Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Dynama v Hostouni po přestávce otočilo skóre

 
neděle, 14. srpna 2022, 20:27

Fotbalisté rezervy Dynama sehráli v sobotu dopoledne svůj první venkovní zápas letošního ročníku ČFL. Ve druhém poločase střetnutí se Sokolem Hostouň protrhl třetiligový nováček střeleckou smůlu a kapitánem Janem Malechou zavelel k obratu vyrovnávacím a zároveň premiérovým gólem v nové sezoně.

K prvnímu venkovnímu střetnutí vyrazilo béčko na Kladensko. Na místním trávníku toužilo spravit si chuť po úvodní domácí porážce s Pískem. A to se mu nakonec povedlo. Domácí, za které nastoupil v obraně exbudějovický zadák Václav Bízek, sice Dynamu rozhodně nedali nic zadarmo, ale nakonec porážku neodvrátili.

Hostouň vystupuje ve třetí lize čtvrtou sezonu a před vlastními diváky zahájila lépe. V 17. minutě potrestala špatnou rozehrávku dozadu a Adam Vlasák, který vnikl do šestnáctky, propálil brankáře Lercha.

V dalších minutách se hrálo nahoru dolů, oba celky aktivně napadaly soupeře. Budějovičtí si v závěru poločasu, kdy měli obrovský tlak, vytvořili tři velké možnosti k vyrovnání, ale ani jednu nezužitkovali.

Od zahájení druhé půle se Budějovičtí usadili na polovině domácích a v 53. minutě se dočkali zaslouženého vyrovnání. Polanského přihrávku do vápna našla přesně Jana Malechu a ten pravačkou nedal domácímu brankáři šanci. A v 67. minutě skončila střílená přihrávka v hostouňské brance podruhé po smolné teči střídajícího Charváta.

Dynamo těsný náskok nepojistilo a v poslední minutě mohli pro změnu skórovat domácí, ale brankář Lerch pohotově zasáhl. Když hosté přečkali více než pětiminutové nastavení, mohli se radovat z první výhry v sezoně.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „V zápase jsme předvedli herní výkon podobný tomu s Pískem, ale přidali jsme k němu daleko vice agresivity, počínali jsme si lépe v osobních soubojích, a to nám přineslo ještě více brankových příležitosti a vyložených šancí. Zápas jsme odehráli ve velké intenzitě a soupeři jsme 85 minut dokázali nepříjemně zatápět. Museli jsme otáčet nepříznivý stav a to je další velké plus, že jsme dokázali venkovní zápas zvrátit v náš prospěch. Utkání jsme mohli rozhodnout z našich příležitostí a uklidnit se do závěrečných minut, ale bohužel naše další šance golem neskončily. Soupeři jsme umožnili udělat do konce drama, a opravdu jsme v závěru mohli o vedení přijít. Klukům moc děkuji za přístup, předvedenou hru a těším se, až si v týdnu ukážeme momenty z utkání, kvůli kterým nám budou lidé tleskat, ale taky situace, u kterých si projdeme jiné možnosti řešení, než které jsme vybrali, abychom měli možnost být příště znovu úspěšní.“

Sokol Hostouň – SK Dynamo ČB B 1:2 (1:0)

Branky: 17. Vlasák – 53. Malecha, 67. Charvát (vlastní). Rozhodčí: Severýn – Zoufalý, Štefan. ŽK: 3:3 (39. Neruda, 81. Mentberger, 82. Kubáň – 23. Malecha, 72. Bečvář, 89. Krch). Diváci: 110.

Dynamo B: Lerch – Šimoník (46. Bartizal), Brabec, Čoudek, Pineau – Malecha (90+2. Pravda), Krch, Bečvář – Polanský, Matoušek (46. Prášek, 80. Böhm) Bastl (82. Hák).

Napsal(a) SK Dynamo ČB | Foto Miloslav Kusbach