Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboň chce dávat šanci prioritně vlastním odchovancům. A-tým převzal Karel Bicenc

 
pondělí, 15. srpna 2022, 20:39

Třeboň - Jiskra si musí na svoji premiéru v novém soutěžním ročníku počkat. Její úvodní duel proti Hluboké na Vltavou byl odložen kvůli covidu v týmu soupeře na 31. srpna. V Třeboni došlo k výměně trenérů. A mužstvo nově povede Karel Bicenc, předchozí kouč Petr Skála se přesunul k mládeži. O dalších novinkách jsme hovořili s předsedou klubu Lubomírem Skálou.

Jak s odstupem času hodnotíte umístění v minulé sezoně?
S umístěním jsme spokojeni nebyli, očekávali jsme umístění kolem 5.  nebo 6. místa. Bohužel jsme nezvládli na jaře několik domácích zápasů a tím jsme se připravili minimálně o šest bodů, které nám v konečném zúčtování chyběly.

Příprava byla krátká. Stihli jste všechno, co jste si naplánovali? 
Přípravu jsme zahájili 13. července, což byly čtyři týdny před začátkem soutěže. Je to krátká doba na to, abychom stihli vše sladit. Nastavili jsme si, jakým způsobem se chceme prezentovat na hřišti. Něco jsme si vyzkoušeli v přípravných zápasech, a uvidíme, jak se nám to povede v soutěži.

Kolik jste sehráli přátelských zápasů a jak jste si v nich vedli?
V plánu jsme měli pět utkání, ale nakonec jsme jich sehráli šest. Chtěl jsem hodně herní přípravu. Všechny zápasy jsme hráli na domácím hřišti. Začali jsme s Dačicemi a vyhráli jsme 5:1, pak přišly výhry s Novou Vsí 7:1, s Vodňany 5:0 a s Netolicemi 4:0. S Roudným jsme prohráli 0:4 a generálku s Meteorem Tábor jsme vyhráli 5:0. Zklamáním byla porážka v poháru KFS v Dolním Dvořišti, kde jsme prohráli 2:3. 

K jakým změnám došlo u vás v kabině? Podařilo se vám získat nějaké posily?
Odešli Martin Cimerhanzl (SK Planá ve volném okně), Tomáš Tůma (SK Jankov po dohodě), Jan Kubín (FK J. Hradec návrat po dohodě). Novými hráči jsou Adam Ježek, Karel Bicenc, David Škarda, Matyáš Hlubocký a Matěj Blažek. Všichni to jsou hráči z našeho dorostu. Dáme nejdříve možnost prosadit se našim hráčům a až poté budeme hledat v jiných klubech. Pokud přivedeme nového fotbalistu, měl by to být hráč do základní sestavy nebo perspektivní do budoucna. Nastavujeme nový dlouhodobý plán v doplňování hráčů pro A-tým a na něm se  budeme snažit pracovat.

Došlo u vás v klubu k nějakým dalším změnám, novinkám?
Došlo k významným  změnám. Hlavním trenérem je Karel Bicenc a novým sportovním manažerem se stal Ing. Jan Kubata.

Máte jasno o základní sestavě?
Ano, ale může se měnit dle soupeře nebo podle toho jak budou hráči připraveni.

Jak vidíte vyhlídky vašeho týmu v nové sezoně?
Máme hodně mladý tým, kterému věřím. Rádi bychom se pohybovali ve středu tabulky a podzim nám ukáže, na jaké umístění můžeme pomýšlet.

Koho považujete za největšího favorita na prvenství?
Největším favoritem bude podle přípravy asi Olešník. Dále Jindřichův Hradec, který se bude chtít vrátit do divize. Z nováčků může překvapit Hluboká.

Soupiska TJ Jiskra Třeboň
 

Brankáři: Jakub Skála, Jakub Kopecký, Josef Flaška

Obránci: Jakub Schneider, Jan Bartoš, Jan Zavadil, David Bartl, Michal Rezek, Matyáš Hlubocký, Vojtěch Týnavský

Záložníci: Leoš Hromádka, Jan Matoušek, Jan Kubata, Karel Bicenc, Adam Ježek, David Škarda, Jan Rešl

Útočníci: Pavel Tůma, Martin Průcha, Filip Radosta, Matěj Blažek

Realizační tým: hlavní trenér: Karel Bicenc, asistent: Tomáš Hanes, vedoucí týmu: Zdeněk Šmejkal, masér: Zdeněk Bobrovský, lekař: MUDr. Ivo Skála, sportovní manažer: Ing. Jan Kubata

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama