Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišovští doma na Dačice nestačili. Dostali pět gólů

 
středa, 21. září 2022, 16:25

Lišov - Fotbalisté Lišova na první vyhraný zápas na hřišti stále čekají. Na kontě mají pouze jednu kontumační výhru nad Nemanicemi. Tentokrát byly nad síly Lišovských Dačice.

Zpočátku to vůbec na debakl nevypadalo, protože hra byla vyrovnaná a jako první zahrozili domácí, když Mandíkovu přihrávku převzal sedmnáctiletý Hlaváč, prudce vystřelil, míč letěl na úrovni vinglu branky, bohužel pro domácí vně její konstrukce. Za necelých pět minut ovšem začal excelovat také sedmnáctiletý Vacek, který po kombinaci se Štolbou a Distelem převzal na prostředku hřiště míč, prošel před velké vápno a asi z pětatřiceti metrů prudce levačkou po zemi jej napálil  k tyči Červenkovy branky 0:1. Tím se hosté takzvaně chytli a až do poločasu byli nebezpečnější.

V 18. minutě zahrozil Slabý s Moučkou, jehož střelu srazil Hlaváč a Koláček odvrátil do autu. O chvíli později špílmachr Štolba prostrčil šikovně míč do vápna Distelovi, jehož malá domů Červenku nevystrašila. V 30. minutě při sporadickém útoku Mandík uvolnil Pechoče, který přestřelil vysoko Markovu branku. Pak už přišel další gól na 0:2, když Štolba asi dva metry před bránou posunul míč na brankovou čáru Vackovi, který jej drbnul za čáru. Domácí reklamovali ofsajd, rozhodčí byli ale proti. Tento moment rezonoval ve všech přestávkových diskuzích.

Druhou půli začali hosté útokem Moučky a Šimánka, jehož střelu obrana srazila do rohu, který pěkně rozehrál Moučka a Štolba hlavičkou k tyči zahřál v bráně vystřídavšího Kotáska. V 52. minutě zahrál po faulu hostů Koláček zkrácený roh, míč si pěkně našel Václav Leština, jeho hlavička však odrazila vysokého koníčka a míč z prostoru nad břevnem vyplácnul Marek. V 57. minutě se rozhodlo o muži zápasu, dle kritérií deníku Sport, když Distelův centr odvracel hlavičkou na hranici velkého vápna Koláček. Padající míč si našel kdo jiný než Vacek, uklidil jej přesně k tyči a radoval se z hatricku 0:3. Ještě trochu proti tomu byl nepřehlédnutelný Štolba, který v 59. minutě přesnou nahrávkou na penaltě našel opět Distela, ten ovšem minul branku.

Poté měli dvě šance domácí, když na míč padající do malého vápna ve skluzu nedosáhl nohou Bouchal a vzápětí míč vracel centrem Jakub Šachl, nikdo z domácích jej ale nehledal. V 65. minutě Štolba už nenahrával, protože získal za polovinou Brtníkem odkopnutý míč, řítil se s ním k domácí brance. Na hranici vápna jej zasekl a levou jej ostře trefil k tyči 0:4. To ještě nikdo netušil, co si schoval na 72. minutu, kdy se k němu dostala špatná rozehrávka domácí obrany včetně brankáře, který zůstal pár kroků před vápnem a Štolba ala Shick, ale deset metrů na půlce domácích uzavřel skóre zépasu 0:5.

Tím hosté korigovali loňskou porážku v Lišově 7:0 a zarovnali zápasy posledního období „co Covid působil“ na tři výhry jednu remízu a tři prohry se skóre 17:15 pro SK Lišov. Největší devizou byla realita, že v obou mužstvech nastoupilo, či mohlo nastoupit po osmi hráčích dvacet let a mladších!!!!

Jiří Beneda (trenér Lišova): „Máme za sebou další nepovedený zápas, tentokrát bohužel v domácím prostředí před v tomto počasí slušnou návštěvou. Celkem dobře jsme hráli jen na začátku obou poločasů, nedokázali jsme ale šance využít. Po obdržené brance jsme se již nedokázali zvednout a zápas pro nás skončil opět velkým zklamáním.“

SK Lišov – TJ Centropen Dačice 0:5 (0:2)

Branky: 15., 37. a 56. Vacek, 65. a 71. Štolba. Rozhodčí: Šťastný Radek – Prinz Štěpán, Saidl Radek. ŽK: 3:3 (M. Šachl, Shýbal, Bouchal – Leitkep, Moučka, Chyška). Diváci: 60.

SK Lišov: Červenka – M. Šachl, Koláček (79. J. Leština), Shýbal, Hlaváč (70. Fiktus) – Průša (46. Kotásek), Mandík (65. Kandl), V. Leština, J. Šachl – Bouchal, Pechoč (46. Jeroušek). Trenér: Beneda

TJ Centropen Dačice: Marek – Vít Leitkep, Slabý, Distel, Vacek (68. Točík), Štolba (83. Vojtěch Leitkep), Brtník, Zejda, Chyška, Moučka (74. Vítkovský), Šimánek (88. Máša).  

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Petr Vlasák