Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pět gólů v jednom utkání, to už tu dlouho nebylo. Dominik Dumbrovský je Mužem kola

 
pátek, 9. září 2022, 10:45

Týn nad Vltavou - Fotbalistům týnské Olympie se v poslední době daří. Olympie se prezentuje výbornou kolektivní hrou, za povšimnutí ale stojí i některé individuální výkony. V minulém kole si vysloužil ocenění od redakce Jihočeského fotbalu Maksym Maitak, a i tentokrát nás zaujal fotbalista Týna nad Vltavou. Proti Oseku předvedl parádní střelecký koncert Dominik Dumbrovský a právě jeho jsme zvolili Mužem kola. V týdnu se byl mladý hráč Olympie inspirovat přímo na stadionu v Dortmundu, kde hrála Borussia v Lize mistrů s Kodaní. Po odchodu spoluhráče Maitaka se budou góly očekávat právě od Dominika Dumbrovského.

Odehrál už jste vůbec ve vaší kariéře lepší zápas?
Byl to zatím asi nejlepší zápas, co jsem kdy odehrál. Pět gólů v jednom utkání, to se mi nikdy nepovedlo. Myslím, že i pro Týn je to v krajském přeboru rekordní vítězství.

Čím to bylo, že se vám tak dařilo, měli jste zkrátka svůj den?
Těžko říct čím to bylo, asi se to ten den sešlo. Hodně je to o tom, že v Týně máme skvělou partu, která drží pohromadě. Soupeře jsme přehráli ve všech herních činnostech a spadlo nám tam úplně všechno. Osek jsme porazili zaslouženě.

Nečekal jste od mužstva Oseku, že bude nepříjemnějším soupeřem?
Upřímně řečeno, čekal jsem od něho víc. Nevím, asi mu to nějak nesedlo.

Z kterého gólu jste měl největší radost?
Nejvíc mě potěšil gól na 6:1, protože byl nejhezčí. Jinak ty ostatní góly nebyly nic moc (smích).

Popište ten šestý gól…
Stál jsem pár metrů za vápnem, když se ke mně odrazil balón. Říkal jsem si, že nebudu nic vymýšlet a napálil jsem to přesně do šibenice.

Překvapilo vás, že už brzy po startu soutěže oznámil svůj návrat domů ukrajinský spoluhráč Maksym Maitak?
V případě Maksyma nikdo dopředu nevěděl, jak to s ním bude, zda se bude chtít vrátit na Ukrajinu či nikoliv. Svůj odchod nám oznámil na poslední chvíli. Určitě je to pro nás ztráta, protože je to výborný útočník i skvělý kluk.

Kdo nyní bude dávat v Týně góly. Je to na vás?
Asi ano, budu se ho snažit nahradit. Teď se mi střelecky dařilo, tak doufám, že takto budu pokračovat.

Vloni v létě jste to zkoušel v Písku. V rozhovoru pro web Olympie jste zmínil, že po přátelském duelu s dorostem Slavie jste se s třetiligovým týmem dohodl, že se vrátíte do Týna. Přitom ve zmíněném utkání jste dal gól a chválil vás i trenér  Nousek…
Do Písku jsem šel na zkoušku odehrát právě ten jeden zápas se Slavií. Trenér by mi asi i dal šanci v dalším utkání, já jsem byl ale dohodnutý v Týně, že budu hrát tam. Proto pro mě zkouška v Písku skončila po zmíněném zápase se slavistickým dorostem a v další přípravě už jsem pokračoval s Olympií. Bylo by mi hloupé, přijít v Týně až na mistrovský zápas.

Máte ambice zahrát si v budoucnu vyšší soutěž než krajský přebor?
Uvidíme, jak se mi bude dařit. Pokud by se naskytla šance zahrát si vyšší soutěž, rád bych si to zkusil. Nikam do vyšší soutěže se ale za každou cenu nehrnu, protože v Olympii jsem spokojený.

Platí stále, že jste vysokoškolským studentem?
Na Karlově Univerzitě v Praze studuji Fakultu tělesné výchovy a sportu.

Jak se to dá skloubit s fotbalem v Týně nad Vltavou?
Sám si tvořím rozvrh, takže jsem si studium naplánoval tak, abych v Týně stíhal alespoň páteční předzápasový trénink. Jinak mám v Praze i nějaké pohybové aktivity, takže skloubit se to dá.

Patří mezi ty fotbalové aktivity také fotbal?
Už ne. Asi měsíc jsem zkoušel trénovat v Aritmě Praha. Domluvil jsem si to přes kamaráda Mikuláše Jášu, s nímž se znám z Táborska. Moc se mi tam ale nelíbilo, asi jsem nezapadl do kolektivu, takže jsem skončil.

Běžně si takhle uprostřed týdne vyrazíte na zápas Ligy mistrů?
To byla čistě spontánní akce (úsměv). S kamarádem jsme si v pondělí řekli, že v úterý nemáme co dělat, tak jsme si vyrazili na Ligu mistrů do Dortmundu. Oba jsme fanoušci Borussie, tak jsme si chtěli vychutnat atmosféru velkého zápasu.

Nechal jste se inspirovat?
Zaujal mě Jude Bellingham. Na to, kolik je mu let, je to neskutečný hráč. Je to moderní střední záložník.

Ideální jedenáctka 5. kola krajského přeboru:

Jan Počinek (Dražice)

Marek Kroneisl (Jankov), Tomáš Antoš (Hluboká), Karel Trantina (Semice), Pavel Tůma (Třeboň)

Jaromír Vorel (Protivín), Filip Votava (J. Hradec), Roman Maršík (Milevsko),

Dominik Dumbrovský (Týn), Adam Petr (Protivín), Pavel Hezoučký (Olešník)

 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein