Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

ČFL: Písek padl v Králově Dvoře, béčko Dynama skolil Ital Maione

 
neděle, 18. září 2022, 12:24

Králův Dvůr/Mladé – Sedmé podzimní kolo třetí ligy znamenalo pro dva zástupce jižních Čech dvě porážky. Písek zbytečně ztratil zápas na trávníku Králova Dvora, kde propásl druhý poločas. Duel rezervy Dynama měl opačný proběh a skončil překvapivou porážkou domácích.

Písek přitom odehrál velmi dobře první poločas. Ve 25. minutě zaútočil po pravé straně, Bicenc nahrál Marku Kalouskovi a ten poslal výstavní střelou hosty do vedení. „První poločas se nám povedl. Byli jsme dominantní, soupeře jsme k ničemu nepustili a dobrý výkon jsme korunovali gólem. Bohužel další gól jsme nepřidali, i když šance jsme na to měli,“ líčí Jihočeskému fotbalu kormidelník FC Písek Milan Nousek.

Po přestávce se ale štěstí od píseckých fotbalistů odvrátilo. Inkasovali v rozmezí dvaceti minut tři góly a za stavu 3:1 už to měli těžké. „Rozhodl zkrat ve druhém poločase, kdy jsme dostali tři góly za sebou. Po druhé obdržené brance z penalty jsme ve snaze o vyrovnání hru trochu otevřeli a inkasovali jsme potřetí. Pak jsme sice snížili, vynutili jsme si i tlak, už to ale byla z naší strany spíš křeč,“ mrzí Nouska po prvním ze dvou venkovních střetnutí v řadě.

Vltavín dal mladíkům lekci

Béčko Dynamo hostilo po dvou vydařených zápasech na Složišti předposlední Vltavín a po remíze na půdě vedoucí Admiru chtělo získat druhou domácí výhru. Vyzbrojilo se o pět hráčů širšího ligového kádru, po zranění se poprvé rozehrával Chorvat Matej Mršić. Budějovičtí v silné sestavě promrhali první poločas a nevypracovali si kloudnou příležitost. Pražané naopak vytěžili z minima maximum a dorážkou po centru od Itala Carla Maria Maioneho šli do vedení.

Po přestávce a čtyřnásobnému střídání pendlů se hra rezervy rapidně zlepšila, jenže náskok Vltavínu pojistil opět Maione, když využil dalšího zaváhání obránců a propálil brankáře Luksche. „Ve druhém poločase jsme měli tlak, vytvořili jsme si šance, ale prohrál nám to první poločas. Riskl jsem to, kluci neměli potřebný klid, prohrávali, byli si toho vědomi a chtěli zápas zvládnout,“ řekl na klubovém webu hlavní kouč B-týmu SK Dynamo Dušan Žmolík.

FK Králův Dvůr – FC Písek 3:2 (0:1)

Góly: 56. Kabele, 66. Kraus (pen.), 76. Bláha - 25. Kalousek, 80. Vlček. Rozhodčí: Melichar - Hlaváček, Polena. ŽK: 5:4 (Kabele, Osypenko, Beňo, Kraus, Osvald – Němeček, Belej, Sajtl, Kalousek). Diváků: 120.

Písek: Satrapa – Sajtl, Běloušek, Musa, Kotrba – Němeček, Belej – Kalousek, Koreš (72. Vlček), Voráček – Bicenc. Trenér Nousek.


SK Dynamo ČB B – Loko Vltavín 0:2 (0:1)

Góly: 27. a 63. Maione. Rozhodčí: Havlík – Toucha, Brom. ŽK: 3:1 (Böhm, Brabec, Pineau – Tichý). Diváků: 134.

Dynamo B: Luksch – Bartizal, Brabec, Čoudek (46. Böhm), Šimoník (18. Pineau) – Malecha, Hák, Pravda – Penner (46. Polanský), Matoušek (46. Prášek), Mršić (46. Bečvář). Trenér Žmolík.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama