Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut triumfoval v poháru. V celostátní části vyzve prvoligový Rapid

 
středa, 7. září 2022, 14:34

České Budějovice - Finále krajské části Poháru SFČR nabídlo to nejlepší z jihočeského futsalu. Utkal se v něm totiž druholigový Absolut Černý Dub a dnes již exligové SK Dynamo PCO Č. Budějovice. Vítězem se nakonec stali po dramatické bitvě futsalisté Absolutu, kteří v osmifinále celostátní části vyzvou tuto neděli od 19:30 prvoligový FC Rapid Ústí nad Labem.

V pondělí 29. srpna bylo na programu v hale Lokomotivy finále krajské části Poháru SFČR, které obstaraly druholigový Absolut s exligovým Dynamem. K vidění na jedné palubovce tak bylo to nejlepší z jihočeského futsalu. V utkání hraném 2 x 25 minut hrubého času se do vedení dostal jako první ve 4. minutě exligista, a to zásluhou povedené střely Jasanského. Následující minuty byly ve znamení skvělých zásahů brankářů či nemohoucnosti střelců na obou stranách. Ačkoli chybělo brankové vyjádření, příchozí diváci se přesto nenudili. Ve 44. minutě však bohužel byli svědky i vyloučení brankáře Absolutu, Patrika Kříže, který neudržel nervy na uzdě a zbytečně v přerušené hře vrazil do Pouzara. Do branky Absolutu tak musel hráč Pasecký a Dynamo mohlo rozhodnout utkání ve dvě minuty trvající přesilovce. Tu však trestuhodně nevyužilo, což se mu nakonec vymstilo. Už už to vypadalo, že Dynamo dotáhne utkání k hubené výhře 1:0, když k poslední střele v utkání napřáhl zaskakující brankář Pasecký a bylo srovnáno!

Dle propozic ihned následovaly pokutové kopy, po třech na obou stranách. V nich nadále exceloval střelec vyrovnávající branky Pasecký. Ten nejprve se štěstím překonal Hrice, aby posléze kryl pokus Pouzara. V druhé sérii byli střelci přesní, a tak tíha ležela na sálovkách Pacholíka. Ten se tvrdou ranou pod břevno nemýlil a zajistil Absolutu vítězství! Svěřencům trenéra Staňka se tak po dlouhých letech podařilo prolomit komplex Dynamo, čímž se jednak stali vítězem krajské části Poháru a kvalifikujícím se do celostátní části této soutěže a jednak, byť s notnou dávkou štěstí, uhájili nově nabyté postavení jihočeské futsalové jedničky, jež jim po sestupu finálového protivníka z 1. Futsal ligy a přihlášení se do krajské soutěže, spadlo do klína.

V osmifinále proti prvoligovému Ústí

Futsalisté Absolutu po triumfu netrpělivě vyhlíželi středeční los, který rozhodl o jejich soupeři v osmifinále. Dle pravidel v této fázi stále mohli narazit jen na soupeře ze západu, přesto byli v osudí velice atraktivní soupeři – vedle pražských "S" například i vicemistr z Plzně. Samotní hráči v interní klubové anketě v největší míře očekávali buď pražskou Spartu, nebo Termity Loket. Na ani jeden z tipovaných klubů však nedošlo. O prvoligového soupeře však jihočeští futsalisté nepřišli, z rukou předsedy 1. Futsal ligy Karla Kruliše jim byl nalosován ústecký Rapid.

Desátý celek loňské sezony 1. Futsal ligy přijede o postup do pohárového čtvrtfinále bojovat již tuto neděli od 19:30 hod. Z důvodu přetrvávající rekonstrukce Sportovní haly se utkání odehraje v hale Lokomotivy v Suchém Vrbném. Přijďte podpořit nově korunované krajské šampiony v boji o celorepublikové čtvrtfinále!

Napsal(a) Redakce | Foto Absolut Černý Dub