Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rudolfov otočil ve čtvrteční předehrávce duel s Olešníkem a připsal si důležité tři body

 
pátek, 16. září 2022, 17:06

Rudolfov - V předehrávce 7. kola krajského přeboru došlo k dalšímu překvapení na úkor fotbalistů Olešníku. Ti v minulém kole poprvé prohráli na půdě Milevska a ve čtvrtek se dočkali další porážky, tentokrát v Rudolfově.

První poločas přitom patřil právě hostujícímu Olešníku, který se také v 9. minutě ujal vedení krásnou střelou Matúše Beka. Další šance Totha, Martince či rána Hezoučkého už Olešník z trvalé převahy nevyužil a na konci poločasu přišel trest.

Do kabin šli ale v poločase asi spokojenější hráči Rudolfova, jimž se ve 45. minutě podařilo vyrovnat zásluhou osamocného  Jakuba Hrice.

Gól do šatny hosty znejistil, zatímco domácí hráče povzbudil. Po přestávce se na těžkém terénu gólově prosadil už jenom tým Rudolfova, když v 72. minutě zápas rozhodl po individuální akci Radim Pouzar.

Domácí už si své vedení zkušeně pohlídali a připsali si tři body. Olešník naopak utrpěl druhou porážku v řadě a druhou celkově.

Radim Pouzar (hrající asistent Rudolfova): „Celý první poločas patřil jednoznačně hostujícímu týmu. Hned v úvodu vstřelil krásnou branku a měl i další příležitosti zápas rozhodnout. My jsme byli velmi nepřesní, zbrklí a moc jsme Olešník nedokázali ohrozit. Až v samém závěru poločasu dokázal po standardní situaci vyrovnat Jakub Hric. Druhý poločas už byl mnohem vyrovnanější a nám se podařilo vstřelit branku na 2:1. I Olešník neustále hrozil, ale v zakončení nebyl tak efektivní. Odehráli jsme velmi těžký zápas, na těžkém terénu, proti velmi těžkému soupeři, o to víc si výhry vážíme.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Nejprve bych rád poděkoval Rudolfovu, že nám vyšel vstříc, a zápas jsme mohli odehrát místo v neděli už ve čtvrtek. První poločas byl z naší strany výborný a dali jsme už v 9. minutě krásný gól. Byli jsme v prvním poločase častěji na balónu, byli jsme fotbalovější než Rudolfov, bohužel jsme však nevyužili ještě některou z dalších příležitostí. Naopak jsme ve 45. minutě inkasovali gól do šatny. Ten s námi zřejmě zamával, protože druhý poločas už nebyl podle našich představ. Rudolfov pozměnil rozestavení, dal gól na 2:1 a vedení už si zkušeně pohlídal. Sice jsme pak měli platonický tlak, ale vyrovnat už jsme nedokázali. Zápasu by podle mého názoru slušela spíš remíza.“

SK Rudolfov – FK Olešník 2:1 (1:1)

Góly: 45. Hric, 72. Pouzar – 9. Beko. Rozhodčí: Kollmann – Cigáň, Novotný. ŽK: 3:1 (Hajný, Šindelář, Pouzar – Vojta). Diváci: 100.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný, Hajný, Prokeš – Peiger (69.Tlamsa), Gerstner (76.Vejvar), Hric, Pouzar, Sládek – Šindelář. Trenér Nárovec

Olešník: P. Tomášek – Vrážek, D. Tomášek, Nohava, Vojta (79. Rajzl) – Toth (68. Nýdl), Vonášek, Lafata, Beko (58. Miklík) – Martinec, Hezoučký. Trenér Chlumecký

Nejlepší hráči: celý tým – Hezoučký, Lafata

 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza
 


 
Reklama