Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Lom zabral pod staronovým trenérem, komplex Soběslavi v Plzni pokračuje

 
neděle, 4. září 2022, 10:33

Čechy – Mimořádně úspěšné bylo páté divizní kolo pro jihočeské oddíly. Lom (bez Šimáka s Grobárem) po odvolání trenéra Bárty odčinil pod taktovkou Lukáše Zemana v plzeňské metropoli předchozí nezdary a zásluhou hattricku kapitána Zbyňka Musiola přestřílel domácí Petřín. Na jiném konci Plzně, v Doubravce, se pravidelně nedaří soběslavskému Spartaku, který tam doposud uhrál pouhé dva body. Hrozivou bilanci nevylepšil ani v sobotním střetnutí, v němž prohrával již rozdílem tří gólů. V souboji dvou týmů, které v minulé sezoně účinkovaly v jiných soutěžích, triumfoval nováček Č. Krumlov s béčkem Příbrami. Katovičtí se rychle oklepali z porážky v derby, poločasovým výsledkem zdolali Komárov a drží skvělé umístění. Před výkopem se Petr Šídlo po 20 letech loučil s funkcí vedoucího mužstva.

Výsledky Jihočechů v 5. kole divize A:


SK Petřín Plzeň – Sokol Lom 3:4 (2:1)

Góly: 22. Lisý, 41. Zajíček, 75. Demeter - 11., 51. a 79. (pen.) Musiol, 61. Pfeifer. Rozhodčí: Polena - Vojáček, Andras. ŽK: 1:2 (Zajíček - Skopec, Musiol). Diváků: 120.

Lom: Matoušek – Madar, Rydval, Mácha, Vávra (38. Škarda) – Slavík, Skopec – Tauber (46. Kubovský), Pfeifer, Škrleta (79. Rabiňák) – Musiol. Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: celý tým.

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Věděli jsme, že domácí hrají jednoduše vzadu, nakopávají dlouhé balóny do stran, odkud přicházejí centry do vápna. Chtěli jsme tedy hrát ze zajištěné obrany a při zisku míče chodit rychle dopředu, než se soupeř stihne zatáhnout na svá místa. Prvních třicet minut bylo z naší strany dobrých, dávali jsme míč rychle od nohy a soupeře přehrávali. Kromě gólu měl Musiol ještě jednu šanci, kdy mohl zvýšit na 0:2. Po půlhodině jsme ale trochu polevili a Plzeň nás do poločasu potrestala dvěma góly. Věděli jsme ale, že máme na to, abychom zápas otočili. Zároveň jsme si byli vědomi, že to musíme odmakat a vrátit se k výkonu, jakým jsme se prezentovali v prvních třiceti minutách. Na začátku druhé půle se nám naštěstí podařilo skóre srovnat a pak i otočit na 2:3. I když jsme vedli, nechtěli jsme zalézt dozadu, a naopak jsme chtěli pokračovat ve hře, která na soupeře platila. Hráli jsme pořád stejně, a to i poté, co domácí vyrovnali na 3:3. Zase jsme se dostali do vedení a to už jsme udrželi. Vážím si toho, že jsme po delší době opět působili jako tým, makali jsme a věřili v naše schopnosti i za nepříznivých okolností. Fungovali jsme jako mužstvo, což nám vyneslo tři body.“


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Viagem Příbram B 2:0 (0:0)

Góly: 60. Růžička, 85. Matuška. Rozhodčí: Makovička - Novotný, Panský. ŽK: 0:1 (Kareš). Diváků: 195.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, M. Švec – Kolář, Matuška, Kuna, Vávra, Novák (82. Svoboda) – Vaněk (69. Parakhnenko), Růžička (76. Kordík). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Kabele, celý tým.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Připravovali jsme se na velmi kvalitního soupeře, který podle mého názoru patří v divizi do horní pětky týmů. Příbram přijela ve velice silné sestavě, na hrotu nastoupil Tomáš Wágner, který sbíral prvoligové zkušenosti v Plzni. Naše hráče musím pochválit, že dodrželi přesně to, co jsme si řekli. Hráli zodpovědně vzadu, odkud vyráželi do rychlých protiútoků. Z brejků pak padly oba naše góly. Soupeř byl sice více na míči, my jsme ale měli víc šancí a utkání jsme dvěma góly rozhodli.“


SK Otava Katovice – FK Komárov 2:1 (2:1)

Góly: 8. Janoch, 44. Uher - 39. Lukavský. Rozhodčí: Šálková - Kříž, Mičan. ŽK: 3:1 (Štěch, Kotrba, Kadula – Vokáč). Diváků: 284.

Katovice: Švehla – Cibulka, Janoch, Chylík, Motl – L. Bálek (89. Rejšek), Kotrba, Sládek, Štěch (64. D. Bálek) – Uher (84. Požárek), Kadula. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Chylík, Uher.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „S výsledkem jsme spokojeni, vůbec to ale nebyl jednoduchý zápas. Od začátku jsme však byli lepším týmem a Komárov jsme přikovali na jeho půlku. Vytvářeli jsme si šance a hned na začátku jsme také šli do vedení, což nás uklidnilo. Náš tlak pokračoval dál, ale bohužel před koncem prvního poločasu jsme z první střely na bránu dostali gól na 1:1. Po rohovém kopu jsme nechali skórovat neobsazeného hráče. Hodně důležité bylo, že jsme ještě do konce poločasu stihli strhnout vedení na naši stranu. Také ve druhé půli jsme si vytvářeli šance, avšak i Komárov se začal víc vytahovat dopředu. Žádnou vyloženou šanci si ale hosté nevypracovali a naše vítězství tak bylo zasloužené. Z brejků jsme ho ještě několikrát mohli pojistit, gól jsme ale nedali a zápas tak byl otevřený až do poslední minuty. Komárov u nás zanechal dobrý dojem a naše vítězství bylo vydřené.“


SK Senco Doubravka – FK Spartak Soběslav 3:1 (1:0)

Góly: 8. Patrovský, 61. (pen.) a 69. Ungr - 84. F. Vaněk. Rozhodčí: Ježek - Hamouz, Beneš. ŽK: 1:3 (Trojanec – Boháč, Zeman, Hájek). Diváků: 95.

Soběslav: Červenec - Větrovský, Kubart (46. Boháč), Bouchal, Zeman – Pavlík (77. Vrána), Hoffmann, Boucník (90. Hromada), F. Vaněk – Kutner (58. D. Vaněk), Hájek. Trenér Hajič.

Nejlepší hráč: Boucník.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Prohráli jsme, dá se říci, asi zaslouženě. Venkovní zápasy jsou pro nás prokleté, i když první poločas byl z naší strany dobrý. Byli jsme lepší a vytvořili jsme si asi tři nebo čtyři dobré šance, ze kterých se dalo skórovat. Bohužel jsme ale v osmé minutě po našem nedorozumění dostali branku, což průběh zápasu trochu ovlivnilo. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že budeme hrát trpělivě naši hru, pak ale přišel úsek, kdy se to nějak zvrtlo a během nějakých osmi minut jsme mohli inkasovat čtyři góly. Domácí chodili do brejků a my jsme je vůbec nestačili pokrývat. Doubravka zvýšila na 3:0 a mohla vést i vyšším rozdílem. Pak se hra vyrovnala a podařilo se nám snížit na 3:1, to už ale byla naše labutí píseň. Předtím jsme ještě neproměnili penaltu.“


Ostatní výsledky

FC Rokycany - SK Tochovice 4:1 (0:0), 60. (pen.), 72. a 84. (pen.) Kroc, 73. Titl - 90. (pen.) Sirotek.

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Klatovy 1898 0:4 (0:2), 40. (pen.) a 54. Presl, 45. Brabec, 60. Lukeš.

SK Hořovice - SK Horní Bříza 1:0 (1:0), 36. Kuška.

TJ Jiskra Domažlice B - SK Aritma Praha 1:5 (0:4), 84. Korelus - 10. Kraus, 18. a 40. Míka, 43. Ielitro, 60. Racocha.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle