Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští se proti výborně hrajícímu nováčkovi museli spokojit s remízou

 
pondělí, 22. srpna 2022, 11:16

Chýnov - Domácí fotbalisté začali i po nočním dešti na tradičně opět výborně připravené hrací ploše obezřetně s vědomím, že do Chýnova dorazil soupeř, který v loňském postupovém roce v I. B třídě ani jednou neprohrál. Třebětice to také postupem času na hřišti dokazovaly, že jejich suverénní postup nebyl vůbec náhodný a tak se hrál v Chýnově zcela vyrovnaný zápas.

Již v 8. minutě se dostal před domácího brankáře Průšu rychlý Černoch a jemnou tečí střílené přihrávky nadělal chýnovské opoře v brance dost starostí. Ten míč s vypětím všech sil zkrotil ve svém náručí. V 10. minutě pak měli hosté možnost zahrávat trestný kop z dvaceti metrů, střelu Habra vyrazil Průša jen před sebe, ale z následné dvojnásobné dorážky svůj tým výrazně podržel.

Domácí se pak postupem času přece jen začali prosazovat a ve 22. minutě si vytvořili vyloženou šanci, kdy po ideálním centru Havlíka se dostal k míči nehlídaný Král, ale jeho volej skončil vysoko nad odkrytou brankou hostů a zklamaný výdech plně obsazené tribuny byl od domácích fanoušků slyšet hodně daleko.

Ve 31. minutě pak dal znovu o sobě vědět nebezpečný hrotový hráč Černoch, když se uvolnil mezi dvěma domácími obránci a jeho prudká střela skončila na břevně za již překonaným Průšou. Z dorážky pak vychytal třebětického kapitána Habra v jasné šanci opět skvělý domácí gólman.

Ve 42. minutě si pak vytvořil domácí favorit druhou vyloženou šanci, kdy postupoval po ideální narážečce od Mareše zcela sám na hostujícího brankáře Urbánka středopolař Havlík, ale jeho zakončení skončilo těsně vedle jeho pravé tyče, takže oba celky odcházely za bezbrankového stavu do šaten.

Druhý poločas začal šancí hostů, když měli možnost ve 48. minutě zahrávat z ideální vzdálenosti přímý kop, ale Nehyba Průšovu branku vysoko přestřelil. A tak se měnilo skóre v 52. minutě na druhé straně, kdy se po celkem nenápadné akci dostal k míči ve shluku před Urbánkovou brankou domácí Král a odražený míč uklidil přesně k tyči třebětické branky - 1:0.

Domácí fotbalisty toto vedení povzbudilo a hned o tři minuty později mohl zvýšit chýnovské vedení Václav Hruška, ale Urbánek tygřím skokem jeho střelu bravurně zlikvidoval. V 59. minutě naopak na druhé straně zahrávali hosté rohový kop a po nacvičeném signálu skončil prudký volej Habra jen těsně nad domácí brankou.

Hosté se ale zaslouženého vyrovnání přece jen dočkali v 75. minutě, kdy se po nedorozumění domácích obránců dostal k dorážce Bastl a překonal bezmocného Průšu - 1:1. Radost hostů z prvního vstřeleného gólu v I. A třídě byla také obrovská. 

Po té se již Třebětičtí zaměřili více na ubránění nerozhodného stavu, což se jim také po skončení devadesáté minuty podařilo a odvezli si z horké chýnovské půdy cenný bod.

Pavel Pilík (asistent Chýnova)"Bohužel dnes nejsem s výkonem našeho mužstva spokojen. Viditelně se projevilo, že potřebujeme potrénovat, a věřím, že náš výkon půjde nahoru. Ke konci zápasu nám také docházely síly, hráli jsme zbrkle, příliš jsme se zbavovali míčů, které jsme jen nakopávali a soupeře jsme až moc často pouštěli do šancí. Remíza je nakonec zasloužená, soupeř byl kvalitní, a věřím, že i jako nováček bude hrát v lepší polovině tabulky."

Marek Černoch (trenér Třebětic): "Bylo vidět, že to bylo naše první utkání ve vyšší soutěži a navíc jsme se střetli hned v prvním zápase s favorizovaným soupeřem, který skončil v loňském ročníku I. A třídy na druhém místě hned za postupující Hlubokou. Z jeho hřiště se body vozit lehce nebudou a jsme velice rádi za perně vybojovanou remízu. Hráči dodrželi po celý zápas taktiku a odměnou je cenný bod z venkovního hřiště."

FC Chýnov - FK Sokol Třebětice 1:1 (0:0)

Góly: 52. Král – 75. Bastl. Rozhodčí: Švec, Novotný, Šíma. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:2. Rohové kopy: 8:5. Diváků: 150, z toho asi dvacítka z Třebětic. 

FC Chýnov: Průša – Lhoták (80. J. Hladík), Doubrava, Rytíř, F. Zadražil (59. Štrouf) – Havlík (65. J. Hruška), Mládek (73. Pták), Václ. Hruška, Vl. Hruška – Mareš, Král. Trenér Petr Holota.

Třebětice: Urbánek – Trávníček, Švarc (62. Tříletý), P. Kelbler, Novák – J. Chvátal, Nehyba, Habr, T. Chvátal, Bastl – Černoch (90. Pokorný).  Trenér: Marek Černoch.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer