Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Hluboké se loučil Jan Čermín

 
pátek, 2. září 2022, 07:29

Dlouholetý hlubocký obránce Jan Čermín se oficiálně loučil s mateřským klubem a před středeční dohrávkou s Třeboní obdržel od činovníků Hluboké dárkový koš a na památku dres s číslem 3.

Na hřišti v podzámčí strávil Čermín na 18 sezon. Začínal v přípravce v sedmi letech a mimo dvou sezon, které odehrál v ligovém dorostu Dynama ČB, byl věrný Hluboké.

Po postupu do krajského přeboru se v 36 letech rozhodl v hlubockém týmu skončit. „Byl jsem již delší dobu rozhodnutý, že pokud se podaří postoupit do kraje, tak v týmu dále pokračovat nebudu. Vím dobře, že na takovou soutěž už je potřeba trénovat více než jednou týdně a to já už bych nejspíš nestíhal. Tým má nyní obrovskou kvalitu a myslím si, že by nebylo fér, abych zabíral místo někomu jinému, když vím, že časově už tomu nemohu dát tolik,“ sdělil na klubovém Facebooku Hluboké loučící se obránce.

Za ty roky zažil na Hluboké spoustu událostí. „Určitě budu vzpomínat na spoluhráče, kterých se tu kolem mě za ta léta vystřídala spousta. Dále jsem zde zažil pro klub historický postup do divize. Bylo mi 16 let, ale pamatuji si to moc dobře,“ vybavil si památný postup do divize a vítězství v krajském přeboru v roce 2002. „Největší radost mi ovšem udělal letošní postup, na ten budu dlouho a rád vzpomínat, byť jsem toho za poslední půlrok moc neodehrál. I když jsem nemohl nastoupit, klukům jsem moc přál a prožíval tu jízdu s nimi. Hrozně mě štvalo a dlouho trápilo, když jsme spadli do I. A třídy. Tam Hluboká svým zázemím a kvalitou určitě nepatří,“ měl jasno Čermín.

Letitý kapitán Hluboké ale bez fotbalu nezůstane. Kamarádovi a bývalému spoluhráči Radku Horejšovi slíbil, že si spolu ještě zahrají na závěr kariéry v jednom týmu. Slib dodržel. Od nové sezony přestoupil na Borek. Nováček I. B třídy zahájil sezonu ve velkém stylu a vítězně odehrál oba úvodní zápasy.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle