Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roman Nádvorník je novým trenérem Táborska

 
úterý, 13. září 2022, 14:42

Táborsko – Druholigový FC SILON Táborsko má od úterý 13. září 2022 nového hlavního trenéra. Týmu se ujímá 49letý Roman Nádvorník, který naposledy trénoval druholigový tým Al Dhaid ve Spojených arabských emirátech, ještě předtím si vyzkoušel řecký klub AEP Kozani. Roman Nádvorník přichází v okamžiku, kdy A týmu FCT ve F:NL patří 14. příčka s 8 body a naposledy ostudně prohrál v Prostějově 5:0.

„Dosavadní trenér Radoslav Kováč nebyl odvolán. Ozvaly se prvoligové Pardubice a daly mu nabídku, kterou jsme akceptovali. My doufáme, že nový trenér dokáže mužstvo zvednout, spoléháme na jeho bohaté zkušenosti, zná to tu, už tady trénoval. Víme, že dokáže každý tým takticky velmi dobře připravit, že má u hráčů velký respekt, je přísný na herní disciplínu,“ uvedl ředitel klubu Martin Vozábal.

Nádvorník se vrací na známá místa, FC SILON Táborsko (dříve FC MAS Táborsko) už dvakrát vedl mezi lety 2013 až 2018. Má zkušenosti s první českou ligou, kde působil v Příbrami, na Žižkově a v Karviné. Úspěšnou štaci má za sebou ve Vlašimi, s níž postoupil z ČFL do druhé ligy. Během podzimu 2010 ji vytáhl až na první příčku.

Roman Nádvorník k novému táborskému angažmá řekl: „Už jsem do klubu dvakrát přicházel, kdy byla podobně nedobrá situace, ale vždy jsme se dostali nahoru v tabulce a zachránili jsme se. Musím říct, že na Táborsko mám krásné vzpomínky, jsou tu fajn lidi, je to tu pro mě srdeční záležitost. Věřím, že zase uděláme úspěchy a dostaneme se ze spodních pater tabulky, ale dnes nechci nic slibovat. Situace je opravdu špatná. Máme nejméně vstřelených gólů v soutěži a jako třetí v pořadí jsme jich nejvíce obdrželi. To není ideální stav. Můj nástup je o to složitější, že v neděli k nám přijede mančaft Líšně, který ještě neprohrál. Pak bude reprezentační pauza, kdy budeme mít větší prostor, abychom mužstvo zkonsolidovali a připravili na zbytek podzimní sezony. Věřím, že budeme úspěšní už teď o víkendu a budeme doma bodovat.“

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC Silon Táborsko