Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborský Meteor uštědřil Kovářovu pořádný debakl

 
úterý, 20. září 2022, 20:04

Tábor – V 5. kole I. A třídy na sebe narazila družstva Meteoru Tábor a Kovářova. Ten v loňském ročníku dokázal Meteor v obou vzájemných duelech porazit a zajímavý zápas se očekával i tentokrát. Kovářov ovšem přijel v dost okleštěné sestavě a proti mladému táborskému týmu neměl šanci na úspěch.

Hned v úvodu zápasu se míč odrazil k Velkovi, ale jeho střelu z vápna vychytal brankář Baštýř. Poté se po dlouhém nákopu dostali ke střele také hosté, jenomže proti Rakovi se dobrým zákrokem zaskvěl Šedivý.

Ve 20. minutě měl Meteor možnost zahrávat rohový kop, ze kterého padla první branka. Široký posadil centr na volného Lachouta a domácí se mohli běžet radovat. O pár minut později se po dobré kombinaci dostal balón ke Kollárikovi, který se na vápně proháčkoval až ke střele, ale ta našla pouze rukavice brankáře.

Další možnost měl na noze Sedláček, ale jeho střela z rohu vápna netrefila branku. Ve 28. minutě se u lajny pěkně uvolnil Velek, který předložil míč Sedláčkovi, ale toho ve velké šanci vychytal opět pozorný Baštýř. Následně se míč odrazil k Širokému, jeho střelu ale zablokovala obrana.

Ve 31. minutě už gól padl. Po rohovém kopu domácích zůstal ve vápně ležet Fiala, ale hra pokračovala dál a po následném dohrání to ze střední vzdálenosti zkusil Široký, který střelou překvapil i brankáře - 2:0.

Za dalších pět minut se po levé straně hnal do zakončení Sedláček, ale první střelu brankář vyrazil a dorážka tohoto rychlonohého hráče skončila na břevně. O minutu později se ve vápně prokličkoval ke střele Neruda, avšak netrefil bránu.

Ve 40. minutě ale přece jen domácí navýšili náskok a postaral se o to Kollárik, kterému dobře nahrál Sedláček. Krátce před pauzou ovšem přišlo snížení, když domácí obrana nezachytila náběh útočníka a Šedivý při výběhu fauloval. Penaltu zkušeně do středu brány proměnil Brůžek, který uzavřel poločasové skóre na 3:1.

Tři góly v rychlém sledu

Z kraje druhé půle měl dobrou příležitost ke skórování Neruda, který po centru Sedláčka trefil pouze brankáře. V 61. minutě prodloužil Kollárik na polovině hřiště balón k Sedláčkovi, který ho zatáhl a zpětnou nahrávkou našel na penaltě úplně volného Kollárika, který zakončil do protipohybu gólmana - 4:1.

O dvě minuty později se míč odrazil k mladšímu z Pípalů, který ale v úniku napálil pouze brankáře. Míč se však naštěstí pro domácí odrazil na nohu Sedláčka a ten ho z bezprostřední blízkosti poslal do sítě.

Meteor ani nadále nešetřil svého soupeře a za další tři minuty zvýšil zásluhou Nerudy náskok už na rozdíl pěti branek. V 70. minutě měl možnost na hattrick Kollárik, kterého po pěkném centru Jakuba Pípala pobídl ke skórování Janošík, ale táborský útočník trefil bombou obránce, který stál na čáře. V 75. minutě se po odkopu dostal do úniku Rak a sám proti Šedivému uspěl - 6:2.

Krátce na to kopal Meteor rohový kop, který Kollárik zakroutil pouze do tyče a následnou dorážku Lachouta zastavila druhá tyč brány. V 80. minutě ale přišlo další zvýšení náskoku, když se po dobré nahrávce od Lachouta dostal k zakončení střídající Benedikt, který nezaváhal.

O chvíli déle to z vápna zkoušel také Jan Pípal, ale těsně minul branku. V poslední minutě zápasu zatloukl hřebíček do kovářovské rakve znovu Benedikt, který četl situaci a střelu Kollárika dorazil za bezmocného gólmana.

Zápas tak skončil jasným vítězstvím Meteoru 8:2. Ten tak navázal na úspěchy proti Dačicím a Veselí.

Příští týden přivítá Kovářov na svém hřišti Lokomotivu ČB a Meteor sehraje v neděli odpoledne derby v Mladé Vožici.

FK Meteor Tábor – TJ ZD Kovářov 8:2 (5:1)

Góly: 20. Lachout, 31. Široký, 40. a 61. Kollárik, 63. Sedláček, 66. Neruda, 80. a 90. Benedikt - 45. Brůžek (pen.), 75. Rak.

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Markéta Velková