Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Duel tabulkových sousedů se proměnil v jasnou partii

 
úterý, 27. září 2022, 10:55

Vimperk – V šestém kole zajížděli hráči Nové Vsi do dalekého Vimperka. Oba soupeři na tom byli bodově stejně a potřebovali body do tabulky.

Očekávalo se, jestli bude zápas vyrovnaný, nebo kdo se do něj pustí s větší touhou po bodech. A netrvalo dlouho a aktivně hrající hosté se hned v sedmé minutě dočkali úvodního gólu utkání, kdy se po nahrávce Fatury dokázal zbavit obránců Jiránek a vstřelil rychlý gól - 0:1.

Hosté z Nové Vsi vzali otěže zápasu do svých rukou. Vimperské moc k ničemu nepouštěli a dál se snažili ohrožovat Formánka v bráně. Ve 12. minutě po nahrávce Neumanna mířil Cettl hlavou těsně mimo. První domácí střela na bránu přišla až v 19. minutě, když střelu Vondráška hostující gólman Hošna chytil.

Nedáš dostaneš platilo i v tomto zápase. Ve 23. minutě se před rohovým praporkem pískal faul na Jiránka. K zahrání se postavil novoveský Novák a jeho trestňák po teči gólmana Formánka skončil až v síti před zadní tyčí - 0:2. Hosté byli v prvním poločase lepším týmem a zaslouženě jej vyhráli. Domácí jedna střela na bránu byla opravdu pouze jedinou šancí.

Vimperští se do druhého poločasu chtěli zlepšit a zápas otočit. K tomu jim měl pomoci rychlý gól, který po vhozeném autu a centru před hostující bránu vsítil vimperský Vintr, jehož neuhlídal hostující Graman - 1:2.

Hosté ale byli v dobré herní pohodě a nepřipustili již žádnou větší akci domácím do konce zápasu. Naopak sami ještě udeřili. V 59. minutě Novák nacentroval na malé vápno a Jiránek hlavičkoval těsně mimo. Ale v 64. minutě po nahrávce aktivního Jiránka se gólovou střelou zpoza vápna prosadil Fatura - 1:3.

Hosté jsou stále lepším týmem a potvrzují to dalším gólem po rohovém kopu Nováka. Jeho centr si v 72. minutě našel Cettla, který zaznamenal čtvrtý gól N. Vsi - 1:4. Gólový účet utkání uzavřel hostující Jiránek. Střelu Žočka gólman Formánek neudržel, míč mu odskočil pouze k připravenému Jiránkovi, pro kterého už nebyl problém zavěsit - 1:5.

Poslední šancí, která stojí za zmínku, je po nahrávce Procházky přes celé hřiště střela střídajícího Vodáka v rychlém náběhu vysoko nad. Hosté byli po celý zápas lepším týmem a zaslouženě si do Nové Vsi odvážejí tři body.

Šumavan Vimperk – TJ Nová Ves 1:5 (0:2)

Góly: 49. Vintr – 7. a 75. Jiránek, 23. Novák, 64. Fatura, 72. Cettl. Rozhodčí: Průchová - Mráz, Klimeš. ŽK: 1:1. Diváků: 68.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková