Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Jindřichův Hradec je novým lídrem soutěže. Osek s novým trenérem remizoval s Hlubokou

 
neděle, 11. září 2022, 13:35

Jihočeský kraj - Díky výhře v Semicích se fotbalisté Týna nad Vltavou posunuli do nedělního odpoledne na druhé místo tabulky. Prachatický Tatran bojuje, na první body však stále čeká. Ve Strakonicích bojoval až příliš, a to ho zřejmě stálo body, protože přišel o dva vyloučené hráče. Osek pod novým trenérem remizoval s Hlubokou 1:1. Protivín si poradil s urputnou obranou Dražic a vyhrál 3:0. Nedělní magnet mezi týmy Jindřichova Hradce a Táborska B měl jednoznačný průběh, když exdivizní domácí tým zvítězil vysoko 6:0. Jindřichohradečtí už zůstávají jediným neporaženým celkem, neboť ve druhém nedělním odpoledním utkání prohrál Olešník v Milevsku a spadl na druhou příčku.

Semice začaly proti Týnu na domácím hřišti výborně a už ve 4. minutě otevřel Jakub Keclík po pohledné kombinační akci skóre. Hosté se ale nenechali rozhodit a následující minuty už patřily Olympii. V 10. minutě již Týn vedl 1:2 a do poločasové přestávky přidal Dobal ještě třetí gól. Ve druhé půli padlo po jednom gólu na každé straně. Domácí nejprve Hralou snížili, ale poslední slovo měl vltavotýnský Pavel Vařil a Olympie si tak odvezla ze Semic tři body za výhru 2:4. „Myslím, že po našem druhém gólu jsme převzali iniciativu,“ říká trenér Týna nad Vltavou Václav Mareš.

Fotbalisté Protivína splnili roli favorita a podle očekávání porazili Dražice, na výhru se ale dost nadřeli. Domácím se proti soustředěné obraně Dražic moc nedařilo, přesto se jim v první půli povedlo dvakrát zhuštěný obranný val soupeře překonat. Poprvé skóroval ve 33. minutě Petr a do šatny přidal druhý gól Zbyněk Vorel. Po přestávce se obraz hry změnil. Hosté měli územní převahu, gól však z žádného  ze závarů nevytěžili. V závěru zápasu to byl naopak domácí Hrachovec, kdo přidal třetí pojistku. Protivín tak vyhrál 3:0. „Podle mého názoru výsledek předčil předvedenou hru,“ myslí si šéf protivínského klubu Václav Křišťál.

Oseku se na začátku sezony nedaří a po minulém utkání v Týně skončil trenér Josef Mráz. Proti Hluboké už mužstvo vedl nový trenér Karel Hoch. V osecké sestavě chyběl brankář Uhříček, jehož nahradil mezi třemi tyčemi vcelku úspěšně Pavel Vojta. Chyběl také kapitán Jan Hoch a citelně schází samozřejmě zraněný David Říský. Vojta, který naskočil v této sezoně poprvé, kapituloval v 11. minutě kdy za jeho záda dorazil balón Martin Škoda. Další branka už do poločasu nepadla. Zkraje druhého poločasu trefil hlubocký Hrachovec tyč. To domácí měli více štěstí a v 79. minutě se Matěji Čapkovi podařilo vyrovnat na konečných 1:1.

Fotbalisté Trhových Svinů předvádějí v krajském přeboru zvlášť na domácím hřišti solidní výkony a domácí neporazitelnost drží i po utkání s Třeboní. Také Jiskra se na začátku sezóny drží dobře a před utkáním měla o bod víc než domácí Spartak. Utkání slibovalo zajímavou podívanou a tomu odpovídala i návštěva. Utkání přihlíželo 150 diváků, což byla největší sobotní návštěva. Spartakovci své fanoušky potěšili zejména ve druhém poločase, kdy se jim podařilo zápas rozhodnout. Prvního gólu se dočkali v 64. minutě, který dal jejich oblíbenec Lukáš Gažák. Rozhodující momenty přišly v poslední desetiminutovce. Nejprve byl vyloučen po druhé žluté kartě hostující Kubata, aby vzápětí Ondřej Kolář přidal druhý uklidňující gól Trhových Svinů.

V nervózním utkání přehráli fotbalisté Strakonic prachatický Tatran 3:2. Hosté se sice ujali zásluhou Martina Fischera ve 14. minutě vedení, hned o minutu později si ale situaci notně zkomplikovali, když Kasík zbytečně fauloval a dostal červenou kartu. Do poločasu Tatran své vedení udržel, avšak po přestávce přišel obrat. Strakoničtí výhodu jednoho muže v poli využili a dvěma góly Krejčího a jedním Rozhoně zápas otočili na 3:1. Prachatice bojovaly až do konce a v poslední minutě Tatran korigoval na 3:2, zároveň ale přišel o brankáře Trnku, který po druhé žluté kartě vyfasoval rovněž červenou. „Po první červené kartě byli hosté silně podráždění,“ všiml se vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka.

V utkání Jankov - Rudolfov prvních třicet minut na hřišti dominovali hosté z Rudolfova, kteří šli zaslouženě do vedení po hlavičce Tyrpáka. Ve 24. minutě se prosadil po sérii domácích nepřesností Sládek a s domácími to nevypadalo vůbec dobře. Závěr poločasu přinesl herní zlepšení Jankova, avšak změnu skóre nikoliv. Ve druhém půli měli Jankovští stálý tlak, ale šanci si žádnou nevpracovali, proto ani potřetí v řadě nedali Rudolfovu gól.

U Vajgaru se očekával zajímavý souboj exdivizního Jindřichova Hradce s ambiciózním béčkem Táborska. Ani jeden z týmů dosud neprohrál, Táborsko doknce neztratilo ještě ani bod. Utkání mělo nakonec jednoznačný průběh. Hodně napověděl už samotný úvod zápasu. Hosté si nedali pozor na Martina Tomana a jeho zásluhou domácí vedli po třech minutách již 2:0. Diváci se těšili na další góly v síti Táborska, museli si ale počkat až do druhého poločasu. V 68. minutě dal Filip Votava na 3:0 a odevzdané Táborsko pak dalo prostor domácím hráčům, aby přidali ještě další tři góly. V dresu Jindřichova Hradce se našel další dvougólový střelec Kevin Strejček a zmar hostujícího týmu stvrdil vlastním gólem Radek Trantýr.

Fotbalisté Milevska odehráli s Olešníkem dobrý zápas a svého soupeře připravili o první body. Vyrovnaný první poločas přinesl dva góly. Nejprve ve 26. minutě brankáře Olešníku prostřelil z úhlu Viktor Přibyl, aby už za tři minuty překonal milevského gólmana hlavou zblízka Jakub Toth. Zápas se ve prospěch Milevska zlomil ve druhém poločase. Přesněji v rozmezí dvou minut mezi 69. a 71. minutou. Nejprve Vakočův centr poslal za záda gólmana Tomáška Jaroslav Hadáček a chvíli na to rozjásal gólem z malého vápna tribuny Daniel Petřík. Vzduchotechnici byli ve druhém poločase lepším týmem a zaslouženě vyhráli 3:1. Olešník přišel o neporazitelnost a také o vedení v tabulce. 

Výsledky 6. kola krajského přeboru:


FC AL-KO Semice – FK Olympie Týn n./Vlt. 2:4 (1:3)

Góly: 4. J. Keclík, 47. Hrala – 6. Dumbrovský, 10. Císařovský (vlastní), 34. Dobal, 64. Vařil.

Rozhodčí: Cigánň – Vican, Boček. Delegát: Urban. ŽK: 2:1 (Zborník, Řezáč – Mezera). Diváků: 100.


FK Protivín – TJ Dražice 3:0 (2:0)

Góly: 33. Petr, 45. Z. Vorel, 87. Hrachovec.

Rozhodčí: Dunovský - Jevčák, Smola. Delegát: Matyš. ŽK: 1:4 (Hrachovec – Turek, Mareš, L. Stuchlík, M. Stuchlík). Diváků: 85.


TJ Spartak Trhové Sviny – TJ Jiskra Třeboň 2:0 (0:0)

Góly: 64. Gažák, 84. Kolář.

Rozhodčí: Albert – Pečenka, Jarolím. ŽK: 1:2 (Šafránek – Kubata, Průcha). ČK: 0:1 (82. Kubata). Diváků: 150.


SK Jankov - SK Rudolfov 0:2 (0:2)

Góly: 13. Tyrpák, 24. Sládek

Rozhodčí: Němec - Lepič, Mráz. ŽK: 1:1 (Kupka - Sládek). Diváci: 118.


FK Junior Strakonice – FK Tatran Prachatice 3:2 (0:1)

Góly: 63. (pen.) a 84. Krejčí, 52. Rozhoň – 14. Fischer, 90. Jakub Rauscher.

Rozhodčí: Nedvěd – Kollmann, Herzog. ŽK: 3:6 (Děd, Bílý, Rybák – Trnka, T. Pravda, J. Pravda, Jak. Rauscher, Luňáček, Škopek). ČK: 0:2 (15. Kasík, 92. Trnka). Diváků: 100.


TJ Osek – TJ Hluboká nad Vltavou 1:1 (0:1)

Góly: 79. Matěj Čapek – 11. Škoda.

Rozhodčí: Vican – Boček, Cigáň. ŽK: 2:1 (Šrámek, Matěj Čapek – Hájek). Diváků: 85.


FK Jindřichův Hradec – FC Silon Táborsko B 6:0 (2:0)

Góly: 2. a 3. Toman, 73. a 86. Strejček, 68. Votava, 82. Trantýr (vlastní)

Rozhodčí: Vican - Boček, Šťastný. Delegát: Lovětínský. ŽK: 3:2 (Rejthar, Waník, Fiža - Pajer, Ott). Diváků: 105.


FC ZVVZ Milevsko – FK Olešník 3:1 (1:1)

Góly: 26. Přibyl, 69. Hadáček, 71. Petřík - 29. Toth.

Rozhodčí: Albert - Votava, Jevčák. ŽK: 1:0 (Petřík). Diváků: 100.


 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle