Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ze šlágru v Chýnově si všechny tři body odvezli hosté z Bernartic

 
pondělí, 19. září 2022, 12:54

Chýnov - Se zájmem sledované utkání mezi odvěkými soupeři skončilo nakonec šťastnou výhrou hostů. I když se téměř celý druhý poločas odehrával na jejich polovině, bernartické mužstvo dalo domácímu celku velkou lekci v produktivitě. V první půli se hrála v Chýnově celkem vyrovnaná partie, ve které se příliš pohledných akcí neurodilo a obě dvě mužstva myslela především na to, aby neinkasovala.

Hned ve 4. minutě se dostal po rohovém kopu k dorážce domácí Rytíř, ale trefil jen dobře postaveného hostujícího brankáře Fučíka. V 11. min. se dostal po krásné přihrávce od Krále do vyložené šance chýnovský F. Zadražil, ale nastřelil jen nohy padajícího Fučíka, který svým zákrokem zachránil svůj celek od vedoucího gólu domácích. 

Ve 26. minutě se ještě prezentoval pěknou střelou z hranice trestného území domácí Král, ale Fučík si i s tímto jeho pokusem nadvakrát poradil.

Ve 37. minutě pak zahrávali hosté Šimonem Králem ze dvaceti metrů trestný kop, ale domácí opora v brance Průša si rovněž s jeho tvrdou střelou bez problémů poradil. Obě mužstva tak odcházela do šaten za bezbrankového stavu.

Do druhé půle však viditelně lépe vstoupilo domácí mužstvo, vytvořilo si velkou územní převahu, ale dobře hrající bernartická defenzíva stále odolávala, a co prošlo, to dokázal zlikvidovat spolehlivý gólman Fučík, který opět prokazoval, že patří spolu s domácím Průšou mezi nejlepší gólmany v I. A třídě.

V 50. minutě vyrobili domácí před hostující brankou velký závar, ale střely Kavky a po té Václava Hrušky směřující do branky hosté obětavými zákroky zablokovali. V 52. minutě pak centr domácího Mareše poskakoval po břevně Fučíkovy branky, ale do sítě jej domácí hráči nepropasírovali. V 56. minutě pak předvedli po pravé straně domácí krásnou kombinační akci, na jejím konci byl Václav Hruška, ale jeho tvrdou střelu pod břevno vytáhl zázračně Fučík na rohový kop. Z něj však již chýnovský celek otevřel v 57. minutě skóre, kdy se hlavičkou prosadil Václav Hruška, jeho střelu ještě stačil bernartický brankář vyrazit, ale z dorážky se již Král nemýlil - 1:0. Po této brance  měli domácí ještě dvě výborné možnosti, nejprve Kavkou v 59. minutě a po té Doubravou v 60. minutě, své vedení navýšit, ale hosté i s velkou podporou paní štěstěny náporu domácích odolali.

A tak udeřilo v 63. minutě na druhé straně, kdy chybovali domácí zadáci, na pravém křídle dostal prostor k rychlému brejku bernartický rychlík  David Novák, utekl Ursacherovi a jeho přesný centr zakončil do prázdné branky Rakovan - 1:1. V 68. minutě pak mohl vrátit vedení chýnovskému celku Vlastimil Hruška, ale trefil jen dobře postaveného Fučíka na brankové čáře, a hned o dvě minuty později měl gól na noze i aktivní Václav Hruška, kdy dorážel míč do prakticky prázdné hostující branky, ale jeho slabá střela se přes brankovou čáru nedostala.

A tak přišel pro domácí hráče a pro domácí fanoušky dokonalý šok, když se v 81. minutě prosadil po ojedinělé návštěvě hostů před brankou domácích pohotovou dorážkou podruhé bernartický Rakovan a dostal svůj celek do vedení - 1:2. Po té se hosté zaměřili již jen na udržení svého jednobrankového vedení, což se jim i přes závěrečný nápor domácích také podařilo. A domácímu celku alespoň k remíze nepomohlo během zápasu ani patnáct zahrávaných rohových kopů.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova):  "Bylo to hodně soubojové utkání, v první půli jsme měli jednu vyloženou šanci, ale Zadražila vychytal bernartický gólman. Ve druhém poločase jsme se herně zlepšili, vytvořili jsme si velký tlak, ujali jsme se zaslouženě vedení, ale pak jsme to již bohužel nepotvrdili druhým gólem. Bernartice naopak z první akce ve druhé půli po rychlém brejku vyrovnaly. V závěru zápasu jsme pak chybovali v našem pokutovém území a hosté toho využili ke vstřelení druhé branky. Ve druhé půli jsme měli dobré nasazení, ale vyhořeli jsme v koncovce."

Pavel Schorník (trenér Bernartic):  "V Chýnově se hrál, jako již tradičně, velmi bojovný zápas plný agresivity a dostupování soupeře. Sehráli jsme velmi těžké utkání s těžkým soupeřem na mokrém, ale výborně připraveném trávníku. A samozřejmě jsme velice rádi, že se nám po hodně dlouhé době podařilo v Chýnově vyhrát."

FC Chýnov -  TJ Sokol Bernartice  1:2 (0:0)    

Góly: 57. Král – 63. a 81. Rakovan. Rozhodčí: Herzog - Cigáň, Rous. ŽK: 4:3 (Václav Hruška, Havlík, Pták, Mareš - Rakovan, Ťupa, Šťástka). Rohové kopy: 15:3. Diváků: 105.

Chýnov: Průša – Mareš, Doubrava, Rytíř (83. Štrouf), Ursacher (83. Pták) – Havlík (70. Mládek), Václ. Hruška, Kavka, Vl. Hruška – Král, F. Zadražil (70. J. Hruška). Trenér Petr Holota.

Bernartice:  T. Fučík – Charypar, Ťupa, Šťástka, J. Novák – Homola (76. Suchan), Süsmelich, Š. Král (88. Peterka), D. Novák - Rakovan (90. Růžek), Brož. Trenér Pavel Schorník.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer