilo. Závěr zápasu si již Protivín dokázal pohlídat. Mimochodem, zápas se odehrál na velmi dobře připraveném hřišti. A v této souvislosti si na závěr neodpustím jednu poznámku. Od pátečního rána nás Protivín prostřednictvím trenéra A - mužstva žádal o přeložení zápasu z důvodu nezpůsobilého terénu. Celé páteční dopoledne jsme řešili všemožné varianty, jako termíny, hřiště atd. Nakonec bylo dohodnuto, že finální dohoda bude v sobotu ráno. V sobotu ráno jsme obdrželi informaci, že se na stav hřiště byl podívat rozhodčí, který jej uznal nezpůsobilým, a proto byl domluven náhradní termín na středu 5. října od 18 hodin na umělé trávě v Písku. Hráčům jsme tedy tuto změnu oznámili s tím, že mají volný víkend. K našemu nemilému překvapení jsme se při telefonátu s krajským fotbalovým svazem, se kterým jsme chtěli tuto dohodu potvrdit, dozvěděli, že se žádný zápas neodkládá, protože k tomu prostě není důvod. Rozhodčí hřiště uznal a toto rozhodnutí také domácím oznámil. Od nich jsme ale bohužel již žádnou zprávu nedostali. Informaci následně potvrdil i předseda JčKFS. Tuto zprávu jsme se tedy dozvěděli krátce před polednem a měli jsme velký problém dát všechny hráče opět dohromady. Úplně se nám to nepovedlo, a proto s námi narychlo odjeli dorostenci, kteří měli v nohách dopolední zápas. Díky duchapřítomnosti a odpovědnosti našich funkcionářů jsme tak unikli kontumační prohře, ostudě a možná i pokutě. Jednání Protivína tak považuji nejen za neférové, ale i za neprofesionální. A přiznám se, že jsme očekávali alespoň nějaké vysvětlení nebo třeba omluvu za způsobené nepříjemnosti. Ale marně. Navíc jsme se dozvěděli, že o snaze o přeložení zápasu nevěděli ani hráči domácího týmu…??? Určitě nechci, aby tato moje poznámka vyzněla tak, že si stěžuji, protože jsme prohráli. To ani náhodou. Prohráli jsme proto, že jsme v prvním poločase byli prostě horší, udělali spoustu chyb a ve druhé půli jsme mimo proměněné penalty nedokázali vstřelit další branku.“


TJ Dražice - FC ZVVZ Milevsko 1:0 (0:0)

Gól: 54. L. Stuchlík. Rozhodčí: Dimitrov - Kollmann, Prinz. Delegát: Vrchota. ŽK: 6:3 (L. Stuchlík 2, M. Štecher, Vačlena, Počinek, Novotný – Maršík, Petřík, Hadáček). ČK: 1:0 (66. L. Stuchlík). Diváků: 150.

Dražice: Počinek - Veselý, Novotný, M. Štecher, Pražma - Vačlena, M. Stuchlík (69. Tůma), J. Štecher (90. J. Stuchlík), D. Štecher - L. Mareš (79. Bareš). Trenér Hořejší.

Milevsko: Lalák – Kálal, Vakoč (72. Sedláček), Kosobud, Málek – Kortan (46. Marvan), Maršík, Bártík (46. Stejskal), Souček – Hadáček (79. Pich), Petřík. Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: L. Stuchlík, D. Štecher, celý tým – Souček.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí Dražic): „V tomto bojovném zápase jsme byli aktivnější před brankou soupeře až v druhé polovině první části, bohužel bez kvalitního finálního zakončení. Hosté se dostávali do našeho vápna jen sporadicky a tak z toho byla poločasová bezbranková remíza. Na začátku druhé části se nám povedla pěkná akce, kdy po přihrávce Daniela Štechera prošel hostující obranou Lukáš Stuchlík a zavěsil k tyči. Ten po dalších deseti minutách dostal druhou žlutou a byl vyloučen. Ve zbytku utkání jsme většinou jen bránili výsledek, a to se s velkou podporou našich fanoušků nakonec povedlo.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „My jsme tentokráte nepodali výkon, který bychom si představovali. A proto jedeme s prázdnou. Ještě horší výkon ale podali kluci, kteří zápas řídili. Hodnotit to více nebudu.“


SK Jankov - TJ Jiskra Třeboň 0:3 (0:0)

Góly: 59. P. Tůma, 69. Matoušek, 86. Bicenc. Rozhodčí: Mach – M. Pečenka, Votava. Delegát: Němeček. ŽK: 2:2 (Mizera, Fajtl - Schneider, Bicenc). Diváků: 98.

Jankov: Skála – Jirkovský, Kupka, T. Tůma (76. Kysela), Bürger – Borovka, Kollár, Fajtl, Hüttner (23. Vokurka), Mizera – Kočer. Trenér Kadlec.

Třeboň: Kopecký - Rezek, Bartoš, Týnavský, Schneider (70. Hlubocký) - Kubata, Ježek (46. Tůma), Bicenc ml., Matoušek (83. Kocanda) - Radosta (90. Pitelka), Hromádka. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: Kupka – celé mužstvo.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „V prvním poločase jsme měli dvě šance. Hned v úvodu utkání se střela Borovky otřela o tyč a druhá šance přišla po standardní situaci, bohužel ani ta v brance neskončila. Celkově v poli vyrovnaný první poločas, kdy jsme hosty nepustili do nějaké výraznější šance. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že utkání zvládneme. To se nám i mohlo povést, ale bohužel naší jedinou šanci ve druhém poločase jsme nedokázali proměnit. Jak to tak bývá, vzápětí jsme inkasovali a v dalším průběhu utkání jsme nenalezli síly ke zvratu.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním poločase to byla vyrovnaná hra, kdy si oba týmy vypracovaly příležitosti. Musím pochválit brankáře Kopeckého, který nás podržel a tak stav prvního poločasu zůstal 0:0. V 59. minutě našel Matoušek pěkným centrem Tůmu, který hlavou zakončil do sítě soupeře na 0:1. V 69. minutě z opačné strany nacentroval Radosta na zadní tyč Matouškovi a ten opět hlavou zakončil na 0:2. V 86. minutě poslal Radosta přihrávkou z vlastní poloviny hřiště Bicence do brejku, ten přešel přes dva hráče a zakončením kolem gólmana zvýšil na konečných 0:3. Chválím celý tým.“


FK Olešník - FC MAS Táborsko B 2:2 (0:2)

Góly: 75. Lafata, 81. D. Tomášek - 32. M. Šplíchal, 59. Činčura. Rozhodčí: Jevčák - Kaštánek, Jarolím. ŽK: 3:3 (Vojta, Lafata, D. Tomášek – Koblasa 2, Trantýr).  ČK: 0:1 (89. Koblasa). Diváků: 130.

Olešník: P. Tomášek – D. Tomášek, Nohava, Kalášek, Vojta – Vrážek (46. Beko), Szó, Lafata, Toth - Vonášek, Hezoučký. Trenér Chlumecký 

Táborsko B: Kotek - Chotovinský, Trantýr, Pánek, Koblasa – Kupka (46. Pajer), Alexandr, Neužil, Činčura - Ott, Šplíchal. Trenér Jelen

Nejlepší hráči: Vojta – Činčura, Trantýr, Šplíchal

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „První poločas jsme prohospodařili. Táborsko bylo ve všem lepší a zaslouženě vedlo. My jsme začali hrát až za stavu 0:2 a odměnou nám bylo aspoň vyrovnání. Ve středu a v neděli nás nečeká nic lehkého a je třeba se na to pořádně připravit.“ 

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Kdykoliv jindy bychom remízu z Olešníku brali, tentokrát to je ale pro nás ztráta. Sedmdesát minut jsme hráli dobrý fotbal a vytvářeli si gólové příležitosti, z nichž jsme proměnili pouze dvě. Ostatní jsme trestuhodně zahazovali. Bohužel jsme posledních dvacet minut vypadli z tempa a Olešník toho využil ke srovnání na konečných 2:2.“


FK Junior Strakonice - TJ Osek 1:1 (0:0)

Góly: 57. Krejčí (pen.) - 64. Hoch. Rozhodčí: Albert - Krčín, Mráz. Delegát: Jodl. ŽK: 1:2 (Krejčí – Hosnedl, Kubiš). Diváků: 99.

Strakonice: Lízal  – Smola, Rybák, Kafka, Hozman – Zahrádka, Míčka – Prajzler (60. Zábranský, 79. Tipanic), Doležal (46. Máška), Bílý – Krejčí. Trenér Čakrt.

Osek: Křížek - Němeček, Krejčí, Kubiš, Martin Čapek – Matěj Čapek (76. Zelenka), Šrámek, J. Hoch, Sigmund (32. Brabec) - Hosnedl, Carda (87. Gondek). Trenér: K. Hoch.

Nejlepší hráči: Krejčí – Hosnedl.

Jiří Cibulka (vedoucí Strakonic): „Okresní derby hrané o strakonické pouti na Sídlišti mělo náboj. Ve 14. minutě zahrozili hosté dělovkou, kterou vyslal Hoch těsně nad břevno. V 17. minutě jsme kontrovali Krejčím, jehož pokus mířil také nad bránu. Ve 27. minutě zahrozili opět hosté Cardou, jenž v dobré pozici zakončil slabou střelou, kterou Lízal chytil. Ve 39. minutě hostující Hoch z trestného kopu z pětadvaceti metrů bránu těsně minul. Ve 43. minutě Martin Čapek z dobré pozice přestřelil. Ve 45. minutě trestný kop z dvaceti metrů si postavil Krejčí, poslal balon přesně k tyči a zkušený Křížek stačil vyrazit na rohový kop. Ve druhém poločase měli domácí první šanci v 57. minutě. Bílý pronikl do vápna, kde byl faulován Kubišem, a nařízenou penaltu Krejčí proměnil 1:0. Radost netrvala dlouho. V 62. minutě po velké chybě domácích se do zakončení dostal Brabec, jehož prudkou střelu ještě Lízal vyrazil, ale zanedlouho v 64. minutě z trestného kopu dobře zacílil Hoch a bylo vyrovnáno na 1:1. V 74. minutě trestný kop Krejčího z pětadvaceti metrů těsně minul šibenici a v 79. minutě jsme dali gól po centru Krejčího Bílým, který nebyl uznán pro údajné postavení mimo hru. Nakonec si hosté mohli odvést tři body, když v 88. minutě Hosnedl trefil břevno.“

Karel Hoch (trenér Oseku): „Na sídlišti se hrálo typické derby s velkým nasazením obou celků, emocemi, šancemi a nakonec se smírným výsledkem. My jsme v utkání začali aktivněji, měli i některé šance či pološance, ale nic jsme nedokázali přetavit ve vedoucí gól. Domácí hrozili hlavně z rychlých brejků, ale do žádné větší šance jsme je nepustili. Druhý poločas začali lépe domácí a odměnou za aktivitu jim byla velice přísně nařízená penalta, kterou Krejčí proměnil. Naši hráči se snažili s vývojem utkání pohnout na svou stranu a povedlo se jim to již za sedm minut. Těsně vedle pokutového území fauloval nevybíravě Němečka strakonický Smola a následný přímý kop umístil do vzdálenější šibenice Jan Hoch. V závěru zápasu jsme se ještě snažili strhnout vítězství na naši stranu, ale nepřálo nám štěstí jako u nastřeleného břevna Hosnedlem, nebo jsme zakončovali zbrkle a bez přípravy. Celkově musím říci, že herně jsme byli lepší, ale bez vstřelených gólů nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek.“


FK Jindřichův Hradec 1910 - FK Olympie Týn n/Vlt. 2:2 (2:0)

Góly: 14. Toman, 39. Fical - 51. Brom, 86. Dobal. Rozhodčí: Dimitrov - Albert, Novotný. Delegát: Matyš. ŽK: 0:1 (Dvořák). Diváků: 100.

J Hradec: Cettl – Fical, Koktavý, Rejthar, Hauser – Janák, Jaroš (67. Šmíd), Votava, Mischnik, Waník (67. Strejček) – Toman (78. Völfel). Trenér Lukáč.

Týn: Kubík - Maxa, Meidl, Brom, Račák - Hudeček, Dumbrovský, Stoklasa, Dobal – Dvořák (76. Vařil), Mezera (90. Novák). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Toman - Račák, Mezera.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Jako den a noc byly oba poločasy z naší strany. V tom prvním jsme byli jasně lepší, dali jsme dva góly a Týn jsme do ničeho nepustili. Ve druhém poločase jsme z nepochopitelných důvodů přestali běhat a hrát fotbal. Tím jsme umožnili soupeři nejprve snížit a v závěru po naší velké chybě ve vápně i vyrovnat. Už v minulém utkání jsme nepodali dobrý výkon, a i když jsme se v prvním poločase zlepšili, tak ve druhé půli jsme opět pokračovali v nevýrazných výkonech. Je to škoda."

Václav Mareš (trenér Týna): „V prvním poločase byl Hradec jasně lepší a po zásluze vedl 2:0. My jsme se takřka do žádné šance nedostali, neboť domácí nás do ničeho nepustili. Do druhé půle jsme si řekli, že musíme být důstojnějším soupeřem, a jsem rád, že tomu tak bylo. Důležité pro nás bylo, že se nám podařilo na začátku druhé půle vstřelit kontaktní branku Josefem Bromem. Domácí to hodně zaskočilo, naopak nás najednou bylo plné hřiště. Myslím si, že od té doby jsme převzali iniciativu zápasu a byli lepším mužstvem. Vyrovnat se nám podařilo po hezké akci Vladimírem Dobalem. Myslím si, že za druhý poločas si zaslouženě odvážíme cenný bod. Hráčům chci poděkovat, že ani za nepříznivého stavu se na to nevykašlali a ve druhém poločase ukázali, že i s tak těžkým soupeřem, jakým byl Hradec, se dá hrát fotbal.“


 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle