Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Adam Petr po příchodu do Protivína ožil a pálí ostrými

 
čtvrtek, 25. srpna 2022, 16:42

Protivín - Útočník Adam Petr přišel do Protivína před začátkem této sezóny. V novém působišti se písecký odchovanec uvedl náramně. V dosavadních dvou odehraných utkáních dal Petr čtyři góly Protivína z celkových deseti. Jednou rozvlnil síť Jindřichova Hradce, proti Jankovu se trefil dokonce třikrát. Za výkon v posledním utkání jsme ho zvolili Mužem kola.

Protivín má na úvod docela těžký los. V prvním kole exdivizní Jindřichův Hradec, potom Jankov, se kterým se letos také počítá. Z těchto zápasů máte tři body, jak jste spokojeni se vstupem do soutěže?
Mohlo to být určitě lepší. My jdeme do každého utkání s tím, že ho chceme vyhrát, je ale třeba si přiznat, že třeba Jindřichův Hradec byl velice kvalitní soupeř. Na jeho výkonu bylo znát, že ještě loni hrál vyšší soutěž a zaslouženě vyhrál. Nicméně s Jankovem jsme to doma napravili, a jsme rádi, že jsme dali taky hodně gólů.

Když se vrátíme k duelu s Hradcem, dokázali jste odmazat tříbrankové manko a dotáhnout se na rozdíl jednoho gólu. Mohli jste pomýšlet alespoň na zisk bodu?
V tu chvíli jsme na body mysleli určitě, protože jsme měli i další příležitosti, které jsme však bohužel neproměnili. Pak nám ale zase soupeř odskočil na rozdíl dvou gólů, a to už bylo těžké. Do druhé půlky jsme ale vstoupili dobře, měli jsme i šance na vyrovnání, avšak Jindřichův Hradec to dotáhl zaslouženě do vítězného konce.

Vítězství nad Jankovem 7:2 vypadá jako zcela bezproblémové...
Komplikace přišla ve chvíli, kdy Jankov vyrovnal, protože pak jsme se z toho chvíli oklepávali. Závěr prvního poločasu už jsme ale zase zvládli dobře a odskočili jsme na 4:1. Rovněž na začátku druhého poločasu jsme měli takovou hluchou pasáž, kdy nám to moc nešlo, naštěstí jsme ale měli dobré konce obou poločasů.

V týmu Protivína jste nováčkem a hned v druhém utkání se vám podařilo vsítit hattrick. Co na to spoluhráči?
Hned mi říkali, že něco budu muset dát do společné kasy. Nevím teď přesně kolik, ale něco tam budu muset dát (úsměv).

Trenér Říha před začátkem sezony říkal, že s v Protivíně podařilo sestavit silný tým. Souhlasíte s ním?
V Protivíně se mi líbí moc, je tu skvělá parta a kluci jsou úplně v pohodě. Myslím, že jsme velmi silní ve hře dopředu a že se můžeme prezentovat hezkým fotbalem. Tým je podle mě dobře poskládaný, a věřím, že se budeme jenom zlepšovat. Tohle mužstvo má dobré předpoklady.

Ve dvou zápasech jste nastříleli dohromady deset gólů. Ordinuje vám trenér útočnou taktiku?
Nejsem si jistý, že to trenér úplně rád vidí, protože trenéři mají obvykle raději hru zajištěnou více vzadu. Máme útočné typy hráčů, ale jistě by bylo pěkné odehrát zápas s nulou vzadu.

Vy sám jste útočník, jak se vám s novými spoluhráči v útoku hraje?
Se všemi se mi hraje v útoku výborně. S Mírou Vorlem i s Martinem Říhou se dobře doplňujeme. Každý jsme trochu jiný typ hráče, všichni ale dokážeme své přednosti využít ve prospěch týmu.

Můžete přiblížit vaši předchozí kariéru?
Já jsem z Písku, takže až do svých čtrnácti let jsem hrál za FC Písek. Pak jsem odešel do Dynama České Budějovice, kde jsem prošel všemi dorosteneckými výběry. Když jsem v dorostu končil, vrátil jsem se zpátky do Písku. V minulé sezoně jsem toho ale v Písku moc nenahrál, a tak jsme se dohodli, že abych měl větší herní vytížení, půjdu to zkusit do Protivína a dál se uvidí.

Říkali jsme, že los se s vámi opravdu nemazlí. Nyní jedete do Olešníku, který oba předchozí zápasy vyhrál. Co by na něj mohlo platit?
To nevím. Olešník je silný v útoku, takže by možná bylo dobré hrát zodpovědně odzadu. Těžko ale říct, jak se bude zápas vyvíjet. Každopádně uděláme všechno proto, abychom vyhráli, tak jako v každém utkání.

Ideální jedenáctka 3. kola KP

Lukáš Lízal (Strakonice)

Jan Meidl (Týn), Štěpán Prokeš (Rudolfov), Miroslav Pánek (Táborsko B), Martin Miklík (Olešník)

Patrik Hrachovec (Protivín), David Lafata (Olešník), David Neužil (Táborsko B), Leoš Hromádka (Třeboň)

Adam Petr (Protivín), Martin Průcha (Třeboň)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle